EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλάθης και Γκιστ έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια, όμως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο γήπεδό του από τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Αρκετό έδαφος έχασε ο Παναθηναϊκός για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας, στα playoffs μετά την εντός έδρας ήττα του από τον Ολυμπιακό ( 85-87 ) στο ματς της 24ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2017/18. Ο Νικ Καλάθης έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, ο Τζέιμς Γκιστ πιθανότατα την κορυφαία εμφάνισή του σε ευρωπαϊκό ντέρμπι αιωνίων, όμως από εκεί και πέρα, πλην μερικών λύσεων που πρόσφερε ο Κρις Σίνγκλετον, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είδε άλλον παίκτη του σε καλή βραδιά.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν κακός και πλέον οι πράσινοι πρέπει να προσέξουν για να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις. Έπεσαν στο 14-10 και με την Μπασκόνα τρεις νίκες πίσω (11-13) αλλά με τρομερά εύκολο πρόγραμμα, δεν αποκλείεται να τους δούμε να κινδυνεύουν. Ακολουθούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα, την ώρα που οι Βάσκοι θα παίζουν εκτός με την Βαλένθια και εντός με την Ζάλγκιρις Κάουνας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Εξάστερου, με τους Ντένμον, Μήτογλου, Όγκαστ να έχουν μείνει απόψε εκτός δωδεκάδας.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/7 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 38:44 (17 ranking)

Κέρδισε φάουλ και αντιαθλητικό από τον Σπανούλη στην ίδια φάση, έβαλε 1/2 βολές για το 1-0 στο δεύτερο λεπτό, όμως έκανε πολύ γρήγορα το δεύτερο δικό του φάουλ. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στο παιχνίδι, ο Αμερικανός ήταν προσεκτικός ειδικά απέναντι στα μαρκαρίσματα του Πρίντεζη, ήταν όμως και αποτελεσματικός. Έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 26-32 μετά από timeout του Πασκουάλ, όμως στο 17' φοβήθηκε να σηκωθεί για μπλοκ στον Μιλουτίνοφ που τον έβαλε στο καλάθι. Συνέχισε με 1/2 βολές για το 28-38, πέτυχε δεύτερο τρίποντο για το 33-43 από την κορυφή (ξανά μετά από timeout), δεν έκανε το τρίτο φάουλ όσο κι αν το επιζητούσε ο Πρίντεζης και στο πρώτο μέρος ήταν ο μοναδικός μαζί με τον Γκιστ που έβαζε πραγματικά δύσκολά στους αντιπάλους του. Στο 28' πήρε φάουλ από τον Πρίντεζη και έβαλε 3/3 βολές για το 50-59, σίγησε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο στην έναρξη της παράτασης και τελικά δεν κατάφερε να κουβαλήσει τους συμπαίκτες του. Έκανε ρεκόρ καριέρας σε χρόνο συμμετοχής, με 39 λεπτά στα συνολικά 45 του αγώνα.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 29:24 (5 ranking)

Μπήκε στο ματς στο συνηθισμένο σημείο του, στο έβδομο λεπτό, έδωσε μία όμορφη ασίστ και πήρε μετά από έξι λεπτά το πρώτο του σουτ. Αστόχησε από ένα σημείο που του αρέσει, έπαιξε συνολικά εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος και έμεινε στο μηδέν. Ο Πασκουάλ τον εμπιστεύθηκε και τον είχε στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Αμερικανός έσωσε ένα σίγουρο καλάθι όταν έκλεψε την μπάλα από τον Μιλουτίνοφ, πριν κάνει αχρείαστο φάουλ στον Παπανικολάου σε τέλος επίθεσης του Ολυμπιακού. 2:30 πριν το φινάλε πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για το 67-70, έβαλε το δεύτερο στο 42' για το 78-75, έμεινε όμως εκεί. Αν και λίγο έλειψε να γίνει και πάλι καθοριστικός σε νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου της ομάδας του, ο Αμερικανός δεν μπορεί να αισθάνεται ότι έκανε το... restart που χρειαζόταν σε αυτόν τον αγώνα. Πολύ μέτριος, αν και στο τέλος στάθηκε όσο μπορούσε στο ύψος των περιστάσεων.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/5 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 31:07 (4 ranking)

Πενταδάτος και πάλι, έπαιξε όλη την πρώτη περίοδο, είχε όμως μία ασίστ και τρία άστοχα σουτ. Δυσκολεύτηκε απέναντι στον Μάντζαρη, δεν είχε καλό ρυθμό και δεν βοήθησε την ομάδα του. Άλλα τέσσερα λεπτά πήρε στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάτι στον Παναθηναϊκό. Φανερά εκτός κλίματος ο Αμερικανός γκαρντ, γύρισε στο 28' στην θέση του Παππά και πήρε ένα απαράδεκτο σουτ από τα οκτώ μέτρα με το σκορ στο 50-59. Στο 32' σκόραρε γκολ-φάουλ για το 56-62 που ξεσήκωσε το κοινό και έβαλε τους πράσινους ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, όμως τρία λεπτά πριν το τέλος μιμήθηκε τον Σπανούλη και είχε δύο άστοχα σουτ τριών πόντων στην ίδια επίθεση! Πείσμωσε, σκόραρε στο 38' με drive απέναντι στον Πρίντεζη για το 69-70, πήρε την τελευταία επίθεση που μπορούσε να δώσει την νίκη στον Παναθηναϊκό, όμως έχασε την μπάλα και δεν κατάφερε να κάνει σουτ με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Στα 25" έβαλε γρήγορο δίποντο για το 86-84 και στα 2.8" έχασε την πρώτη βολή πριν βάλει την δεύτερη για το 85-87. Ήθελε ακριβώς το αντίθετο, ώστε η ομάδα του να διεκδικήσει επιθετικό ριμπάουντ και είτε δίποντο για νέα παράταση, είτε τρίποντο για τη νίκη.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/1 βολή), 1 λάθος σε 4:02 (6 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 11' στην θέση του Γκιστ, κέρδισε γρήγορα το πρώτο φάουλ του Στρέλνιεκς όταν τον έβαλε πλάτη, πέτυχε το πρώτο του καλάθι με άλει-ουπ κάρφωμα από ασίστ του Λεκαβίτσιους για το 20-18 και ξανακάρφωσε για το 22-20 που ξεσήκωσε το κοινό. Έβαλε την συμπληρωματική βολή για το 23-20, όμως έκανε επιθετικό φάουλ στον Στρέλνιεκς στο 14' την ώρα που ο Ολυμπιακός έτρεψε σερί 0-9. Βγήκε από το ματς και δεν πήρε άλλη ευκαιρία.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 13:51 (-2 ranking)

Πάτησε παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, πήρε το πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού (τρίποντο) και αστόχησε, βρήκε σίδερο και στην δεύτερη προσπάθειά του ακριβώς από το ίδιο σημείο του παρκέ. Μετά από 6:20 γύρισε στον πάγκο με μοναδική καλή στιγμή του μία τελική πάσα. Πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, αστόχησε στην πρώτη επίθεση της ομάδας του την ώρα που ζητούσε φάουλ στον αέρα, πριν κάνει εκείνος ένα στον Ρόμπερτς. Έβαλε τον πρώτο του πόντο με βολή για το 46-57 στο 27' και στη συνέχεια έδωσε την θέση του στον Τζέιμς. Δεύτερο σερί κακό ματς από τον Έλληνα γκαρντ που έχει χάσει τον καλό ρυθμό του και παίζει πλέον μικρά διαστήματα.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 21 πόντοι (7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 32:41 (24 ranking)

Μπήκε δυναμικά στο ματς, έδωσε τρομερές μάχες και στις δύο ρακέτες, έβαλε τρίποντο για το 4-3 στο πέμπτο λεπτό και σκόραρε ξανά για το 11-8 στο όγδοο. Εκμεταλλεύθηκε τα μισμάτς, πέτυχε νέο καλάθι αποφεύγοντας τον Παπανικολάου για το 13-12 και τέταρτο για το 18-15. Στο τέλος της πρώτης περιόδου (την οποία έπαιξε ολόκληρη), είτε τους μισούς πόντους του Παναθηναϊκού. Στο 11' έδωσε γκολ-φάουλ στον ΜακΛίν και αντικαταστάθηκε από τον Πέιν, πριν γυρίσει με 1/2 βολές για το 27-36. Έπαιξε στα 16 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους, έμοιαζε ωστόσο πολύ μόνος. Μπήκε με δίποντο για το 36-45 στο τρίτο δεκάλεπτο, κάρφωσε για το 40-49, απείλησε ξανά στο 36' όταν κέρδισε βολές από φάουλ του Στρέλνιεκς που δεν τον άφησε να πετύχει γκολ-φάουλ. Πέτυχε 2/2 για το 64-67 και ουσιαστικά έφερε το ματς στην επανέναρξή του. Αμέσως μετά έκανε φάουλ στον Παπαπέτρου που έβαλε τις βολές, όμως ρέφαρε με κάρφωμα από ασίστ του Καλάθη για το προσπέρασμα (71-70). Στο 41' έκανε το πέμπτο του φάουλ για να σταματήσει τον ΜακΛίν και αποσύρθηκε οριστικά από την αναμέτρηση, έχοντας κάνει την καλύτερη εμφάνισή του σε ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 4:12 (0 ranking)

DNP στο πρώτο μέρος, μπήκε στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου για να βρει απέναντί του τον ΜακΛίν. Στην άμυνα είχε πρόβλημα, στην επίθεση προσπάθησε να φθείρει τον Αμερικανό και τελικά έβαλε έναν πόντο από την γραμμή των βολών.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο), 1 ασίστ σε 8:31 (-3 ranking)

Επιστρατεύθηκε στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Πέιν που κάρφωσε για το 20-18 αλλά στα μόλις 2:51 που έπαιξε μέχρι το ημίχρονο, δεν πρόσφερε κάτι περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Γύρισε στο 28' για να δώσει ανάσες στον καταπονημένο από το ασταμάτητο τρέξιμο σε άμυνα κι επίθεση Καλάθη, αλλά και πάλι δεν βοήθησε. Έχει μείνει κι αυτός αρκετά πίσω, ειδικά μετά την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς και πλέον μένει να δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόν τον εντελώς συμπληρωματικό ρόλο.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 8:52 (2 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, έβαλε τρίποντο για το 16-12 που πανηγυρίστηκε από τους συμπαίκτες του την ώρα που η μπάλα βρισκόταν στον αέρα, έκανε όμως κακό φάουλ στην εκπνοή της πρώτης περιόδου και μαζί δύο βολές στον ΜακΛίν που έγραψε σε νεκρό χρόνο το 18-16 με 1/2. Ξεκίνησε καλά, χάθηκε στη συνέχεια, δεν πήρε ευκαιρίες, θα ξεχάσει πολύ γρήγορα αυτή την βραδιά.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ σε 15:38 (-2 ranking)

Γύρισε στην σύνθεση της ομάδας του μετά από 47 μέρες και ήταν και πενταδάτος. Αστόχησε στο πρώτο του σουτ από την αριστερή γωνία, βρήκε σίδερο και στην δεύτερη προσπάθειά του, έπαιξε 10:38 μέχρι το ημίχρονο και ήταν απογοητευτικός. Έβαλε το πρώτο του σουτ για το 53-62 απέναντι στην κακή άμυνα της πρώην ομάδας του, συνολικά όμως ήταν κακός. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν δύο μήνες,

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 23 πόντοι (

Δεν μπήκε καλά στο ματς, αστόχησε στις δύο πρώτες προσπάθειές του, έβαλε όμως λέι-απ για το 6-3 στο 5' και φλότερ για το 8-5. Αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών στο έβδομο λεπτό, συνέχισε με 1/2, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και κέρδισε τα τέσσερα από τα έξι φάουλ που έκαναν οι Πειραιώτες. Στο 18' σκόραρε για το 30-38 στον αιφνιδιασμό, ήταν όμως πολύ άστοχος και δεν εκμεταλλεύθηκε τους χώρους που του έδωσαν οι αντίπαλοί του. Επτά πόντους με 3/9 σουτ είχε στο ημίχρονο, με 4 ασίστ και κανένα λάθος. Στο 22' "έφαγε" την προσποίηση του Ρόμπερτς και μαζί το τέταρτο καλάθι του Αμερικανού, πριν κερδίσει από εκείνον φάουλ και πετάξει στα σκουπίδια άλλο ένα ζευγάρι βολών (είχε ήδη 1/6). Στο 25' έβαλε τρίποντο για το 43-52 σε μια επίθεση που είχε "σπάσει", πριν κλέψει την μπάλα από τον Σπανούλη και δώσει υπέροχη ασίστ στον Γκιστ για το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Βγήκε στο 28', έβαλε γκολ-φάουλ για το 60-67 στο 34', συνέχισε με drive για το 62-67 στο 35', έκανε όμως φάουλ στον ΜακΛίν στο 37' για να πετύχει ο Αμερικανός 1/2 για το 64-70. Έδωσε στο 39' την ασίστ για το κάρφωμα του Γκιστ (71-70), στο 41' έγραψε το 73-72 με λέι-απ, το 75-73 με νέο δίποντο από κοντά, έδωσε φάουλ και βολές στον Ρόμπερτς που μείωσε στο 78-77, όμως έγραψε το 81-78 με τρίποντο στο 1:50 πριν το φινάλε. Ήταν ασταμάτητος στην κυριολεξία, έβαλε 1/2 για το 82-81 στο 1:25 όμως δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Τα 20 σουτ που πήρε συνιστούν ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του, καθώς τόσα είχε και στο πρόσφατο ματς με την Μπάμπεργκ, απέναντι στην οποία πέτυχε τέσσερα περισσότερα καλάθια. Συγκλονιστική η προσπάθειά του, συγκλονιστικό το πείσμα του, απίστευτος αριθμός οι 10 ασίστ χωρίς λάθος, όμως η ήττα τα σκεπάζει όλα...

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Έχασε τη θέση του στην βασική πεντάδα, μπήκε για πρώτη φορά στο ματς 4 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο για την τελευταία άμυνα του Παναθηναϊκού, έπαιξε συνολικά 89 δευτερόλεπτα και δεν έγραψε κάτι στην στατιστική του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ