EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece βάζει στο μικροσκόπιό του τους παίκτες του Παναθηναϊκού και σχολιάζει την εμφάνισή τους στην αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

Κάθε αρχή και δύσκολη, οπότε για τον Παναθηναϊκό σημασία έχει η νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας (84-76) και όχι η εμφάνιση. Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Λιθουανούς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν στη ζωή χωρίς τον δραστήριο Μάικ Τζέιμς. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο παρκέ του ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της EuroLeague 2016-2017.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (13 πόντοι, 2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 25')

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής και έπαιξε τόσο στο "5", όσο και στο "4". Ήταν αποτελεσματικός όταν κλήθηκε να σουτάρει από μακρινή απόσταση (2/4) τρίποντα, αλλά όχι τόσο καλός όταν έκανε ο ίδιος σκριν. Δεν είχε καλές επιλογές όταν έπαιρνε τη μπαλά μετά το roll. Ήταν όμως ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας, αν και η παρουσία του μες στη ρακέτα δεν ήταν το ίδιο επιβλητική.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (2 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 24 λεπτά)

Αγωνίστηκε τόσο στο "4", όσο και στο "3". Εκτέλεσε κυρίως από την περιφέρεια και βοήθησε στα ριμπάουντ, ειδικότερα όταν επιστρατεύτηκε σε ψηλό σχήμα από τον κόουτς Πεδουλάκη. Κέρδισε τον χρόνο του από το καλό του αμυντικό πρόσωπο.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (2 πόντοι σε 17 λεπτά)

Μπήκε αρκετά επιθετικά στο παιχνίδι, όταν κλήθηκε δηλαδή να σηκωθεί από τον πάγκο και να ξεκολλήσει την ομάδα επιθετικά. Πήρε προσπάθειες από την περιφέρεια, πολλές εκ των οποίων ήταν βιαστικές. Αντιμετώπισε και προβλήματα με φάουλ και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (0 πόντοι σε 3 λεπτά)

Έπαιξε μόλις τρία λεπτά, δεν πήρε προσπάθεια, κέρδισε ένα φάουλ, δεν μπορεί να κριθεί καθώς πέρασε και δεν ακούμπησε.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ (DNP)

O μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (6 πόντοι, 2/3 τρίποντα σε 8 λεπτά)

Έπαιξε λίγο, αφού χρησιμοποιήθηκε ως συμπληρωματικός ψηλός, σε καταστάσεις που χρειαζόταν το μακρινό σουτ. Την έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, καθώς σε λιγότερο από οκτώ λεπτά, έβαλε 2/3 τρίποντα.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (19 πόντοι, 5/7 σουτ, 6/6 βολές σε 22 λεπτά)

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο επειδή ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά επειδή το έκανε με πολύ καλά στατιστικά και μάλιστα πετυχαίνοντας τους περισσότερους πόντους του στο κρίσιμο σημείο. Με δύο προσωπικά pull-up τρίποντα (μαρκαρισμένα) και μια ασίστ, έδωσε αέρα στην ομάδα του. Αυτό το προβάδισμα αποτέλεσε ψυχολογική ένεση για τον Παναθηναϊκό. Σημαντική επίσης η φάση με το κλέψιμο και το κάρφωμα. Αμυντικά, ωστόσο, είχε αρκετά προβλήματα.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (8 πόντοι, 2/4 τρίποντα σε 23:30)

Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και έπαιξε περισσότερο από όλους τους περιφερειακούς (πλην του Καλάθη). Ήταν εύστοχος από την περιφέρεια σε δύο spot-up σουτ που επιχείρησε. Δεν είχε τη μπάλα στα χέρια του και δεν είχε συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Θυσιάστηκε στο τέλος, διότι ο κόουτς Πεδουλάκης προτίμησε να παίξει με δύο καθαρόαιμους γκαρντ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Όταν ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ενέργεια, επιστρατεύτηκε ξανά ο Αμερικανός. Ξεκίνησε βασικός, αλλά έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο. Έτσι έγινε και στο τέλος. Ωστόσο κατάφερε να βελτιώσει την αμυντική εικόνα του Παναθηναϊκού, ειδικά σε ότι αφορά την άμυνα μες στο καλάθι. Δεν ήταν το πιο λαμπερό του παιχνίδι και αυτό ίσως να δικαιολογείται από το γεγονός ότι ήταν από τους παίκτες που είχε πρόβλημα με φάουλ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (2 πόντοι σε 7:31)

Έπαιξε λίγο και δεν πήρε μπάλες. Έβαλε το μοναδικό δίποντο που επιχείρησε, έπαιξε καλές άμυνες και πήρε ένα ριμπάουντ. Δεν μπορεί να κριθεί περισσότερο, καθώς είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, για να ξεκουράσει τους συμπαίκτες του.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (11 πόντοι, 4/11 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 17 λεπτά

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δική του παρουσία ήταν καθοριστική. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε και σε αυτό ματς εντελώς τον τρόπο που έπαιξε, όταν ο έμπειρος σέντερ βρισκόταν στην πεντάδα. Πήρε τη μπάλα στο low-post, σκόραρε, προκάλεσε φθορά, δημιούργησε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Η έφεση του στο ριμπάουντ ήταν καθοριστική. Στο τελευταίο δεκάλεπτο επιστρατεύτηκε στα τελευταία τρία λεπτά. Κέρδισε φάουλ, πέτυχε ένα καλάθι και έπαιξε και αυτός το ρόλο του. Ποιος είναι αυτός; Να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση του "τριφυλλιού".

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (13 πόντοι, 4/12 σουτ, 4/8 βολές, 4 ασίστ σε 31 λεπτά)

Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε χρόνο συμμετοχής. Μπορεί επιθετικά αυτό να μην "δικαιολογείται" (4/12 σουτ), αλλά αμυντικά είναι απαραίτητος, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς. Στο τέλος ήταν παρών σε καθοριστικές φάσεις. Μελανό σημείο στην εμφάνιση του η αστοχία στις βολές (4/8), ειδικά στο σημείο που η Ζαλγκίρις ήθελε να σταματήσει επίτηδες το χρόνο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ