EUROLEAGUE

Η χειρότερη "πράσινη" πεντάδα εκτός έδρας αγώνων

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη νέα ήττα στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του για τα περισσότερα χαμένα παιχνίδια στη σειρά μακριά από το ΟΑΚΑ. Διαβάστε ποιες είναι οι χειρότερες επιδόσεις των “πράσινων” στην EuroLeague.

Η νέα ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη έφερε μαζί της γκρίνια. Έφερε σκληρά λόγια από τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ίνιγο Θορθάνο στις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Συνοδεύτηκε όμως και από ένα αρνητικό ρεκόρ. Για την ακρίβεια συνοδεύτηκε από την ισοφάριση ενός αρνητικού ρεκόρ, αφού με αυτό ακριβώς ισοδυναμούν οι πέντε σερί εκτός έδρας ήττες που μετράει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague.

Από το 1993 (από τότε που επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης) και ύστερα μόνο άλλες δύο φορές στο παρελθόν έχουν χάσει οι “πράσινοι” πέντε παιχνίδια στη σειρά μακριά από το ΟΑΚΑ. Η πρώτη φορά ήταν στην κανονική περίοδο της σεζόν 2004-05 και η δεύτερη τη σεζόν 2013-14. Πάντως, κανένα από εκείνα τα σερί ηττών δεν είναι “χειρότερο” από αυτό που “τρέχει” η τωρινή ομάδα.

ΤΑ ΤΡΙΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" 0-5 ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

* Τη σεζόν 2013-14 το αρνητικό σερί των “πράσινων” είχε σημειωθεί στο Top 16 και στα playoffs. Στο Top 16 ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τα τελευταία δύο παιχνίδια σε Βαρκελώνη και ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα (62-84) και τον Ολυμπιακό (65-68) αντίστοιχα, ενώ στα playoffs ηττήθηκε τρεις φορές στη Μόσχα με 74-77, 51-77 και 44-74. Με άλλα λόγια είχε χάσει από τις τρεις καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου, του Top 16 και εν τέλει τις δύο από τις τέσσερις που έφτασαν μέχρι το Final Four εκείνης της διοργάνωσης (ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα).

* Τη σεζόν 2004-05 ο Παναθηναϊκός είχε χάσει και τα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια με συνολική διαφορά 15 πόντων. Μικρότερη δηλαδή απ’ ότι ηττήθηκε χθες στη Μαδρίτη... Συγκεκριμένα, είχε ηττηθεί κατά σειρά στην κανονική περίοδο από τις Μπενετόν Τρεβίζο (77-83), Ούλκερ (64-66), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (72-75), Σκαϊλάινερς (66-68) και Ταού Θεράμικα (82-84).

* Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί τέσσερις φορές στο παρελθόν τέσσερις σερί ήττες μακριά από το γήπεδό του: τις σεζόν 2003-04, 2007-08, 2014-15 και 2016-17.

Η χειρότερη "πράσινη" πεντάδα εκτός έδρας αγώνων

Όσον αφορά στο εν ενεργεία σερί του Παναθηναϊκού, η αρχή έγινε στις 28 Δεκεμβρίου στην Βαλένθια, όπου ηττήθηκε με 63-67 από την ομώνυμη ομάδα. Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ήττες στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε (62-67), στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ (74-95), στα περίχωρα της Μόσχας από την Χίμκι (61-78) και στη Μαδρίτη από την Ρεάλ (75-92).

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει χάσει αυτά τα πέντε παιχνίδια με διαφορά 12,8 πόντων κατά μέσο όρο, ενώ έχει φέτος συνολικό ρεκόρ 3-9 μακριά από το ΟΑΚΑ. Επίδοση που ισοδυναμεί με το χειρότερο ρεκόρ που είχε ποτέ στην EuroLeague μετά το 3-11 της σεζόν 2003-04.

Όλα αυτά όμως δεν είναι απλοί αριθμοί. Πάνω απ’ όλα αποτυπώνουν ευκρινώς το πρόβλημα που έχει ο φετινός Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ, αφού οι μόνες ομάδες που έχει καταφέρει να νικήσει είναι ο Ολυμπιακός, ο Ερυθρός Αστέρας και η Αναντολού Εφές. Δηλαδή μόνο μία από τις ομάδες που θα βρεθούν στα playoffs. Με την προοπτική λοιπόν να καταλάβει μία θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου να απομακρύνεται, το ερώτημα είναι εύλογο: θα βρει τον τρόπο να κερδίσει εκτός έδρας στα playoffs;

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ