EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
EUROKINISSI SPORTS

Με τον Καλάθη απόντα και τον Παππά "φάντασμα" του καλού του εαυτού, ο Παναθηναϊκός στράφηκε στους Γκιστ - Ντένμον για να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκτός αγώνα. Ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε αυθημερόν στο Βελιγράδι και έφτασε στο γήπεδο με ταξί λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης. Τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν βαριά από το προχθεσινό ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον κόσμο στο πλευρό του. Στο τέλος της βραδιάς, όμως, οι πράσινοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, εκείνοι που πήραν τη νίκη για να φτάσουν το ρεκόρ τους στο 10-3 και να παραμείνουν στο κυνήγι των πρωτοπόρων ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακού.

Τζέιμς Γκιτ και Μάρκους Ντένμον ήταν οι δυο που ξεχώρισαν, Σίνγκλετον, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι κι Αντετοκούνμπο έδωσαν λύσεις και σημαντικούς πόντους και όλοι μαζί κάλυψαν τόσο την απουσία του Καλάθη, όσο και την κακή βραδιά των Παππά - Ρίβερς σε μία από τις πιο σκληρές έδρες της Ευρώπης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, που την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Βαλένθια.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 25:50 (8 ranking)

Τρίποντο για το 7-13 και ένα αμυντικό ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα. Ο Αμερικανός έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, αλλά έμεινε αυτή τη φορά στη σκιά του Τζέιμς Γκιστ που έδειχνε πιο αποφασιστικός, πιο έτοιμος στο πρώτο μέρος. Μπήκε στο δεύτερο με τρίποντο για το 38-44, έκανε το τρίτο του φάουλ στο 25' και τελείωσε τον αγώνα με μία πολύ μέτρια για τα δικά του δεδομένα εμφάνιση που όμως ήταν σίγουρα θετική. Μετρημένος, αποτελεσματικός και στις δυο άκρες του παρκέ και με 26 λεπτά συμμετοχής αντί για +30 που συνήθως γράφει το κοντέρ του.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 21:59 (1 ranking)

Επιστρατεύθηκε νωρίς, μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 8' πηγαίνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας των Σέρβων, όμως έκανε το δεύτερο φάουλ του στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και λίγο αργότερα δέχθηκε και τεχνική ποινή που έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα την ευκαιρία να γυρίσει τούμπα το ματς. Στο 15' χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ και πήγε στον πάγκο έχοντας δώσει ελάχιστα πράγματα στον Παναθηναϊκό, ήταν έξαλλος με τους διαιτητές και χρειάστηκε η βοήθεια του Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνου Παπαδόπουλου, για να ηρεμήσει! Έβαλε κρίσιμη βολή για το 63-67 στα 23.2" πριν το φινάλε, θα θέλει όμως να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό αυτή την αναμέτρηση.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/1 δίποντο, 0/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 17:05 (2 ranking)

Ταξίδεψε αυθημερόν στο Βελιγράδι, ενώ ήταν κλινήρης μέχρι το πρωί της Πέμπτης! Έφτασε με ταξί στο γήπεδο λίγο πριν το τζάμπολ, πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό στη θέση του Αντετοκούνμπο, όμως οι δυο πρώτες επιθέσεις που πήρε δεν βρήκαν στόχο. Έπαιξε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, είχε 0/4 σουτ, αλλά και τρεις ασίστ με τις οποίες έδειξε την κλάση του. Γύρισε στην έναρξη της τέταρτης περιόδου για να αστοχήσει σε νέο σουτ τριών πόντων, πριν συνεργαστεί άψογα με τον Γκιστ για το 55-64 στο 35'. Με το σκορ στο 58-64 κράτησε πολλή ώρα τη μπάλα και έκανε άσχημο σουτ από τα επτά μέτρα, όμως στο φινάλε δεν μπορεί να αισθάνεται άσχημα για την κακή του εμφάνιση. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει και ενέπνευσε τους συμπαίκτες του για να πάρουν τη νίκη.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 16 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 25:54 (12 ranking)

Άλλαξε τον Λεκαβίτσιους στο 9', έδωσε λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν έβαλε επτά πόντους με κάρφωμα, τρίποντο και δυο βολές, δεν βοήθησε όμως δημιουργικά. Δεν είναι αυτή η δουλειά του βέβαια. Η δουλειά του είναι να βοηθά στο σκοράρισμα και αυτό έκανε και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν "χόρεψε" τον προσωπικό του αντίπαλο και πέτυχε τρίποντο για το 38-41. Ο Πασκουάλ τον προτίμησε από τον Λοτζέσκι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κι ο Αμερικανός συνέχισε να τον δικαιώνει. Είχε υπομονή, ήταν συγκεντρωμένος, υπήρξαν στιγμές που δυσκολεύτηκε να επιτεθεί απέναντι σε πιο ψηλούς και δυνατούς αντιπάλους, έκανε όμως καλή δουλειά και στο 36' έκοψε μια μπάλα που πήγαινε σε ελεύθερο παίκτη του Ερυθρού Αστέρα στη δεξιά γωνία. Δυο φάσεις μετά έκλεψε τη μπάλα με το σκορ στο 58-64, κέρδισε το φάουλ στην επίθεση και έβαλε τις βολές για το 58-66, συνέχισε με κακή επιλογή και σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, όμως στο τέλος του αγώνα ήταν ο MVP μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κοψίματα, 1 λάθος σε 36:14 (18 ranking)

Έκλεψε μια μπάλα και κάρφωσε σαν σε προπόνηση για το 4-5, πριν καρφώσει και δεύτερη φορά στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα. Συνέχισε με τρίποντο για το 7-10 και έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 9' σκόραρε γκολ-φάουλ απέναντι στον Άντιτς για το 15-20 και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε τους μισούς πόντους της ομάδας του (10), μαζί με τρία ριμπάουντ και μία ασίστ. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης για να βάλει νέο καλάθι για το 27-27, ισοφάρισε εκ νέου στο 38-38 κι ήταν μια συνεχής απειλή για την άμυνα των Σέρβων. Στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο απειλητικός, στο 35' όμως πήρε τη μπάλα από τον Παππά και με τρομερή αποφασιστικότητα σκόραρε για το 55-64. Στο 39' αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 63-66, όμως έκοψε τον Ρότσεστι, "ρέφαρε" άμεσα και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του. Δυο μέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Γκιστ έπαιξε +36 λεπτά στο Βελιγράδι και ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 3/4 βολές), 1 λάθος σε 8:23 (-1 ranking)

Πήρε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά δεν βοήθησε. Έκανε δυο φάουλ και ένα λάθος, πήγε στον πάγκο και γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν ο Σίνγκλετον φορτώθηκε με φάουλ. Έβαλε με βολές τους πρώτους του πόντους, δεν ήταν ωστόσο η βραδιά του.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη σε 25:04 (7 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού στα τέλη της επίθεσης και έβαλε τρίποντο για το 2-3, πριν φτιάξει δυο φάσεις και γράψει ισάριθμες ασίστ. Στο όγδοο λεπτό έβαλε ωραίο floater για το 15-15, αλλά δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Παππάς και Ντένμον τον... κράτησαν στον πάγκο, μέχρι να τον ξαναδούμε στο παρκέ στις αρχές της τρίτης περιόδου. Πολύ κοντρολαρισμένος, ο νεαρός Λιθουανός έμεινε πολλή ώρα στο παρκέ, δεν έδωσε όμως το κάτι παραπάνω. Προτίμησε να είναι προσεκτικός και παρά τα τέσσερα λάθη του, έκανε καλή δουλειά απέναντι στο ασφυκτικό μαρκάρισμα των αντιπάλων του που γνώριζαν ότι δεν έχει ούτε την ποιότητα του Καλάθη, ούτε τα πνευμόνια του... Westbrook.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ σε 8:19 (2 ranking)

95 δευτερόλεπτα έπαιξε στο πρώτο μέρος για να κάνει ένα φάουλ. Στο 33' έβαλε τρίποντο για το 53-62, ένα πολύ κρίσιμο καλάθι σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και έμεινε εκεί μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Είδε τον Τσάβι Πασκουάλ να προτιμά τον Ντίνο Μήτογλου στα τέλη του πρώτου μέρους και δεν πήρε ποτέ χρόνο συμμετοχής.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 14:33 (11 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, έδωσε όμως μία όμορφη ασίστ. Έκανε δυο γρήγορα λάθη και στα μέσα της δεύτερης περιόδου είχε ένα τρομερό διάστημα 10 δευτερολέπτων. Κυνήγησε το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Παππά, το πήρε και είδε τη μπάλα να φτάνει στα δικά του χέρια μετά από καλή κυκλοφορία. Όπλισε, εκτέλεσε και έβαλε τρίποντο για το 30-32, όμως λίγο μετά έκανε έρμπολ σε μια φάση που έδειχνε αρκετά κουρασμένος. Είδε το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους από τον πάγκο, πήρε όμως τεράστιας αξίας επιθετικό ριμπάουντ με το σκορ στο 63-66 και γενικά ήταν πολύ θετικός. Με τον Ντένμον σε καλή κατάσταση, ο Πασκουάλ δεν έδωσε στον "Λότζο" λίγα λεπτά και λίγα σουτ, όμως ο Αμερικανός είναι άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τις νίκες και από τη στιγμή που κέρδισε η ομάδα του, είναι ευχαριστημένος.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 1 λάθος σε 15:26 (13 ranking)

Πενταδάτος και πάλι, ο Θανάσης είχε πείσμα και ενέργεια, έκανε ένα κόψιμο, αλλά στο όγδοο λεπτό πήγε στον πάγκο και γύρισε στις αρχές της τρίτης περιόδου για να σκοράρει τους πρώτους του πόντους με φόλοου από επιθετικό ριμπάουντ. Έκανε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Ρότσεστι, πήρε ριμπάουντ με αυτοκρατορικό τρόπο και σκόραρε και όμορφο καλάθι για το 42-51. Συνέχισε με βολές για το 42-53, έκανε ένα εκπληκτικό κόψιμο στο 27' και τελικά γέμισε τη στατιστική του.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο σε 1:13 (-1 ranking)

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε την έκπληξη και έβαλε τον νεαρό στο ματς στα τέλη του πρώτου μέρους, αφήνοντας τον Ζακ Όγκαστ στον πάγκο. Ο Μήτογλου πήρε άμεσα το πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο από τη δεξιά γωνία, έκανε έρμπολ και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Έκανε πάντως το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ