EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΖΕΪΜΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΖΕΪΜΣ ICON

Θρίαμβος επί της Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται αγκαλιά με την 4η θέση. Το EuroLeague Greece βάζει τους "πράσινους" στο μικροσκόπιό του.

Ποιος να το περίμενε ότι μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague ο Παναθηναϊκός θα είναι τέταρτος στην κατάταξη και θα αγγίζει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης. Ποιος να το περίμενε πως οι "πράσινοι" θα βρεθούν σε μια κατάσταση στην οποία όλα θα εξαρτώνται από τις δικές τους δυνάμεις. Βλέπετε, με νίκη επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ την επόμενη Πέμπτη (6/4) η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα τερματίσει στην τέταρτη θέση χωρίς να την ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ήττας, θα ελπίζει σε νίκη της Μπασκόνια επί της Ζάλγκιρις. Το σίγουρο είναι πως με την εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ( 85-80 ) ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες, ειδικά στο γήπεδό του όπου εμφανίζεται πάντα καλύτερος, πιο σκληρός, πιο έτοιμος και αποφασισμένος. To Euroleague Greece σχολιάζει την εικόνα των δέκα παικτών που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ ICON

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 33:51

Ranking: 11

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν ο γνωστός, συνεπέστατος Σίνγκλετον, έμεινε στο παρκέ και στις αρχές της δεύτερης περιόδου να να πετύχει τρίποντο για το 23-17 και στη συνέχεια αποχώρησε για να ξεκουραστεί μέχρι το ημίχρονο. Δεν ήταν το ίδιο καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, συνέχισε να είναι άστοχος μέχρι το τέλος, αλλά δεν σταμάτησε να παλεύει και παρά τα 5/10 σουτ που έγραψε, ήταν τουλάχιστον θετικός. Το σημαντικό είναι πως ακόμη και στη μέτρια βραδιά του, καταφέρνει να ξεχωρίζει και συνεχίσει να αποτελεί τον καλύτερο ξένο του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ

Πόντοι:5

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 3

Κοψίματα: 1

Σουτ: 2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή

Χρόνος συμμετοχής: 11:28

Ranking: 8

Ξεκίνησε με τρομερά δυναμική ενέργεια για το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, έπαιξε επτά λεπτά στην πρώτη περίοδο, έκλεψε δυο μπάλες, αλλά δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Στις αρχές της τρίτης περιόδου έκανε και τρίτο κλέψιμο, σκόραρε στον αιφνιδιασμό και πήρε και το φάουλ. Εκεί έμεινε, στους πέντε πόντους, καθώς είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Πολύ θετικός, πάντως, απέναντι στην πρώην ομάδα του.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Πόντοι: 17

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 33:51

Ranking: 18

Μπήκε στο ματς στο τρίτο λεπτό, στη θέση του Νίκολς, αλλά άργησε να βρει το χέρι του. Έβαλε τρίποντο για το 36-33 στο 17', πριν σκοράρει παλικαρίσιο δίποντο για το 38-35 και βάλει και νέο μακρινό σουτ για το 43-40. Στο ημίχρονο ήταν ήδη διψήφιος (10π.), έχοντας 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Δεν ξανασκόραρε μέχρι το 37', όταν έβαλε υπέροχο καλάθι για το 67-68 μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες, ενώ στο 1:56 πριν το τέλος της παράτασης έγραψε το 82-78 με τρίποντο από τη δεξιά γωνία! Ήταν το καλάθι που έκρινε την αναμέτρηση, αυτό που έστειλε τη διαφορά πάνω από τη μία κατοχή. Χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση ο Αμερικανός που το τελευταίο διάστημα έδειχνε κάπως κουρασμένος, αλλά στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 3

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: 1

Σουτ: 4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 28:51

Ranking: 14

Πάτησε παρκέ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και πήρε την τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου. Ροκάνισε τον χρόνο, έπαιξε ένας εναντίον ενός και σκόραρε με το γνωστό του step-back. Στο 13' βρέθηκε μόνος στη δεξιά γωνία και έβαλε τρίποντο για το 28-24, έφτασε τους 10 πόντους πριν το ημίχρονο και έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που δεν μπορούσε να του δώσει ο πιο οργανωτικός Καλάθης. Έμεινε κι αυτός χαμηλά στη συνέχεια, όπως ο Ρίβερς, όμως έβαλε μεγάλο καλάθι για το 71-70 δυο λεπτά πριν το φινάλε και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Στο φινάλε είχε δυο κακές φάσεις, δεν πήρε ένα σκριν που ζήτησε και έκανε ένα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, ενώ στην επόμενη επίθεση δεν "διάβασε" σωστά το μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς και δίστασε να του "ορμήξει". Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, όμως αξίζει ένα χειροκρότημα για το γεγονός ότι συνέχισε να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα, συνέχισε να περνά τους αντιπάλους του σαν σταματημένους και να απειλεί το καλάθι της ΤΣΣΚΑ. Αν είχε βάλει 1-2 σουτ ακόμη, αν είχε πασάρει σε 1-2 φάσεις νωρίτερα, θα ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 20:09

Ranking: 7

Μόλις τέσσερα λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να βάλει ένα τρίποντο (δεύτερο σερί ματς στο οποίο βρήκε στόχο από τα 6μ.75) και να κάνει δυο φάουλ. Στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε σωστό ρυθμό στην ομάδα του, έβαλε 3/4 βολές στο φινάλε της περιόδου και έκανε το ίδιο στα τελευταία λεπτά ξεσηκώνοντας το κοινό με χαρακτηριστικές κινήσεις. Πολύ θετικός και μετρημένος, έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και τη μοίρασε και στην εξέδρα.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 12:45

Ranking: 1

Ένα δίποντο από τη γωνία ήταν το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση, όμως στα 13 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν ξεχώρισε και δεν συνδέθηκε ξανά με το καλάθι. Δεν τον είδαμε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο μέρος. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να "παρκάρει" στην άκρη του πάγκου όποιον δεν είναι σε καλή βραδιά και το αποψινό είναι άλλο ένα ξεκάθαρο μήνυμά του προς τον Δομινικανό σουτέρ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΦΑΣΗ ΓΚΙΣΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΓΚΙΣΤ ICON

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: 1

Σουτ: 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 26:57

Ranking: 3

Τα έδωσε όλα στο ξεκίνημα, χωρίς να σκοράρει πολύ, πήγε στα ριμπάουντ, έδωσε και μια ωραία ασίστ και βγήκε στο 8' μέσα σε αποθέωση. Στο ημίχρονο είχε ήδη φτάσει τα 13 λεπτά, στο δεύτερο μέρος έπαιξε επίσης πολύ, όμως ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Έβαλε κρίσιμο φόλοου-κάρφωμα για το 77-75 στην παράταση και ξέρει και ο ίδιος πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να γίνει ο παλιός, καλός Γκιστ. Το μόνο σίγουριο είναι πως ακόμη και στην τωρινή του κατάσταση, ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του. Ακόμη κι αν δεν σκοράρει πολύ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Πόντοι: 3

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/3 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 11:16

Ranking: 2

Ένα άστοχο σουτ και ένα αμυντικό ριμπάουντ ήταν τα μοναδικά πράγματα που έβλεπε κανείς στη στατιστική του μετά από επτά λεπτά στο πρώτο μέρος. Γύρισε στις αρχές της τέταρτης περιόδου για να βάλει τρίποντο από την αριστερή γωνία (61-57), πριν αστοχήσει σε άλλο ένα σουτ από την ίδια θέση, αντικατασταθεί και περιοριστεί σε ρόλο θεατή μέχρι το φινάλε.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 1

Σουτ: 1/5 δίποντα, 4/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 17:44

Ranking: 14

Έφθειρε τους αντιπάλους του, έβαλε 4 πόντους σε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος με 4/4 βολές, σκέπασε το καλάθι της ομάδας του, πήρε τρία αμυντικά ριμπάουντ, έδωσε και μία ασίστ. Συνολικά ήταν πολύ άστοχος και στο φινάλε της κανονικής περιόδου του αγώνα "πούλησε" την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού. Δεν προστάτευσε τη μπάλα, έδωσε κακή πάσα στον Μάικ Τζέιμς που την έχασε και έδωσε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ευτυχώς για τον Έλληνα σέντερ οι Ρώσοι έκαναν με τη σειρά τους λάθος και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Έδωσε μάχες, κέρδισε πολλές, μάζεψε 14 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά δεν ενθουσίασε.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΑΛΑΘΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΑΛΑΘΗΣ ICON

Πόντοι: 12

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 6

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 28:34

Ranking: 11

Μπήκε στο ματς με εύστοχο τρίποντο για το 7-5, είχε όμως προβλήματα όταν προσπαθούσε να διεισδύσει στην ρακέτα της ΤΣΣΚΑ. Γύρισε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, για να κλέψει τη μπάλα και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 45-40 του ημιχρόνου. Στα 26" έβαλε 2/2 βολές για να "τιμωρήσει" την ΤΣΣΚΑ που επίτηδες τον έστειλε στις βολές, πριν πιέσει τον Ντε Κολό και τον αναγκάσει να κάνει διπλή ντρίμπλα για να πάρουν οι πράσινοι την τελευταία επίθεση. Στην παράταση έπαιξε εξαιρετικές άμυνες στον Τεόντοσιτς, πριν κλέψει τη μπάλα και βγάλει τον Γκιστ στον αιφνιδιασμό για το κάρφωμα του 85-78 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ