EUROLEAGUE

Καλάθης: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε"

Καλάθης: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε"
INTIME SPORTS

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο Euroleague Greece για τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, το know how που υπάρχει στον Παναθηναϊκό αλλά και την ενέργεια, που πάντα παίζει μείζονα ρόλο στα παιχνίδια των "πρασίνων".

Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είχε "κυκλωθεί" εδώ και καιρό στο ημερολόγιο του Παναθηναϊκού. Μετά από αυτό απέναντι στην Καρσίγιακα, ήταν εκείνο με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, την ώρα που συνοδευόταν από αρκετά στοιχεία που θα καθόριζαν τη μετέπειτα ψυχολογία όλων στο "τριφύλλι".

Η νίκη ήρθε (με 93-86), η πρόκριση όμως όχι. Γι αυτή (την πρόκριση), οι "πράσινοι" θα πρέπει να κάνουν υπομονή για μία ακόμη εβδομάδα και τον αγώνα με τη Ζιελόνα Γκόρα, η οποία -σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη- " είναι μια καλή ομάδα, που έχει στόχο να έρθει στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει τη νίκη. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και μαζί την πρόκριση στο Top 16".

Ο ομογενής γκαρντ μίλησε στο Euroleague Greece για την επιτυχία σε βάρος της Μπαρτσελόνα, που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των εννέα διαδοχικών ηττών. Τι ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά; " Είχαμε τη σωστή νοοτροπία και λογική στο μυαλό μας, βγήκαμε στο παρκέ όντας έτοιμοι να παίξουμε. Ξέραμε τι θέλαμε να πετύχουμε, μέσα από το scouting. Μην ξεχνάμε κι ακόμη ένα γεγονός: τους φιλάθλους, που βρίσκονται πάντα εκεί για εμάς, όποτε τους έχουμε ανάγκη", απάντησε.

Καλάθης: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Όλα παίζουν ρόλο"

Με αφορμή αυτό, τον ρωτήσαμε αν είναι πιο σημαντική η ενέργεια που βγάζει ο Παναθηναϊκός στο παρκέ, ή η πνευματική σκληράδα. Κι ο διεθνής πόιντ γκαρντ απάντησε πως " και τα δύο παίζουν ρόλο. Πρέπει να είμαστε έτσι σε κάθε παιχνίδι, γιατί στην Euroleague δεν μπορείς να κερδίσεις διαφορετικά. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Πηγαίνουμε βήμα - βήμα και βελτιωνόμαστε. Το σημαντικό είναι όταν φτάσουμε στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε τι έχει γίνει, ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει", για να συνεχίσει αναφερόμενος στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός:

" Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε έμπειρα παιδιά, άλλους που είναι πιο νεαροί και βγάζουν αιφνιδιασμό. Θα σου πω πάλι το ίδιο πράγμα: όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό και το πως προσεγγίζεις το παιχνίδι. Από εκεί αρχίζουν όλα στην άμυνα και την επίθεση. Κάποια παιδιά όπως ο Ραντούλιτσα και ο Διαμαντίδης έκαναν μεγάλη εμφάνιση απόψε (σ.σ.: χθες), κι αυτό συνεπήρε τους υπόλοιπους".

Καλάθης: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε"
INTIME SPORTS

"Ο Διαμαντίδης έβαλε μεγάλα σουτ"

Όταν τον ρωτήσαμε για τη συμβολή των Δημήτρη Διαμαντίδη και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στη νίκη επί των "μπλαουγκράνα", δεν δίστασε να πει πως " ο Δημήτρης έβαλε μερικά πραγματικά "μεγάλα" σουτ, όπως μόνο αυτός ξέρει. Από την άλλη, ο "Μίρο" είναι... δυναμίτης κοντά στο καλάθι. Όταν του δίνεις την μπάλα, είναι ασταμάτητος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε οι υπόλοιποι είναι να τον τροφοδοτούμε γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί είτε να σκοράρει, όπως έδειξε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είτε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του".

Πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, τον ρωτήσαμε αν οι 14π. που πέτυχε ο Άλεξ Αμπρίνες στο τρίτο δεκάλεπτο τον έκαναν να... θυμηθεί την εντυπωσιακή εμφάνιση του Μάλκολμ Ντιλέινι προ δύο εβδομάδων. (γελάει) " Όχι, δεν πέρασε από το μυαλό μου. Είναι σπουδαίος παίκτης, σουτάρει καλά και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όσα έκανε ήταν και θέμα της δικής μας κακής συμπεριφοράς και λειτουργίας απέναντί του. Τον αφήσαμε κάποιες φορές ελεύθερο, δεν κάναμε καλό μπλοκ άουτ, βρήκε χώρο και χρόνο για να σκοράρει. Το πιο σημαντικό είναι να φροντίσουμε ώστε να μην κάνουμε τέτοια χαζά λάθη στη συνέχεια", είπε κι αποχώρησε για τα ενδότερα των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ