EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Το Euroleague Greece περνάει από το "μικροσκόπιο" του τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τι έκαναν οι "πράσινοι" στο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Μαρκίς Χέινς: Έπαιξε παραπάνω από 12 λεπτά στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 6 πόντους (0/1 δίποντο). Τους πέτυχε όλους με βολές, ενώ παράλληλα είχε 1 κλέψιμο και 8 στο σύστημα ranking. Ξεκούρασε τον Καλάθη, ειδικά στο κομμάτι του μαρκαρίσματος του πιο επικίνδυνου αντίπαλου περιφερειακού, δηλαδή του Μπόμπι Ντίξον. Δεν εκβίασε προσπάθειες και ήταν περισσότερο προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Η μοναδική του ίσως υπερβολή ήταν μια ένας-ένας φάση που πήρε στη λήξη της περιόδου. Ωστόσο η άμυνα του πάνω στη μπάλα (Ντίξον) ήταν καθοριστική κι είναι σημαντικό ότι βρισκόταν στο παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Βλάντο Γιάνκοβιτς: Ξεκίνησε στην 5άδα αλλά έπαιξε μόλις 4.33. Δεν πέτυχε πόντο και είχε ένα άστοχο δίποντο και ένα τρίποντο. Ο προπονητής του προτίμησε να παίξει με σχήμα με τρεις γκαρντ (και τον Ουίλιαμς ή τον Διαμαντίδη στο "3") και έτσι έμεινε εκτός rotation στα επόμενα τρία δεκάλεπτα.

Αντώνης Φώτσης: Έπαιξε 21.36' έχοντας 6 πόντους (με 2/3 τρίοντα). Ακόμη είχε 4 ριιμπάουντ και 7 στο ranking. Τα δύο δικά του σουτ ήρθαν σε κρίσιμο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ παράλληλα η παρουσία του "μάτσαρε" το αντίστοιχα αθλητικό δίδυμο των Ουντό και Βέσελι.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Με 13 πόντους ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Είχε 5/8 δίποντα, 3/6 βολές (ασυνήθιστο για τα δικά του ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Τέλειωσε περισσότερες πικ-εν-ρολ φάσεις από ότι συνήθως και προκάλεσε την συνηθισμένη φθορά στον αντίπαλο μέσα από τη ρακέτα. Είχε πρόβλημα, ωστόσο, στην άμυνα κυρίως στις ένας-ένας φάσεις του Ουντό στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κλειδί στην ανατροπή του -8 στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν και ο Τζόρτζεβιτς προτίμησε να πάει με τους Φώτση-Γκιστ στο τέλος.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Τζέιμς Φελντέιν: Ο Ουίλιαμς "έφαγε" αρκετό από το δικό του χρόνο, ωστόσο, ήταν θετικός. Είχε 8 πόντους (1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 1 κόψιμο στα 25 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε (3 στο ranking). Έπαιξε λιγότερο με τη μπάλα από ότι σε άλλα ματς, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποτελεί τη συνηθισμένη εικόνα στα επόμενα ματς.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Έπαιξε κατά κύριο λόγο ως τρίτος γκαρντ. Είχε πολλές καλές στιγμές, αν και ταλαιπωρήθηκε από φάουλ. Είχε εντέλει 6 πόντους (2/3 τρίποντα - δεν εκτέλεσε άλλο σουτ), 7 ασίστ με μόλις 1 λάθος στα 19.26' που έπαιξε. Η δική του δημιουργική ικανότητα αποδείχτηκε κλειδί στο σημείο που ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ, ενώ τα δύο τρίποντα που πέτυχε ήταν καθοριστική -ψυχολογικά κυρίως- για την τελική έκβαση του αγώνα.

Τζέιμς Γκιστ: Ο γνωστός Γκιστ. Έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε τις περισσότερες, καταθέτοντας ενέργεια στο παρκέ. Είχε 8 πόντους (4/4 δίποντα), ένα άστοχο τρίποντο και τέσσρεις άστοχες βολές (0/4) που ήταν και το "μελανό" του σημείο. Παράλληλα μέτρησε 5 ριμπάουντ, είχε κακόμη 2 ασίστ και 10 στο ranking αγωνιζόμενος περισσότερο από κάθε άλλο ψηλό (26.26). Κοίταξε στα μάτια τον Βέσελι και στο τέλος έπαιξε στο "5" για αμυντικούς κυρίως λόγους.

Νικ Καλάθης: Τα 24 λεπτά που έπαιξε ήταν τα λιγότερα φέτος στην Ευρωλίγκα. Όχι μόνο γιατί είχε 4 φάουλ στο τέλος, αλλά κυρίως γιατί ο προπονητής του είχε την δυνατότητα να τον ξεκουράσει. Όπως έκανε με τον Χάινς. Τα πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Μπόμπι Ντίξον (κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρσι το καλοκαίρι στο φιλικό με την Τουρκία φορώντας τη φανέλα της Εθνικής), κερδίζοντας μάλιστα τα εύσημα του Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Είχε 9 πόντους (4/7 δίποντα, 0/1 δίποντο, 1/1 βοή), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη και 2 κλεψίματα συγκεντρώνοντας στο 10 στο σύστημα αξιολόγησης. Πολύ καλή παρουσία. Η άμυνα του στον Ντίξον ενδεχομένως να του χαρίζει και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, έστω κι αν στην επίθεση έπαιξε κι αυτός λιγότερη ώρα με τη μπάλα στα χέρια από ότι συνήθως.

Γιώργος Παπαγιάννης: Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς/

Όγκγιεν Κούζμιτς: Έμεινε στο παρκέ σχεδόν 12 λεπτά έχοντας 6 πόντους. Αν μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματικός στα τελειώματα του μες στο καλάθι (2/6 δίποντα - είχε και 2/2 βολές) να του χάριζαν περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Ήταν ωστόσο καθοριστικός στη μάχη των ριμπάουντ, κερδίζοντας 8 (5 αμυντικά και 3 επιθετικά). Έδωσε μάχες όσο βρισκόταν στο παρκέ και προσπάθησε στο αμυντικό κομμάτι, έστω κι αν επιθετικά δεν του βγήκε το παιχνίδι.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Αν μη τι άλλο ήταν ο παίκτης αποκάλυψη. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στο πρώτο του ματς στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του: 33 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Ήταν μάλιστα πρώτος σκόρερ (14 πόντοι) αλλά και αυτός που πήρε πάνω του τις φάσεις στο τέλος. Είχε 4/9 δίποντα και 6/6 βολές, κερδίζοντας 5 φάουλ, στοιχείο που είναι και το "καλό" του. Ήταν άστοχος ωστόσο στο τρίποντο (0/3), ενώ ακόμη είχε 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο χωρίς να κάνει λάθος (10 ranking). Πέτυχε καθοριστικό σουτ με προσωπική ενέργεια στα τελευταία λεπτά, αλλά και ένα ακόμη από ασίστ του Διαμαντίδη. Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Αμυντικά είχε αρκετές καλές στιγμές, αν και η σημαντικότερη συνεισφορά του είχε να κάνει με τις επιθετικές φάσεις που πήρε, αυτές που έλειπαν ως τώρα από τον Παναθηναϊκό.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ