EUROLEAGUE

Καλάθης: "Δεν βιαζόμαστε για το Top 16"

Καλάθης: "Δεν βιαζόμαστε για το Top 16"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο Euroleague Greece μετά τη νίκη - πρόκριση επί της Ζιελόνα Γκόρα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει προτίμηση σε αντιπάλους για το Top 16.

Η νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα (82-51) αρκούσε για να φέρει τον Παναθηναϊκό στο Top 16 της Euroleague, όσο και για να του δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση εν όψει της συνέχειας, αφού οι "πράσινοι" μετρούν τρεις σερί νίκες στη διοργάνωση (και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια).

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς εκπλήρωσαν τον πρώτο στόχο που είχε τεθεί, με τον Νικ Καλάθη να μιλά στο Euroleague Greece για το πρώτο "τσεκ" που έγινε στον πίνακα των στόχων του Παναθηναϊκού στη φετινή διοργάνωση. " Η πρόκριση ήταν ο πρώτος -μικρός- στόχος που είχαμε βάλει όσον αφορά την Euroleague, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Έχουμε ακόμη δρόμο και θα παλέψουμε με όσες δυνάμεις έχουμε στη συνέχεια", είπε αρχικά για να ασχοληθεί, εν συνεχεία, με τα της αναμέτρησης με τη Ζιελόνα Γκόρα:

" Αντιδράσαμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, παίξαμε πραγματικά καλά από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα. Κάναμε το κάτι παραπάνω, ιδίως στην άμυνα και γι αυτό καταφέραμε να μεγαλώσουμε σε τέτοιο βαθμό το προβάδισμα", ανέφερε.

Όσο για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του "τριφυλλιού" στις δύο πλευρές του παρκέ; Επ αυτού σχολίασε ότι " θα το έθετα διαφορετικά, στο ότι η άμυνα λύνει τα πάντα για εμάς. Όταν είμαστε καλοί στο πίσω μέρος του παρκέ, εξαφανίζονται σχεδόν όλα τα προβλήματά μας. Δεν είναι εφικτό να είσαι στο 100% από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γι αυτό κι έχουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας", για να εξηγήσει πως " είναι λογικό αυτό. Το μείζον είναι να το εντοπίζεις, να το διορθώνεις και να βελτιώνεσαι. Αν γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, τότε έχεις κέρδος".

Τέλος, όταν τον ρωτήσαμε ποιον εκ των δύο ομίλων προτιμά (αυτόν με τον Ολυμπιακό παρόντα ή τον άλλον;) επεσήμανε ότι " κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Θα πάμε στο Κάουνας για τη νίκη, να παίξουμε για να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιον όμιλο θα βρισκόμαστε στο Top 16. Μπορεί να παίξουμε με κάθε ομάδα. Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα τι θα γίνει στο μέλλον, παρά μόνο το να κερδίσουμε τη Ζάλγκιρις Κάουνας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ