EUROLEAGUE

Η τρομερή επίδοση των Καλάθη - Ερτέλ που απειλούν Σπανούλη - Διαμαντίδη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague, όμως δεν έχει πετύχει αυτό που έχουν καταφέρει Καλάθης και Ερτέλ. Ο Γάλλος έχει, μάλιστα, πολλές πιθανότητες να ξεπεράσει τους πάντες. Το Sport24.gr εξηγεί.

Στο 272ο παιχνίδι της καριέρας του στην EuroLeague, o Βασίλης Σπανούλης προσπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης . Έχει πλέον 1260 ασίστ, με τον "Μήτσο" στις 1255.

Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο με αυτό που έχουν πετύχει σε ηλικία 29 ετών ο Νικ Καλάθης και ο Τομά Ερτέλ, οι οποίοι μοιράζονται την πρώτη θέση σε μία πραγματικά πολύ ιδιαίτερη λίστα. Αυτή των αθλητών με τα περισσότερα ματς με +10 ασίστ. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού κι ο άσος της Μπαρτσελόνα έχουν από 20 τέτοιες εμφανίσεις, ο πρώτος σε 145 αγώνες, ο δεύτερος σε 175. Ο Σπανούλης έχει 7 αγώνες με +10 ασίστ κι ο Διαμαντίδης άλλα 7!

Ο Καλάθης "τρέχει" την πιο παραγωγική σεζόν στην ιστορία της EuroLeague, καθώς ο μέσος όρος του (8.2 ασίστ ανά αγώνα) είναι ο μεγαλύτερος που έχει υπάρξει από το 2000 κι έπειτα. Το ίδιο και το σύνολο των τελικών πασών του (214 μετά την 29η αγωνιστική, με προηγούμενη κορυφαία επίδοση τις 201 που είχε μοιράζει πέρυσι ο Βασίλης Σπανούλης).

Ο Ερτέλ, από την άλλη, βρίσκεται αρκετά πίσω φέτος (6.5 ασίστ ανά αγώνα), όμως είναι αυτός που απειλεί περισσότερο από κάθε άλλον τόσο τον Σπανούλη, όσο και τον Διαμαντίδη. Βλέπετε, αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος στην λίστα των κορυφαίων πασέρ της EuroLeague με 1001, κυνηγά προς το παρόν τον τρίτο Μίλος Τεόντοσιτς (1126) και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει να πιάσει τους δύο Έλληνες για να φτάσει στην κορυφή. Ο Γάλλος φαίνεται πως θα χρειαστεί δύο σεζόν μετά την απόσυρση του Σπανούλη για να τον φτάσει και να τον προσπεράσει, για να γίνει εκείνος ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες στην ιστορία της διοργάνωσης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τόσο ο Καλάθης, όσο και ο Ερτέλ, έχουν καλύτερο μέσο όρο καριέρας στις ασίστ από τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Ο Νικ έχει 4.72 ανά αγώνα, ο Γάλλος 5.72 (!), ο "Kill-Bill" 4.63 κι ο "Μήτσος" 4.51. Ο Ερτέλ, μάλιστα, είναι πρώτος στην ιστορία της EuroLeague τόσο σε μέσο όρο με αυτές τις σχεδόν έξι τελικές πάσες ανά αγώνα, όσο και Per 40 minutes με 9.53.

Αν ο Μίλος Τεόντοσιτς γυρίσει στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι η κανονική περίοδος της EuroLeague έχει 30 αγώνες, θα πλησιάσει πολύ σύντομα τους Σπανούλη - Διαμαντίδη. Ο Σέρχιο Γιουλ στα 31 του (οδεύει προς τα 32) μπορεί επίσης να προσεγγίσει την κορυφή, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο 32χρονος Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Νικ Καλάθης έχει παίξει λίγες σεζόν και οι τελευταίες τρεις εντυπωσιακές του δύσκολα θα του φτάσουν για να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια πως θα τον δούμε να μένει στην Ευρώπη μετά το ερχόμενο καλοκαίρι που θα είναι free agent. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει άλλος σε θέση να κοιτάξει την κορυφή, τουλάχιστον όχι αυτή την στιγμή. Αυτός που θα μπορούσε να κοιτάξει ακόμη και την πρώτη θέση, σε βάθος χρόνου, είναι ο Λούκα Ντόντσιτς όμως όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης .

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΑΣΙΣΤ

1. Βασίλης Σπανούλης - 1260

2. Δημήτρης Διαμαντίδης - 1255

3. Μίλος Τεόντοσιτς - 1126

4. Τομά Ερτέλ - 1001

5. Θοδωρής Παπαλουκάς - 977

6. Σέρχιο Γιουλ - 902

7. Σέρχιο Ροντρίγκεθ - 896

8. Νίκος Ζήσης - 879

9. Χουάν Κάρλος Ναβάρο - 832

10. Πάμπλο Πριτζιόνι - 804

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΣΙΣΤ

1. Τομά Ερτέλ - 5.72

2. Σέιν Λάρκιν - 5.67

3. Ομάρ Κουκ - 5.18

4. Μάλκολμ Ντιλέινι - 5.07

5. Στέφαν Γιόβιτς - 4.88

6. Εντ Κότα - 4.81

7. Μίλος Τεόντοσιτς - 4.75

8. Νικ Καλάθης - 4.72

9. Σέρχιο Ροντρίγκεθ - 4.67

10. Κέβιν Πάνγκος - 4.66

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ