EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζέιμς έκανε το ματς της καριέρας του, ο Ρίβερς το χειρότερό του στην EuroLeague κι ο Βουγιούκας την διαφορά. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μπορεί να μην κρατάει το πλεονέκτημα έδρας, μπορεί το απόλυτο μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου να μην του είναι αρκετό για να κατακτήσει την τέταρτη θέση, όμως ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του στο Τελ Αβίβ, επικράτησε της Μακάμπι ( 76-75 ) και συνεχίζει να ελπίζει ότι θα μπει στα playoffs της EuroLeague με αβαντάζ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε σε τρομερή βραδιά τον Μάικ Τζέιμς που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην επίθεση, σπουδαίος ήταν όμως και ο Ίαν Βουγιούκας που βοήθησε να καλυφθεί το εφιαλτική βράδυ του Κέι Σι Ρίβερς και η μέτρια εμφάνιση του Νικ Καλάθη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που αγωνίστηκαν στο ματς της 28ης αγωνιστικής.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 31:41 (16 ranking)

Μπήκε στο ματς με τρίποντο από την κορυφή, στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού, συνέχισε με κακή προσωπική άμυνα στον Μπόλντεν, είχε δύο άστοχα δίποντα, έκανε όμως καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο χωρίς να "πληγώσει" την άμυνα των γηπεδούχων, βγήκε στο 12' και έμεινε στον πάγκο μέχρι το ημίχρονο. Έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 45-42 στο 23', έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο στην άμυνα και άφησε τους κοντούς να κάνουν την δουλειά στην επίθεση. Στο τέλος της περιόδου έκανε ένα φανταστικό μπλοκ στον Νόρις Κόουλ, στο 35' έκανε σωστή προσποίηση για να κερδίσει φάουλ και βολές (1/2 για το 65-64), πριν πάρει και δεύτερο ζευγάρι στο 39' (2/2 για το 71-72). Στην επόμενη φάση έκλεισε το τρίποντο του Ρολ, για να κλείσει την βραδιά του με μία all-around εμφάνιση.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 0/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 12:33 (-7 ranking)

Άλλαξε τον Αντετοκούνμπο στο 8' και ένα λεπτό μετά αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την δεξιά γωνία, πριν "τραβήξει" από τα μαλλιά το σουτ στο φινάλε της πρώτης περιόδου που κατέληξε σε έρμπολ. Μόλις τέσσερα λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να γράψει 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 0/2 βολές που οδήγησαν σε αρνητική αξιολόγηση (-2). Ο Πασκουάλ προσπάθησε να τον στηρίξει, τον είχε στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως ο Αμερικανός μπήκε με νέο άστοχο τρίποντο, βρήκε σίδερο σε δίποντο αφού απέφυγε τον Πιέρ Τζάκσον, είχε και νέα κακή προσπάθεια από τα 6μ.75 για να αρχίσει να "φλερτάρει" με την χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του στην EuroLeague. Την οποία τελικά δεν απέφυγε ...

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 27 πόντοι (9/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/5 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη σε 31:20 (26 ranking)

Σκόραρε γρήγορα το πρώτο του καλάθι, ένα δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Αντετοκούνμπο, συνέχισε με τρίποντο και πέτυχε και παλικαρίσιο καλάθι για το 9-16 αφού στάθηκε στον αέρα και χρησιμοποίησε το ταμπλό. Έφτιαξε την φάση για το κάρφωμα του Γκιστ για το 11-18 και βγήκε για πρώτη φορά στο ένατο λεπτό για να πάρει τις πρώτες ανάσες. Έβαλε ένα "τρελό" σουτ για το 35-27, έμοιαζε κάπως... ανεξέλεγκτος, αλλά ήταν και ο μόνος που μπορούσε να χτυπήσει το γρήγορο παιχνίδι της Μακάμπι. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με άστοχο τρίποντο από την δεξιά γωνία, πριν κλέψει και καρφώσει στον αιφνιδιασμό για το 41-37. To είχε πάρει προσωπικά, στο 25' έβαλε τρομερά δύσκολο τρίποντο με side-step για να μειώσει στον πόντο (46-45), πριν δώσει ασίστ στον Καλάθη για το προσπέρασμα. Στο 29' έγραψε το 54-56 σε μια "χαλασμένη" επίθεση με το χρονόμετρο να αδειάζει, στο 32' μείωσε στους τρεις, στην επόμενη φάση σκόραρε απίστευτα δύσκολο γκολ-φάουλ στο πρόσωπο του Τάιους για την ισοφάριση (63-63), πριν δώσει ασίστ στον Βουγιούκα και κλέψει μια μπάλα που οδήγησε στο κάρφωμα του Παππά για το 67-68. Στα 45.1" πέτυχε δίποντο με ταμπλό για το 72-74, στα 5.8 πέτυχε και νέο καλάθι με τον ίδιο τρόπο για το 75-76 που χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα "μαγικό" για εκείνον βράδυ. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο σκοράρισμα (27π.) και έκανε career-high με 11 εύστοχα σουτ.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 3:33 (1 ranking)

Δεν πρόλαβε να μπει στο ματς και είδε τον ΝτεΣόν Τόμας να τον κάνει πόστερ για το 25-22 στο 13', πριν γίνει ξανά το "θύμα" σε προσπάθεια να καρφώσει στο καλάθι της Μακάμπι. Ο Τάιους τον έκοψε στα ίσα κι ο Αμερικανός γύρισε στον πάγκο έχοντας 0/2 δίποντα και 3 ριμπάουντ σε 3:33 συμμετοχής. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 16:28 (2 ranking)

Αντικατέστησε τον Τζέιμς στο 9', έβαλε το πρώτο του καλάθι στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου, έχασε όμως την συμπληρωματική βολή και στην επόμενη φάση τον παίκτη του στην άμυνα, που τελικά πέτυχε τρίποντο για το 23-20. Συνέχισε με εύστοχο δίποντο από τα πέντε μέτρα, έφθειρε τον Κόουλ που του έκανε δύο φάουλ, όμως "κουβάλησε" υπερβολικά την μπάλα, είχε ένα πολύ άστοχο σουτ δύο πόντων στο 16' και αν και ξεκίνησε δυναμικά, δεν έδωσε πολλά στην ομάδα του. Ήταν στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο, είχε μια μίνι... βεντέτα με τον Κέιν, κρατούσε υπερβολικά την μπάλα, ενώ στο 35' προσοπάθησε να κερδίσει επιθετικό φάουλ και τελικά έκανε αμυντικό που έδωσε βολές στον προσωπικό του αντίπαλο για το 67-64. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, βρέθηκε όμως στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή, ώστε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό για το 67-68. Σε μία κρίσιμη στιγμή του ματς, με το σκορ στο 72-74 δεν προφύλαξε την μπάλα, με αποτέλεσμα να του την κλέψουν οι γηπεδούχοι και να σκοράρει ο Ρολ τρίποντο για το 75-74. Αν ο Τζέιμς δεν έβαζε το νικητήριο καλάθι και δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, τότε ο Παππάς θα ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης. Ούτως ή άλλως δεν έκανε καλή εμφάνιση.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 21:49 (5 ranking)

Μπήκε στο ματς με επιθετικό φάουλ σε προσπάθεια να δώσει screen στον Τζέιμς και αντικαταστάθηκε μετά από μόλις δύο λεπτά αγώνα. Γύρισε στα μέσα της περιόδου όταν ο Σπάχια αντικατέστησε τον Παραχούσκι με τον Τάιους, έπαιξε 10 λεπτά στο πρώτο μέρος, πήρε τρία επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό ήταν το μοναδικό που κατάφερε. Η κακή βραδιά του συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του αγώνα, ευτυχώς όμως για εκείνον και την ομάδα του ο Ίαν Βουγιούκας ήταν σπουδαίος και τον κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 16 πόντοι (6/6 δίποντα, 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 14:35 (21 ranking)

Μπήκε στο ματς στο δεύτερο λεπτό για να αντιμετωπιστεί ο Παραχούσκι, πήρε γρήγορα το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε και το πρώτο του καλάθι για το 7-7. Συνέχισε με εύκολο τελείωμα στον αιφνιδιασμό για το 7-11 και μετά από τέσσερα λεπτά γύρισε στον πάγκο. Γύρισε στα τέλη της δεύτερης περιόδου, έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Κοέν, σκόραρε, κέρδισε επιθετικό φάουλ, έκανε όμως κι αυτός ένα τέτοιο έχοντας ήδη φτάσει τους 8 πόντους. Επιβραβεύθηκε για την καλή δουλειά του με συμμετοχή στην πεντάδα που ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, έβαλε και νέο καλάθι με φόλοου για το 43-39, έκανε όμως γρήγορα το τρίτο και το τέταρτο φάουλ του με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στο 23' με το σκορ στο 45-42. Γύρισε στο 34' για να πάρει αμέσως αμυντικό ριμπάουντ και να σκοράρει για το 65-63, πριν βάλει και ένα ζευγάρι βολών για το 67-70. Αξίζει να μοιραστεί το βραβείο του MVP με τον Τζέιμς, καθώς για πολλοστή φορά απέδειξε ότι είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας που θα βοηθήσει είτε παίξει τρία, είτε 15, είτε 35 λεπτά. Πάντα σοβαρός, πάντα προσγειωμένος.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2 λάθη σε 4:22 (-5 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 9', λίγο νωρίτερα απ' όσο συνήθως, για να κάνει στο 12' παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά, να αστοχήσει σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο στα 4:22 που έπαιξε μέχρι το ημίχρονο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε και με αυτό το μικρό διάστημα στο πρώτο μέρος έγραψε αρνητικό ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση!

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 4 ριμπάουντ σε 8:19 (6 ranking)

Πέτυχε σημαντικό καλάθι για το 29-24, την ώρα που η Μακάμπι έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, έκανε θραύση στα ριμπάουντ, όμως δεν πήρε μπάλες στην επίθεση αν και με την ενέργεια που έβγαζε θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους. Δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο μέρος.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 16:24 (3 ranking)

Πήρε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος, ήταν όμως εκτός κλίματος. Ξανά. Δεν σούταρε, ήταν διστακτικός, πήρε δύο αμυντικά ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ για να γλιτώσει την αρνητική αξιολόγηση. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου, έχασε τον Κέιν που έβαλε τρίποντο για το 49-47, εβαλε όμως ένα δικό του μακρινό σουτ για το 54-54 από την δεξιά γωνία. Ήταν το μοναδικό του καλάθι στο ματς, αρκετά κρίσιμο, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ περιμένει περισσότερα από εκείνον. Έχει την εμπειρία και την κλάση, δεν έχει αυτοπεποίθηση και καλό αγωνιστικό ρυθμό.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη σε 30:52 (4 ranking)

Βρήκε σίδερο στις δύο πρώτες του προσπάθειες, δεν λάθεψε όμως στην τρίτη και σκόραρε φλότερ για το 7-9, πριν κλέψει την μπάλα και δώσει την ασίστ στον Βουγιούκα για το 7-11. Ήταν η 202η φετινή τελική του πάσα με την οποία έγραψε την καλύτερη επίδοση σε μία περίοδο στην ιστορία της EuroLeague . Βγήκε στο 9', γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, συνέχισε να πιέζει στην άμυνα, συνέχισε να πατάει το γκάζι στην επίθεση, σκόραρε λέι-απ για το 38-29, όμως ήταν αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό. Με τον Τζέιμς να κάνει ό,τι θέλει στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, ο Καλάθης έμεινε σε ρόλο θεατή, μέχρι να σκοράρει λέι-απ για το 52-49 στο 27', φλότερ για το 54-51, δώσει ασίστ στον Λοτζέσκι για το 54-54 και τραυματιστεί στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Ρολ τον χτύπησε ακούσια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να τον στείλουν στον πάγκο για να σταματήσει η αιμορραγία. Στο 39' έκανε το τέταρτο φάουλ του, δίνοντας χωρίς λόγο βολές στον Κέιν που πιεζόταν από το 24άρι, στο τέλος όμως έφυγε νικητής από το Τελ Αβίβ και χρωστάει πολλά στον Μάικ Τζέιμς που "καθάρισε" για όλους.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ σε 8:04 (2 ranking)

Πήρε νωρίς το πρώτο του ριμπάουντ για να δώσει δεύτερη ευκαιρία που κατέληξε σε δίποντο του Τζέιμς, έπαιξε σχεδόν οκτώ λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν ο γνωστός Θανάσης που τρέχει για... τρεις. Δεν πήρε άλλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, εκτός από μερικά δευτερόλεπτα για μια άμυνα στο τέλος του πρώτου μέρους και άλλη μία για να δυσκολέψει την επαναφορά στην τελευταία επίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ