EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κέι Σι Ρίβερς και Λούκας Λεκαβίτσιους πάλεψαν στη Μόσχα, όμως ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Δεν ήταν ένα από τα ματς που είχε κυκλώσει στο πρόγραμμά του ως "Must Win" ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ ( 81-63 ) και κοιτάζει ήδη τον εντός έδρας αγώνα της Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που πάντα περνάει δύσκολες στιγμές στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι δεν είχαν την ενέργεια και το πείσμα των Ρώσων, έχασαν λίγο πριν το ημίχρονο τον Τζέιμς Γκιστ που αποβλήθηκε μετά από καυγά με τον Νάντο Ντε Κολό και όσο κι αν πάλεψαν στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη, μια νίκη που σίγουρα θα τους έδινε τεράστια ώθηση εν όψει της συνέχειας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πρωταθλητή Ελλάδας.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (1/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 34 λεπτά (15 ranking)

Μπήκε κάπως... νωθρά στο ματς, όμως ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού, τρίποντο για το 11-4 που έμοιαζε με τη σπίθα που του έβαλε φωτιά. Δυο φάσεις αργότερα έβαλε και δεύτερο μακρινό σουτ από την αριστερή γωνία για το 11-7, πριν μπει με πολλή δύναμη στη ρακέτα και ισοφαρίσει (11-11) με όμορφο τελείωμα απέναντι στον Χάινς. Όσο εκπληκτικό ήταν αυτό το ξέσπασμά του, άλλο τόσο αδιάφορη ήταν η συνέχειά του μέχρι το ημίχρονο. Μέχρι το 27' για την ακρίβεια, όταν ξανασκόραρε με βολες για το 54-44 και τελικά έμεινε εκεί σε ένα πολύ μέτριο για τα δικά του δεδομένα απόγευμα.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 17 πόντοι (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 0/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 31:36 (13 ranking)

Πάτησε παρκέ στο έκτο λεπτό και γρήγορα άνοιξε λογαριασμό με εύκολο δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ απέναντι στην εξουδετερωμένη άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Με αυτό το καλάθι έφτασε τους 1000 πόντους στην καριέρα του στη EuroLeague. Συνέχισε με δύσκολο δίποντο από τα πέντε μέτρα, έβαλε τρίποντο από τα οκτώ για το 43-30 και ήταν απο τους πιο συνεπείς της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Στο 29' έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο (57-48) με τρίποντο από ασίστ του Λεκαβίτσιους στον αιφνιδιασμό, έβαλε και νέο τρίποντο από τη γωνία για το 65-54, όμως όσο κι αν πάλευε, δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση και το momentum της αναμέτρησης. Ο κορυφαίος (μακράν του δεύτερου Λεκαβίτσιους) του Παναθηναϊκού.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/2 σουτ), 1 λάθος σε 4:06 (-4 ranking)

Μπήκε στο ματς με εύκολη αποστολή στην άμυνα (μάρκαρε τον κουρασμένο Ροντρίγκεθ), έσωσε τον Παναθηναϊκό από σίγουρο καλάθι όταν δεν άφησε τη μπάλα να φτάσει στα χέρια του Χάινς που ήταν... φάτσα με το καλάθι, αλλά στην πρώτη του προσπάθεια αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και στη συνέχεια κόπηκε από τον δαιμονισμένο Χάινς. Ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με λάθος πάσα και αντικαταστάθηκε. Δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα τα 4:06 να είναι ο μικρότερος χρόνος που έχει πάρει από τη μέρα που ανέλαβε το τιμόνι των πρασίνων ο Τσάβι Πασκουάλ. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην επίθεση, ειδικά από τη στιγμή που βρισκόταν συνεχώς σε ρόλο κυνηγού.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 12:03 (-2 ranking)

Πενταδάτος, είχε το δύσκολο έργο της άμυνας στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, έκανε πολύ γρήγορα το πρώτο λάθος που οδήγησε σε καλάθι του Ισπανού στον αιφνιδιασμό. Μετά από τρία λεπτά, ο Πασκουάλ τον έστειλε στον Ντε Κολό. Ο Αμερικανός έκανε ένα σπουδαίο μπλοκ, αλλά στην επίθεση ήταν ανύπαρκτος. Ο Πασκουάλ επέμεινε, αλλά στα 12 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος έμεινε στο μηδέν. Δεν τον είδαμε στην πεντάδα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και τελικά δεν τον είδαμε καθόλου μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Δύσκολη περίοδος για τον παίκτη που ήρθε ως στήριγμα του Νίκου Παππά, αλλά βρέθηκε σε ρόλο θεατή ακόμη και στο ματς που ο Έλληνας διεθνής έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά!

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο), 1 ασίστ, 1 μπλοκ σε 10:08 (-1 ranking)

Άλλαξε γρήγορα τον Βουγιούκα, έπαιξε δέκα λεπτά χωρίς να κάνει το παραμικρό και τελικά αποβλήθηκε μετά την αντίδρασή του στο χτύπημα που δέχθηκε από τον Ντε Κολό.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι, 1 λάθος σε 3:15 (-1 ranking)

Ξεκίνησε με λάθος πάσα, όταν τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ έκλεισαν πάνω του, αντικαταστάθηκε στο τρίτο λεπτό και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλεψίματα, 2 λάθη σε 24:22 (15 ranking)

Μπήκε νωρίς στο ματς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Πασκουάλ άλλαξε τον Καλάθη που έδειχνε μπερδεμένος. Πίεσε πολύ τον Ροντρίγκεθ, πίεσε και την επίθεση της ΤΣΣΚΑ, ήταν θετικός. Συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος, έβαλε τρίποντο για το 69-57 που κράτησε όρθιους τους πράσινους και ήταν ο δεύτερος που διασώθηκε μετά τον Ρίβερς.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 13:42 (0 ranking)

Με μία λέξη, μπερδεμένος... Στο 15' υποδέχθηκε όμορφη πάσα του Όγκαστ, ήταν ελεύθερος στην περιφέρεια, δεν πήρε γρήγορα το σουτ, δίστασε να πασάρει, τελικά εκτέλεσε, αστόχησε και αντικαταστάθηκε. Έμεινε στο απόλυτο μηδέν στη Μόσχα και σε 35 λεπτά στη φετινή EuroLeague έχει μόλις 6 πόντους με 3/12 προσπάθειες.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 8 (4/6 δίποντα, 0/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 1 μπλοκ σε 18:21 (6 ranking)

Μπήκε καλά στο παιχνίδι, ήταν μαχητικός, έκανε ένα δυναμικό κάρφωμα στο 13', αλλά στην επόμενη φάση άργησε να αντιδράσει, παγιδεύτηκε, έχασε τη μπάλα και έκανε και φάουλ. Έβαλε παλικαρίσιο καλάθι για το 41-27 στο 18', ήταν στην πεντάδα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αντί του Βουγιούκα, αστόχησε όμως σε εξ' επαφής προσπάθεια πριν ξεσπάσει στη μπασκέτα με φοβερό κάρφωμα στο πρόσωπο του Κουρμπανόφ! Πήρε περισσότερο χρόνο απ' ότι συνήθως εξαιτίας της αποβολής του Γκιστ, είχε καλές στιγμές, είχε και μερικές άσχημες, όμως ήταν θετικός και πάλεψε απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους και έτοιμους γι' αυτού του επιπέδου αγώνες αντιπάλους.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17:11 (8 ranking)

Δυο σουτ πήρε στο πρώτο μέρος, έβαλε το ένα για το 43-33 του ημιχρόνου και τίποτα περισσότερο. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου για να βάλει το δεύτερο μακρινό του σουτ και τελικά να μείνει στους 6 πόντους στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στη νέα του ομάδα, είναι όμως ποιοτικός παίκτης και μόλις οι ρόλοι γίνουν πιο ξεκάθαροι, θα ανταπεξέλθει στον δικό του.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 15:38 (3 ranking)

Με τον Ντένμον πάνω στον Ροντρίγκεθ, ο Νικ έπεσε στον Ντε Κολό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά μετά από μόλις τρία λεπτά πέρασε στον πάγκο για να δώσει τη θέση του στον Λεκαβίτσιους. Γύρισε λίγο αργότερα, έδειχνε κάπως εκνευρισμένος, η πίεση του Βέστερμαν του έδωσε κίνητρο, αλλά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του. Έδωσε μια πανέμορφη ασίστ στον Ρίβερς που σκόραρε στον αιφνιδιασμό, έβαλε ωραίο καλάθι για το 52-42, προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά από τη στιγμή που περιορίστηκε στον ρόλο του κυνηγού. Τελείωσε τον αγώνα χωρίς ριμπάουντ, γεγονός που σπάνια συμβαίνει. Πέρυσι, για παράδειγμα, έγινε μόλις τρεις φορές σε 33 αγώνες της EuroLeague. O Πασκουάλ δεν επέμεινε, τον ξεκούρασε εν όψει Φενέρμπαχτσε και περιμένουμε την αντίδρασή του σε έναν αγώνα με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα με το τριφύλλι.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/3 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 15:27 (6 ranking)

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 16'. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε και πήρε και το φάουλ, αστόχησε όμως στη συμπληρωματική βολή. Τον είδαμε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, έβαλε το ελεύθερο τρίποντο που πήρε για το 50-40 και στο τέλος της βραδιάς είχε δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του με 6 "σκουπίδια" σε 15 λεπτά συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ