EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / ΡΙΒΕΡΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / ΡΙΒΕΡΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ρίβερς "πήρε φωτιά", ο Καλάθης τραυματίστηκε με γεμάτη στατιστική κι ο Παππάς έκανε αρνητικό ρεκόρ καριέρας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Η ήττα από τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας, πόνεσε τους παίκτες και το προπονητικό team του Παναθηναϊκού. Γρήγορα όμως άπαντες στάθηκαν στα πόδια τους και έκαναν το καθήκον τους στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο ( 80-72 ), την οποία οι πράσινοι νίκησαν για να ανεβουν στο 8-4 μαζί με τη Φενέρμπαχτσε και να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε στον φοβερό και τρομερό Κέι Σι Ρίβερς που έβαλε πέντε τρίποντα στη δεύτερη περίοδο , είδε τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του από τη μέρα που φόρεσε τα πράσινα, έχασε όμως τον Νικ Καλάθη στα τέλη της τρίτης περιόδου και ελπίζει πως ο βασικός του άσος, ο απόλυτος "Στρατηγός" αυτής της ομάδας δεν θα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Καταλανού τεχνικού.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 2 λάθη σε 30:21 (8 ranking)

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο για να βάλει ένα τρίποντο και να πάρει δυο αμυντικά ριμπάουντ, είχε όμως "θέμα" στο πίσω μέρος του γηπέδου. Πήρε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος και το... highlight του ήταν μάλλον ένας γεμάτος... ένταση διάλογος που είχε με τον Τζόρνταν Θίοντορ λίγο πριν το ημίχρονο. Έβαλε το δεύτερο τρίποντό του στα μέσα της τρίτης περιόδου για το 57-51, όμως στην αμέσως επόμενη άμυνα έκανε φάουλ στον Τζέρελς και του έδωσε τρεις βολές. Δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, δεν ήταν αρνητικός, σίγουρα πάντως θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 20 πόντοι (1/4 δίποντα, 6/9 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 25:24 (12 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 6' στη θέση του Αντετοκούνμπο και βρήκε σίδερο στο πρώτο σουτ που εκτέλεσε, έβαλε όμως τρίποντο για το 19-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και πέτυχε και δεύτερο στην επόμενη επίθεση για το 22-23. Έβαλε και τρίτο για το 32-39, έβαλε και τέταρτο για το 35-39, έβαλε και πέμπτο (!!!) για το 38-41, αλλά έπαιζε μόνος εναντίον όλων. Πέντε τρίποντα σε μία περίοδο ελάχιστοι μπορούν να βάλουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο και χρειάστηκε να φτάσουμε στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου για να συνδεθεί και πάλι με το καλάθι της Αρμάνι, πριν βάλει το έκτο του τρίποντο για το 69-60 και αναγκάσει τον προπονητή του να τον κρατήσει στο παρκέ παρά τα τέσσερα φάουλ που τον "βάραιναν". Τελικά αποβλήθηκε με πέντε, ήταν όμως ο MVP του αγώνα, μιας και χάρη στα δικά του σουτ έμεινε ο Παναθηναϊκός "ζωντανός" στο πρώτο μέρος.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές), 2 ασίστ, 5 λάθη σε 24:31

Πάτησε παρκέ στο 8' και αστόχησε στις δυο πρώτες του προσπάθειες, λίγο έλειψε να βάλει ένα "τρελό" τρίποντο στις αρχές της δεύτερης περιόδου και τελικά σκόραρε τους πρώτους του πόντους για το 24-27 στο 13'. Πίεζε συνεχώς την άμυνα των Ιταλών και δικαιώθηκε αρκετές φορές, ήταν καθοριστικός ως στήριγμα του Ρίβερς στο δεύτερο δεκάλεπτο, του έλειψε όμως η... οικονομία για να πάρει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Στο τέλος της βραδιάς έμεινε στους 8 πόντους, ενώ έκανε και αρνητικό ρεκόρ καριέρας με πέντε λάθη.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ, στο μόλις δεύτερο DNP της καριέρας του. "Περίεργη" περίοδος για τον Αμερικανό σκόρερ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 27:14 (18 ranking)

Σκόραρε νωρίς το πρώτο του καλάθι, από... κλασική ασίστ του Καλάθη, όμως στο ξεκίνημα δεν ήταν ο Γκιστ των τελευταίων αγώνων. Είχε και πάλι πρόβλημα με τα φάουλ, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 42-43 και κάρφωμα που ξεσήκωσε τον κόσμο. Στο 27' κάρφωσε εντυπωσιακά για το 62-53 χάρη σε μια φοβερή έμπνευση του Καλάθη και εν τέλει ολοκλήρωσε τη βραδιά του με 11 πόντους από τέσσερα σουτ. Δεν βρήκε ποτέ σίδερο και παραμένει μία εγγύηση για τους πράσινους, ακόμη και στις μέτριες βραδιές του.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 3:44 (-1 ranking)

Ο Πασκουάλ ήθελε βοήθεια στη φροντ λάιν και έδωσε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος στον Βουγιούκα, που πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε μία βολή, έκανε ένα λάθος, δυο φάουλ και επέστρεψε στον πάγκο για να δει από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 17:31 (6 ranking)

Τα... συνηθισμένα έξι λεπτά του στο πρώτο μέρος ήταν εντελώς αδιάφορα, καθώς ο νεαρός Λιθουανός δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο εκτός από μία ασίστ. Με τον Καλάθη εκτός αγώνα, ο Πασκουάλ ζήτησε από τον νεαρό γκαρντ να πάρει τη μπαγκέτα και να τελειώσει τον αγώνα χωρίς υπερβολές. Αυτό έκανε ο Λεκαβίτσιους, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ σε 13:57 (7 ranking)

Επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, δυο αμυντικά ριμπάουντ, καμία προσπάθεια. Συμπληρωματικός ο ρόλος του σε ακόμη ένα παιχνίδι, όμως στο 34' πήρε το πρώτο του σουτ και το έβαλε, ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 72-62. Λίγο πριν το τέλος έκανε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για να μπει δίπλα από το όνομά του θετικό πρόσημο.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 1 λάθος σε 4:44 (-2 ranking)

"Επιστρατεύθηκε" στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για να δώσει "κάτι", αλλά στα πέντε λεπτά που έπαιξε δεν βοήθησε ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Μια φορά έφτασε στην καρδιά της ρακέτας των Ιταλών και αντί να σηκωθεί για το κάρφωμα πάσαρε στον Παππά στην περιφέρεια, που σούταρε εκτός ισορροπίας σε τέλος επίθεσης. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 24:03 (9 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού και το έβαλε, ένα μακρινό δίποντο βγαίνοντας από τα σκριν. Συνέχισε με τρίποντο για το 8-2 και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Βγήκε στο 8' και δεν χρησιμοποιήθηκε άλλο στο πρώτο μέρος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 49-45, έβαλε και νέο για το 77-64 που έκοψε οριστικά τα πόδια των παικτών της Αρμάνι Μιλάνο. Οι 14 πόντοι είναι η καλύτερή επίδοση του Αμερικανού περιφερειακού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και η καλύτερή του από τις 2 Μαρτίου του 2017 όταν είχε βάλει 15 στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη σε 22:29 λεπτά (14 ranking)

Η πρώτη του ασίστ στο ματς ήταν τι άλλο, μια συνεργασία με τον Γκιστ και λίγο μετά έκανε και το πρώτο κλέψιμο, για να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από ένα σίγουρο καλάθι. Ήταν άστοχος, αλλά έφτασε τις 5 τελικές πάσες στα οκτώ λεπτά που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο, γύρισε στο δεύτερο μα ήταν και πάλι αναποτελεσματικός στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στην έναρξη της τρίτης περιόδου όταν είχε ανοίξει (και αυτός) βεντέτα με τον Θίοντορ, που λίγο αργότερα αποβλήθηκε μετά από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Στο 26' έβαλε τρίποντο για το 60-53 και στο 29' τραυμάτισε τον δεξιό του ώμο όταν διεκδίκησε μια κατοχή μαζί με τον Μίτσοφ. Πήγε στον πάγκο και δεν σηκώθηκε ξανά μέχρι το φινάλε.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 6:02 (7 ranking)

Πενταδάτος, κέρδισε στο τρίτο λεπτό δυο βολές και έβαλε τη μία για το 5-2. Στην επόμενη άμυνα έκλεψε τη μπάλα και λίγο αργότερα κάρφωσε για το 10-7 πριν πάρει και επιθετικό φάουλ από τον Μίτσοφ στην επαναφορά της Αρμάνι. Βγήκε στο 6' και δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε από τον προπονητή του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ