EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Ήσυχο βράδυ για τον Παναθηναϊκό, που δεν πιέστηκε από την Αρμάνι Μιλάνο και συνεχίζει με μεγάλο στόχο την τετράδα. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των 10 "πράσινων" που αγωνίστηκαν.

Το 27ο παιχνίδι της φετινής σεζόν, ήταν για τον Παναθηναϊκό μια καλή προπόνηση πριν τη μεθαυριανή μεγάλη μάχη με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια. Οι "πράσινοι" νίκησαν εύκολα (74-61) την Αρμάνι Μιλάνο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και να κρατά στον πάγκο δυο παίκτες, τον Αντώνη Φώτση και τον Λευτέρη Μποχωρίδης. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως το μας εξελίχθηκε τόσο άνετα για τον Εξάστερο, που δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο κορυφαίος της βραδιάς. Ο Καλάθης "ξεμπούκωσε" στην επίθεση, μα ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στα λάθη, ο Ρίβερς ήταν άστοχος, ο Σίνγκλετον έμεινε χαμηλά, το ίδιο και ο Μπουρούσης. Ίσως τον τίτλο του MVP να τον αξίζει ο Μάικ Τζέιμς, που έβαλε 12 από τους 13 πόντους του στο δεύτερο μέρος. Το σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε με σοβαρότητα αυτόν τον αγώνα, δεν έδωσε δικαιώματα στην Αρμάνι Μιλάνο και έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει Βιτόρια. Το EuroLeague Greece αναλύει.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός)

Πόντοι: 5

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 26:01

Ranking: 2

Σταθερός starter, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, μα στη στατιστική του έγραψε μόλις 3 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο. Έγραψε το... τυπικό του 14λεπτό στο πρώτο μέρος με ένα μόλις ριμπάουντ και 2/5 σουτ και στο τέλος της βραδιάς είχε γράψει μόλις δυο μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αυτή είναι ισοφάριση της χειρότερης επίδοσής του από τη μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν κακός, αλλά σίγουρα δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ (ο μέσος όρος του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν 16.2 μονάδες πριν από αυτό το ματς).

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός)

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 16:14

Ranking: 4

Ξανά πενταδάτος, ξανά "άφαντος" στο ξεκίνημα, βρήκε όμως ελεύθερο σουτ στο έβδομο λεπτό και πέτυχε το πρώτο του τρίποντο μετά από τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση. Βγήκε στο όγδοο λεπτό και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε όμως άλλα οκτώ λεπτά στο δεύτερο μέρος, για να βάλει και το δεύτερο τρίποντο που εκτέλεσε. Αυτό χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, το μακρινό του σουτ. Μένει να δούμε αν ο Νίκολς μπορεί να του το δώσει και σε σημαντικότερους, πιο δύσκολους αγώνες και ειδικά στη σειρά των playoffs.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Πόντοι: 10

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 3/8 τρίποντα, 1/1 βολή

Χρόνος συμμετοχής: 20:45

Ranking: 4

Μπήκε στο ματς στα τέλη της πρώτης περιόδου, έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο σε μία μάλλον μέτρια προς κακή εμφάνιση. Στο δεύτερο μέρος έκανε σαφώς καλύτερη δουλειά στην επίθεση, έβαλε τους πόντους του, μα και πάλι σε έκανε να αισθάνεσαι πως δεν πίεζε τον εαυτό του. Και δεν χρειάστηκε και να το κάνει, καθώς έπαιξε τα λιγότερα λεπτά στα τελευταία 15 ματς. Ήσυχη βραδιά για τον Αμερικανό.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 23:29

Ranking: 11

Σηκώθηκε στο 11', μπήκε στο 14' γιατί το παιχνίδι δεν είχε άλλη διακοπή, πέτυχε έναν πόντο, έδωσε μία ασίστ και πήρε ένα ριμπάουντ μέχρι το ημίχρονο χωρίς να σουτάρει. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο ΜΑΖΙ με τον Καλάθη, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 27' και ως εκ θαύματος τελείωσε τον αγώνα με 13 για να γίνει ο πρώτος σκόρερ των πράσινων μαζί με τον Καλάθη. Θετικός, τον βοήθησε ο ρυθμός του αγώνα, έκανε δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς μετά από το απόλυτο μηδέν του Κάουνας.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεη χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 10

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: 1

Σουτ: 1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 19:56

Ranking: 12

Πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έκανε ένα εκπληκτικό κόψιμο για να ξεσηκώσει το κοινό, συνέχισε με τρίποντο και βολές, έκλεψε μια μπάλα, βούτηξε για να διεκδικήσει μια κατοχή, ήταν με μια λέξη αγρίμι. Συνολικά έπαιξε 20 λεπτά, ήταν για δεύτερη φορά διψήφιος στα τελευταία τρία παιχνίδια και συνεχίζει σε καλό δρόμο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός)

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 3

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 15:46

Ranking: 4

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού, μετά από τρία λεπτά αγώνα, έπαιξε όλη την περίοδο και ήταν θετικός παρά την αστοχία του εξαιτίας των δυο ασίστ και των δυο κλεψιμάτων που έκανε. Δεν πάτησε παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, έπαιξε λίγο και στο δεύτερο μέρος. Με 2/6 σουτ, σίγουρα κοιτάζει ήδη το επόμενο παιχνίδι.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός)

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/3 δίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 14:40

Ranking: 11

Δυο δίποντα, δυο επιθετικά ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, πολλή ενέργεια και οκτώ σερί λεπτά στην πρώτη περίοδο ήταν ο απολογισμός του Αμερικανού, που περιορίστηκε σε ρόλο θεατή στο δεύτερο δεκάλεπτο και έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος για να μην καταπονηθεί το κορμί του. Θετικός, αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό όσο βρίσκεται στο παρκέ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Πόντοι: 5

Ριμπάουντ: 8

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 15:52

Ranking: 6

Άλλαξε τον Τζέιμς Γκιστ στο όγδοο λεπτό, έπαιξε κι αυτός οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν εξαιρετικός στο κομμάτι των ριμπάουντ παίρνοντας τα αμυντικά αλλά και τρία επιθετικά. Σκόραρε και πέντε πόντους, έκλεψε και μία μπάλα. Άλλος παίκτης στο δεύτερο μέρος, με άστοχα σουτ και μόλις δυο αμυντικά ριμπάουντ. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να βρει ρυθμό, είχε ενέργεια, δεν είχε όμως αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: 2

Σουτ: 1/3 δίποντα, 0/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 23:23

Ranking: 7

Δεν του βγήκε το ματς, δεν του ταίριαζε ο αντίπαλος, έπαιξε το δεύτερο δεκάλεπτο, πήρε μόλις μια προσπάθεια και έμεινε άποντος. Highlight τα δυο κοψίματα και η μία ασίστ που έκανε. Πέτυχε μόλις δυο πόντους με 1/3 σουτ, είχε 0/2 βολές, γέμισε τη στατιστική του σε ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα, έμεινε στο παρκέ 23 λεπτά, αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με τη Μπασκόνια στη Βίτόρια.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 4

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή

Χρόνος συμμετοχής: 23:54

Ranking: 13

Εξαιρετικός στο νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, έβαλε τρίποντο, πήρε ριμπάουντ, έδωσε ασίστ, μπήκε με φόρα και έβαλε και δεύτερο σουτ από την περιφέρεια για το 18-12. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, βγήκε στο 13' για να δώσει τη θέση του στον Μάικς Τζέιμς και ξεκουράστηκε μέχρι το ημίχρονο. Γύρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου, συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, έκανε τη διαφορά και έδειξε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά ισοφάρισε και το ατομικό του ρεκόρ με έξι λάθη σε 24 λεπτά συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ