EUROLEAGUE

Η βραδιά που οι αριθμοί είπαν όλη την αλήθεια

Η βραδιά που οι αριθμοί είπαν όλη την αλήθεια

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" συνδυάστηκε με απογοητευτική απόδοση, στοιχείο που επισημαίνουν δύο βασικές στατιστικές κατηγορίες.

Το βράδυ της Πέμπτης (2/12) θα μπει στη λίστα με τα χειρότερα του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague. Μπορεί το -15 ( 72-57 ) από την Μπαρτσελόνα να μην προσεγγίζει καν τις πιο βαριές ήττες του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση, αλλά υπάρχουν άλλες στατιστικές κατηγορίες που φανερώνουν τα αγωνιστικά προβλήματα των "πρασίνων" στην έδρα της ισπανικής ομάδας.

Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ ήταν απογοητευτικό, όπως άλλωστε παραδέχθηκε κι ο 44χρονος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα, αφού δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό για παραπάνω από ένα ημίχρονο, χάνοντας ένα παιχνίδι που έμοιαζε... στα μέτρα του. Η Μπαρτσελόνα άλλωστε παραμένει σε κακή αγωνιστική κατάσταση, προσπαθώντας να επουλώσει τις "πληγές" της.

Όπως και να έχει, αυτό που μένει ως στατιστικό στοιχείο από τη χθεσινή (2/12) βραδιά στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" είναι πως οι "πράσινοι" φρέσκαραν δύο κατηγορίες -που δεν τις λες και τιμητικές. Η πρώτη αφορά στο ranking κι η δεύτερη στο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων.

Με το "49" που έγραψε το σύστημα αξιολόγησης, το παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα" μπήκε στην έκτη θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας. Επίδοση που είχε επαναληφθεί στο παρελθόν σε αγώνα με την Παρτίζαν (στις 5.3.2009). Απέχει βέβαια αρκετά από το "20" του προημιτελικού των playoffs του 2014 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό πίσω από τα 6μ75, το 15.4% που μέτρησαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε αισίως στο σχετικό Top 10. Πρόκειται άλλωστε για την ένατη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods. Παρεμπιπτόντως, οι "πράσινοι" πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν σημειώσει ακόμη χειρότερη επίδοση. Πιο συγκεκριμένα, σε εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, σούταραν με μόλις 12.5% από την περιφέρεια. Όσο για τη χειρότερη βραδιά τους; Θα πρέπει να πάμε τρία και πλέον χρόνια πίσω, πάλι σε αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Τότε οι "πράσινοι" είχαν 6.25% από την περιφέρεια! Ποσοστό που δεν θέλουν ούτε να... θυμούνται.

Για το φινάλε, σας κρατήσαμε κάτι ακόμη: το τρίποντο που σημείωσε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Τζέιμς Φελντέιν (για να σημειώσει τον 57ο πόντο του Παναθηναϊκού Superfoods στο παιχνίδι) βοήθησε το "τριφύλλι" να αποφύγει περαιτέρω "σκάλισμα" με τις χειρότερες επιδόσεις του, αυτή τη φορά σε επίπεδο παραγωγικότητας. Κι αυτό γιατί αν δεν έμπαινε εκείνο το σουτ, πολύ απλά το "τριφύλλι" θα κατέγραφαε την πέμπτη χειρότερη επιθετική βραδιά του στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ