EUROLEAGUE

Η συνέπεια έγινε συνώνυμο του Παππά

Η συνέπεια έγινε συνώνυμο του Παππά

Η ταμπέλα του "πιο αποτελεσματικού παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods" επιβεβαιώθηκε για τον Νίκο Παππά στην τελευταία περίοδο με την Μπαρτσελόνα, με τον 27χρονο γκαρντ να είναι πλέον το Νο2 σε όλη την EuroLeague σε ευστοχία και αποτελεσματικότητα!

Στην εντός έδρας νίκη (την ένατη) επί της Μπαρτσελόνα τρία στοιχεία επιβεβαιώθηκαν για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Πρώτον ότι η άμυνά του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πλέον, δεύτερον ότι ο Νικ Καλάθης βρίσκεται στη συζήτηση για τον MVP της regular season και τρίτον ότι ο Νίκος Παππάς είναι ο παίκτης που νιώθει πιο άνετα από κάθε άλλον στην τέταρτη περίοδο.

Για το πρώτο αρκεί μόνο να κοιτάξει κάποιος την στατιστική σε ασίστ και λάθη της Μπαρτσελόνα. Πριν από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν η κορυφαία της EuroLeague στην αναλογία "ασίστ ανά λάθος" με 1.8, για να καταγράψει μόλις 1.1 απέναντι στο "τριφύλλι" (18 ασίστ, 16 λάθη). Για το δεύτερο να σημειώσει ότι ο διεθνής γκαρντ έκανε το πέμπτο νταμπλ νταμπλ φέτος στην EuroLeague (17 πόντοι, 12 ασίστ). Για το τρίτο να εστιάσει στο γεγονός πως ο Νίκος Παππάς σημείωσε όλους (15) τους πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κατ' επέκταση αυτού, έβαλε τους μισούς της ομάδας του στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε σημαντικά κι η απόφαση του προπονητή της Μπαρτσελόνα να επαναφέρει στο παρκέ τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο για την τελική ευθεία, τον πλέον αδύναμο παίκτη των "μπλαουγκράνα" στην άμυνα (κάθε φύσεως). Ο Νίκος Παππάς χτύπησε επανειλημμένως σε φάσεις "ένας με έναν", εκμεταλλεύτηκε τα σκριν στην μπάλα για να βρει χώρο και να διεισδύσει στο αντίπαλο καλάθι και -χάρη στην ψυχολογία που "έχτισε"- να κερδίσει φάουλ, που έφεραν ελεύθερες βολές.

ΠΑΠΠΑΣ VS ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ

Μετά κι απ' όσα έκανε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Νίκος Παππάς έχει φτάσει στο σημείο να πετυχαίνει το 51.4% των πόντων του στην τελευταία περίοδο των αγώνων. Το νούμερο από μόνο του είναι τρομακτικό, ειδικά όταν μιλάμε για 90/175 πόντους μέχρι στιγμής στην EuroLeague. Κι όλα αυτά, δίχως το παραμικρό ίχνος κατάχρησης ή υπερβολής. Η μπάλα δεν είναι άλλωστε τόσο πολύ στα χέρια του, από την στιγμή που συνυπάρχει στην πεντάδα με τον Νικ Καλάθη.

Κάπως έτσι, είναι δεύτερος πλέον σε όλη την EuroLeague στο κομμάτι "πόντοι στην τελευταία περίοδο", πίσω μόνο από τον Πιέρ Τζάκσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ (με 96). Η μεγάλη διαφορά τους βέβαια έγκειται στο γεγονός πως ο γκαρντ της "ομάδας του λαού" έχει πάρει πολύ περισσότερες κατοχές σε σχέση με τον παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods (90 έναντι 67), όπως επίσης χρόνο συμμετοχής (135'23'' σε 17 αγώνες έναντι 117'56'' σε 15 αγώνες).

Η συνέπεια έγινε συνώνυμο του Παππά

Με 1.63 πόντους ανά κατοχή είναι ο καλύτερος στην EuroLeague (σ.σ.: εξετάζονται όσοι έχουν παίξει 100+ λεπτά σε τελευταίες περιόδους), με τον Νίκο Παππά να ακολουθεί με 1.43 πόντους. Η επίδοση του είναι εντυπωσιακή, ειδικά αν κοιτάξει κάποιος τα ποσοστά του: 63.6% στα δίποντα (14/22), 51.7% στα τρίποντα (15/29) και 85% στις βολές (17/20). Το πλέον σημαντικό είναι ότι μιλάμε για παίκτη που στην πλειονότητα των περιπτώσεων δημιουργεί ο ίδιος τις συνθήκες για να εκτελέσει (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα δίποντα) και εκτελεί μετά από ντρίμπλα.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η σημασία του "πόσους πόντους πετυχαίνεις ανά κατοχή" είναι μεγάλη, κι αποδεικνύεται στο γεγονός πως ο Αλεξέι Σβεντ (σ.σ.: πρώτος σκόρερ της EuroLeague) έχει μόλις 0.89 πόντους ανά κατοχή. Κάτι που μεταφράζεται σε κακές επιλογές (ως ένα βαθμό), καταπόνηση από την διάρκεια των αγώνων και τις προσαρμοσμένες άμυνες και επιπολαιότητα στην τελική απόφαση.

Την ίδια ώρα που αποτελεί τον δεύτερο πιο αποτελεσματικό παίκτη της ομάδας του, ο Νίκος Παππάς παρουσιάζεται εξίσου συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Τα οποία δεν αμελεί στο ελάχιστο πλέον. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει δείξει να τον εμπιστεύεται σε ό,τι έχει να κάνει τη δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ, γι αυτό άλλωστε τον ρίχνει στη μάχη την... κρίσιμη ώρα.

Ο 45χρονος τεχνικός δικαιώνεται απόλυτα, όπως αποδεικνύουν οι +32.6 πόντοι που κερδίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods ανά εκατό κατοχές, στην τελευταία περίοδο των αγώνων με εκείνον στο παρκέ. Αριθμός που τον κατατάσσει επίσης στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, πίσω (ξανά) μόνο από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που δίνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας +44.2 πόντους ανά εκατό κατοχές.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ