EUROLEAGUE

Ιβάνοβιτς: "Δεν επιτρέπεται η χαλάρωση"

Η πρόκριση στα playoffs της Euroleague βρίσκεται ένα παιχνίδι μακριά για τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τι δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη media day του "τριφυλλιού" εν όψει του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου (2/4, 21:45).

Την ευκαιρία να "κλειδώσει" την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague έχει αύριο το βράδυ (2/4, 21:45) ο Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίζει την Άλμπα Βερολίνου. Οι "πράσινοι" καλούνται να πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τι χρειάζεται για να τα καταφέρουν;

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκαθάρισε πως " είναι το παιχνίδι που κρίνει αν θα περάσουμε ή όχι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Απέναντι σε μια ομάδα που παίζει σκληρά και με μεγάλη ένταση, δεν μπορούμε να είμαστε χαλαροί", για να εξηγήσει πως " πρέπει να περιορίσουμε το επιθετικό ριμπάουντ της Άλμπα και να περιορίσουμε τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Είναι ομάδα που θα επιδιώξει να τρέξει το γήπεδο και όταν δεν το καταφέρνει, έχει υπομονή στην επίθεση. Είναι σημαντικό που παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας, να έχουμε αυτό το πλεονέκτημα. Ελπίζω να μας υποστηρίξουν οι φίλαθλοί μας, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα".

Ενώ σε ερώτηση που του έγινε και για τον αγώνα της Κυριακής (5/4, 17:15) με τον Απόλλωνα Πατρών ήταν σαφής: " Όλος ο κόσμος σκέφτεται μόνο το αυριανό παιχνίδι. Δεν σκέφτεται τι θα συμβεί στη συνέχεια".

Μπλουμς: "Το μυαλό μας μόνο στην Άλμπα"

Από την πλευρά του, ο Γιάνις Μπλουμς σχολίασε: " Έχουμε απέναντί μας έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που παίζει σκληρή άμυνα με μεγάλη ένταση για σαράντα λεπτά, είτε χάνουν είτε κερδίζουν. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μπήκαμε στους τελευταίους δυόμιση μήνες της χρονιάς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίζουμε.

Να απολαμβάνουμε το παιχνίδι και να το ευχαριστιέται ο κόσμος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο γιατί το απαιτεί η ανάγκη όσο και γιατί αυτή είναι η κατάλληλα στιγμή ώστε να κάνουμε αυτό που μπορούμε", για να καταλήξει λέγοντας: " Δεν σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι και τη νίκη που πρέπει να πάρουμε".

Σλότερ: "Να ματσάρουμε τη δύναμη"

Τέλος, ο Έι Τζέι Σλότερ υποστήριξε αρχικά πως " το "κλειδί" θα είναι να ματσάρουμε την ένταση που βγάζουν στο γήπεδο. Παίζουν επιθετικά για σαράντα λεπτά, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Νομίζω πως έχουμε τον χαρακτήρα να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αν κερδίσουμε, θα προκριθούμε. Πιστεύω πως έχουμε τον χαρακτήρα για να τα καταφέρουμε", ενώ συνέχισε αναφερόμενος στους τραυματισμούς:

" Όλη τη σεζόν παλεύουμε με τους τραυματισμούς. Τώρα είναι όλοι υγιείς, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς. Όλοι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για να κάνουμε τις νίκες που απαιτούνται".

Όσο για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από το ρόστερ των Γερμανών, είπε: " Όλοι τους παίζουν με μεγάλη ένταση στην άμυνα και αυτό είναι το δυνατό τους στοιχείο. Όσον αφορά την επίθεση, έχουν ταλέντο, με παίκτες όπως ο Τάμπου και ο Ρένφρο, που μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Επίσης έχουν πολλά κορμιά κοντά στο καλάθι, που πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και να φροντίσουμε γι αυτούς".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ