EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επαγγελματική νίκη, έστω και στην παράταση, για να μείνει "ζωντανός" στο κυνήγι της τετράδας. Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του στο Μιλάνο και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Καλή εμφάνιση, δεν έκανε. Καλή διαιτησία, δεν είχε. Ο Παναθηναϊκός όφειλε (στον εαυτό του) να κερδίσει στο Μιλάνο, έριξε την Αρμάνι στο καναβάτσο έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση ( 96-95 ) και ένα... αυτοκαλάθι του Εμπαγέ και πλέον χρειάζεται είτε "γκέλα" του Ολυμπιακού στο ματς με την Ζάλγκιρις Κάουνας, είτε "γκέλα" της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην αδιάφορη Μπάμπεργκ για να μπει στην πρώτη τετράδα και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Τα αναλυτικά σενάρια μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ , την κατάταξη μπορείτε να την δείτε εδώ . Οι "πράσινοι" είναι ακόμη "ζωντανοί" και το κατάφεραν χάρη στα παλικαρίσια καλάθια του Μάικ Τζέιμς, την υπερπροσπάθεια του Τζέιμς Γκιστ, την καλή αλλά όχι κυρίαρχη βραδιά του Νικ Καλάθη και το... αυτοκαλάθι του Αμάτ Εμπαγέ που προσπάθησε να διώξει τη μπάλα από τη στεφάνη, αλλά σκόραρε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 34:18 (9 ranking)

Πήρε και έβαλε το πρώτο του καλάθι μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα για το 12-6, έκλεψε δύο μπάλες και πήρε ένα αμυντικό ριμπάουντ παίζοντας όλο το πρώτο δεκάλεπτο, δεν έκανε όμως τη διαφορά. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στο ματς, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 29-23 και στη συνέχεια πήγε στον πάγκο για μερικές ανάσες. Γύρισε σχετικά γρήγορα, αλλά είχε προβλήματα και στην άμυνα. Τον περιμέναμε πιο αποφασιστικό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως ο Αμερικανός ήταν και πάλι αρκετά "κουμπωμένος". Στο 32' σκόραρε λέι-απ για το 71-67 από ωραία ασίστ του Καλάθη, όμως στο φινάλε έκανε το φάουλ στον Μπέρτανς που με τρεις βολές έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και δεν έπαιξε στο έξτρα πεντάλεπτο, σε μία πολύ μέτρια, αν όχι κακή για τα δικά του "κυβικά" εμφάνιση.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 18 πόντοι (7/14 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 30:13 (16 ranking)

Σε ρόλο σούτινγκ γκαρντ στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Αμερικανός πήρε την πρώτη του προσπάθεια στο τέταρτο λεπτό και βρήκε σίδερο σε σουτ από την αριστερή γωνία. Συνέχισε με παλικαρίσιο δίποντο, αστόχησε όμως στην συμπληρωματική βολή, έβαλε και δεύτερο δύσκολο δίποντο για το 17-10 και πήγε για πρώτη φορά στον πάγκο στο 8'. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν ξεκίνησε στο τρίτο, μπήκε όμως προς τα τέλη του για να αλλάξει την ροή του αγώνα. Έβαλε βολές για το 69-59 και λέι-απ για το 69-61, σκόραρε για το 79-74 στο 36' και στα 14.6" πέτυχε ένα μεγαλειώδες δίποντο για το 84-85. Γι' αυτό αποκτήθηκε, για να σηκώσει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του σε βραδιές σαν κι αυτή. Με το σκορ στο 91-89 αστόχησε σε σουτ από τα τέσσερα μέτρα, ισοφάρισε όμως στην επόμενη φάση όταν όρμηξε στην καρδιά της ρακέτας της Αρμάνι Μιλάνο και στο φινάλε είτε τον Εμπαγέ να βάζει αυτοκαλάθι μετά από την δική του άστοχη προσπάθεια. Έτσι δεν έγινε ο μοιραίος.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 13:51 (2 ranking)

Πενταδάτος, δεν πρόλαβε να συμπληρώσει τρία λεπτά αγώνα κι αποσύρθηκε έχοντας πάρει μια προσπάθεια που δεν βρήκε στόχο. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο, άλλωστε ο Γκιστ ήταν πολύ αποτελεσματικός για να επιστρέψει ο Πέιν στο παρκέ. Πήρε την δεύτερη ευκαιρία στο 31', έβαλε ένα πραγματικά ανεκδιήγητο δίποντο με ταμπλό για το 71-65 και ήταν στο ματς στην παράταση καθώς ο Σίνγκλετον είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ. Αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή που καλώς πήρε, ρέφαρε όμως με δύσκολο δίποντο για το 87-89. Βρήκε και πάλι σίδερο σε νέο τρίποντο που και πάλι σωστά εκτέλεσε, έζησε έναν σκληρό αγώνα που θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την σειρά των playoffs. Θετικός.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 12:29 (8 ranking)

Πήρε την πρώτη ευκαιρία στο 8' και σκόραρε "τρελό" γκολ-φάουλ για το 24-15, όμως αυτή ήταν η μοναδική του προσπάθεια σε 5:31 στο πρώτο μέρος. Ο Πασκουάλ τον προτίμησε στην έναρξη της τρίτης περιόδου από τον Τζέιμς, ο Παππάς έβαλε βολές για το 56-44 και λέι-απ για το 60-49, πριν γυρίσει στον πάγκο και δει από εκεί το υπόλοιπο του αγώνα.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 12 πόντοι (2/3 τρίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ σε 18:05 (18 ranking)

Στο 13' πήρε την πρώτη ευκαιρία ο Αμερικανός, που πέτυχε τρίποντο για το 51-37, έπαιζε με πείσμα στην άμυνα και έδειχνε πιο χρήσιμος από τους Παππά - Λοτζέσκι. Ο Πασκουάλ τον είχε στο ματς στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το 79-77 στο 36' και ένα ζευγάρι βολές για το 81-79 στο 37'. Δικαίως ανέλαβε αυτός την τελευταία επίθεση, καθυστέρησε όμως να ξεμαρκαριστεί και το σουτ που εκτέλεσε δεν θα μετρούσε (έκανε έρμπολ). Στο τέλος της βραδιάς είχε αποδείξει ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες και λεπτά από τον προπονητή του.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 18 πόντοι (6/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 31:50 (14 ranking)

Άλλαξε τον Πέιν μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, κάρφωσε για το 17-12 στο 6' και συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 24-18 του 9'. Στην επόμενη άμυνα έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Κουζμίνσκας (3/3 βολές ο Λιθουανός), επέμεινε στο τρίποντο που του έδινε η Αρμάνι Μιλάνο, σκόραρε δίποντο μετά από "χαλασμένη" επίθεση που σώθηκε με υπερπροσπάθεια, έβαλε βολές για το 49-34 και σε αντίθεση με τους περισσότερους συμπαίκτες του, έδειχνε πιο έτοιμος γι' αυτό το ματς. Ο Αμερικανός συνέχισε να πιέζει τον εαυτό του και την άμυνα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάρφωσε για το 84-83 στα 40", αναγκάστηκε να παίξει παράταση και εκεί, στα 26.5" έβαλε γκολ-φάουλ για το 93-94. Δείχνει σε καλή κατάσταση, θα πρέπει όμως να ξεκουραστεί στα επόμενα ματς επί ελληνικού εδάφους για να είναι φρέσκος στα playoffs.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 1 λάθος σε 3:53 (-4 ranking)

Μπορούσε να δώσει λύσεις σε αυτό το παιχνίδι, δεν ήταν όμως καλό το πρώτο του πέρασμα. Δεν τροφοδοτήθηκε στην επίθεση, έκανε φάουλ, πληγώθηκε στην άμυνα από τον Γκουντάιτις, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια και γύρισε στον πάγκο μετά από τέσσερα λεπτά. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 1 ασίστ, 1 λάθος σε 5:53 (0 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 8', όμως στα σχεδόν έξι λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος δεν έδωσε το παραμικρό στην ομάδα του. Ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Γι' αυτό και δεν πήρε δευτερόλεπτο στη συνέχεια της αναμέτρησης. Λογική η απόφαση του Πασκουάλ, που φαίνεται ότι θα πάρει σε κλειστό rotation οκτώ παικτών από εδώ και στο εξής.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα) σε 5:39 (2 ranking)

Επιστρατεύθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέτυχε τρίποντο για το 37-26 μετά από timeout του Πασκουάλ, βρήκε σίδερο στο επόμενο και δεν έγραψε κάτι άλλο η στατιστική του μέχρι το ημίχρονο. Είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 17:38 (-4 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Γκάουντλακ που βρισκόταν σε λέι-απ στον αιφνιδιασμό. Δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, έκανε λάθος πάσα, αστόχησε σε λέι-απ και σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρνητικός. Άλλα εννέα έπαιξε στη συνέχεια, δεν κατάφερε ωστόσο να σκοράρει και έδειξε αρκετά βήματα επίπεδα πίσω από τους συμπαίκτες του.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 18 πόντοι (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη σε 36:34 (21 ranking)

Πόσταρε τον Τζέρελς και πέτυχε εύκολα τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στον αγώνα, ενώ είχε δύσκολο μαρκάρισμα, αυτό του Γκάουντλακ. Έβαλε και το δεύτερο καλάθι των πρασίνων, βγήκε στο όγδοο λεπτό και γύρισε στο 13' με την διαφορά να έχει εκτοξευθεί στους 14 για την Αρμάνι Μιλάνο. Έδωσε γκολ-φάουλ στον Γκουντάιτις που τον κάρφωσε για το 40-26, απάντησε όμως με τρίποντο από την κορυφή στην αμέσως επόμενη φάση. Στο πρώτο μέρος δεν ήταν ο κυρίαρχος Καλάθης που έχουμε συνηθίσει στην τρέχουσα περίοδο, στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε χαμηλά, στο τέταρτο μπήκε με λέι-απ για το 69-63 και δύο λεπτά μετά έβαλε και τρίποντο από την δεξιά γωνία για το 73-70. Βγήκε στο 34' για μερικές ανάσες, γύρισε γρήγορα και σκόραρε φλότερ για το 82-81 στο 38' αφού προηγουμένως είχε πάρει το επιθετικό ριμπάουντ. Με το σκορ στο 84-81 έκλεψε την μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό, έχασε όμως την ισορροπία του και την ευκαιρία να σκοράρει ένα εύκολο λέι-απ. Ευτυχώς αυτό το λάθος δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό, με τον ηγέτη του να γεμίζει την στατιστική του με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια βραδιά που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ήταν απλά καλός.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 14:37 (5 ranking)

Πήγε από νωρίς στο μαρκάρισμα του Κουζμίνσκας, δεν απείλησε στην επίθεση, έκλεψε όμως μια μπάλα και έδωσε την ασίστ για το κάρφωμα του Γκιστ στο 6'. Αντικαταστάθηκε ένα λεπτό αργότερα και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Στο 22' βρήκε ελεύθερο τρίποντο, το πήρε και το έβαλε για το 58-47, πριν σκοράρει και γκολ-φάουλ για το 60-52 στο 24'. Βρέθηκε να παίζει άμυνα στον Γκάουντλακ στην τελευταία επίθεση της Αρμάνι στην παράταση, έχασε τον Αμερικανό και "έφαγε" το καλάθι για το 95-94.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ