EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αναντολού Εφές

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στη EuroLeague και μαζί με τον Νίκο Παππά οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Αναντολού Εφές. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Με νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τον Β' γύρο της regular season της EuroLeague, με νίκη άνοιξε το 2018 η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που επικράτησε της Αναντολού Εφές ( 90-79 ) στο ΟΑΚΑ για το 11-5 που την κρατά σε τροχιά διεκδίκησης ακόμη και της πρώτης θέσης! Οι "πράσινοι" είχαν μερικά εντυπωσιακά διαστήματα, εκμεταλλεύθηκαν την ανωτερότητά τους, την καλύτερη ψυχολογία, αλλά και την απουσία του Έρικ ΜακΚόλουμ που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Εργκίν Αταμάν και έχουν πλέον ρεκόρ 11-5 πριν τις δύσκολες αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα (εντός έδρας), τη Φενέρμπαχτσε (εκτός έδρας), την ΤΣΣΚΑ (εντός έδρας) και τη Ζάλγκιρις (εντός έδρας). Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποιήθηκαν στο αποψινό παιχνίδι. MVP ο Νίκ Καλάθης, ακολούθησε ο Νίκος Παππάς, πολύ ήσυχη βραδιά για τον Κρις Σίνγκλετον, ισοφάρισε το αρνητικό του ρεκόρ ο Κέι Σι Ρίβερς.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 24:11 (4 ranking)

Έβαλε πολύ δύσκολο δίποντο με ταμπλό για το 8-4 στο 5', στην πρώτη του προσπάθεια στον αγώνα. Είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό επιθετικό (Ντέρικ Μπράουν) τον οποίο "έσβησε" στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δεν πήρε πολλές προσπάθειες, αλλά με έναν εντυπωσιακά αποτελεσματικό τρόπο έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα των Τούρκων. Πήρε μερικές ανάσες και γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, "πούλησε" μια μπάλα απέναντι στον εξαιρετικό αμυντικό Μπράιαντ Ντάνστον και στα μέσα της τρίτης έκανε το τρίτο του φάουλ για να περάσει στον πάγκο. Έπαιξε αρκετά λεπτά κάτω από τον μέσο όρο του, πήρε μόλις πέντε προσπάθειες, ευστόχησε στις τέσσερις και πέρασε μία τουλάχιστον ήσυχη βραδιά.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 13:27 (-6 ranking)

8:34 έπαινε στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός, για να γράψει δυο άστοχα τρίποντα και ένα φάουλ. Δεν βοήθησε στην επίθεση, είχε -3 ranking, πραγματικά έμοιαζε εκτός κλίματος χωρίς ωστόσο να "τραβήξει" προσπάθειες και να απαιτήσει περισσότερες μπάλες. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στον πάγκο σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι στο 35', με τον Αμερικανό να δείχνει κάπως δυσαρεστημένος, κάπως "βαρύς". Έκανε ένα άσχημο σουτ από τα πέντε-έξι μέτρα, αστόχησε σε λέι-απ στο 37', χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα ! Ήταν μία αν μη τι άλλο έντονη στιγμή για εκείνον, σε μία βραδιά που τίποτα δεν λειτουργούσε υπέρ του. To -6 στην αξιολόγηση συνιστά ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ καριέρας του στη EuroLeague.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 16 πόντοι (1/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 20:11 (18 ranking)

Πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έβγαλε μερικές καλές προσωπικές άμυνες και σκόραρε τους πρώτους του πόντους με βολές που κέρδισε στον αιφνιδιασμό. Συνέχισε με εκτός ισορροπίας σουτάκι από τα τρία μέτρα για το 31-22, έβαλε τρίποντο στο τέλος επίθεσης για το 34-22 και στο ημίχρονο ήταν με επτά πόντους ο δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού πίσω από τον Καλάθη (9π.). Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου για να βάλει τρίποντο για το 67-51 απέναντι στην άμυνα ζώνης της Εφές που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, πριν ευστοχήσει και σε νέο μακρινό σουτ για το 85-68, ξανά σε παρόμοια κατάσταση που "έσπασε" με υπομονή και καλή κυκλοφορία. Κι ενώ ο Ρίβερς έβρισκε σίδερο, ο Παππάς έβρισκε διχτάκι. Πέτυχε και τέταρτο τρίποντο για το 88-74 και στο τέλος της βραδιάς μοιράστηκε το βραβείο του MVP της αναμέτρησης με τον Νικ Καλάθη. Αποφασιστικός και συγκεντρωμένος.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (0/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 1 ασίστ σε 9:53 (5 ranking)

Μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, σκόραρε στο 19' τρίποντο για το 42-29, πριν ευστοχήσει και σε δεύτερο μακρινό σουτ στην εκπνοή για το 47-33 του ημιχρόνου. Τα 2:39 που του έδωσε ο Πασκουάλ στο πρώτο μέρος ήταν λίγα, γι' αυτό ο Καταλανός τον είχε στην πεντάδα του στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Ντένμον τον δικαίωσε με νέο τρίποντο για το 57-43 και σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά συμμετοχής έκανε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει και με το παραπάνω.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 28:20 (14 ranking)

Ζόρικο το ματσάρισμά του με τον Ντάνστον, ο Αμερικανός πέτυχε τους πρώτους του πόντους με βολές για το 4-4, πριν καρφώσει από ασίστ του Αντετοκούνμπο για το 6-4. Σκόραρε και δεύτερο, σκόραρε και τρίτο καλάθι από ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ φόλοου κάρφωμα για το 17-9 στο 8' και όταν αντικαταστάθηκε στα τέλη της περιόδου, είχε φτάσει σχεδόν στα μισά του δρόμου για ένα ακόμη double-double (6 πόντους - 4 ριμπάουντ). Δεν είχε ανάλογη εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχασε μερικά εύκολα "σκουπίδια" και μαζί την αυτοπεποίθησή του. Κυνήγησε πάντως αμέτρητες φάσεις στο πίσω μέρος του γηπέδου και ήταν τουλάχιστον θετικός.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα), 1 κόψιμο σε 9:55 (3 ranking)

Επιστρατεύθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, για να "ματσάρει" με τον βαρύ Βλάντιμιρ Στίματς, του πήρε πολύ γρήγορα το πρώτο του φάουλ και του έβαλε και το πρώτο καλάθι για το 27-16. Αποχώρησε μετά από πέντε ποιοτικά λεπτά, έπαιξε άλλα τόσα στο δεύτερο μέρος για να βάλει με κάρφωμα το δεύτερο καλάθι του.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ασίστ σε 13:50 (12 ranking)

Άλλαξε τον Καλάθη στο 12', άργησε να βρει ρυθμό, όταν όμως "διάβασε" σωστά τις φάσεις έβαλε πέντε γρήγορους πόντους για το 39-25 και έδωσε στον Τσάβι Πασκουάλ την ευκαιρία να ξεκουράσει ακόμη περισσότερο τον βασικό του πόιντ γκαρντ. Στο 35' πήρε ένα βιαστικό τρίποντο, αλλά ευτυχώς για εκείνον ευστόχησε για το 82-68 και έκλεισε τη βραδιά του με θετι8κό πρόσημο. Αποτελεσματικός, με πολλή ενέργεια, είναι δεδομένο πως ο ρόλος του δεύτερου πόιντ γκαρντ του ταιριάζει περισσότερο από εκείνον του βασικού. Σε αυτή τη στιγμή της καριέρας του, σε αυτό το επίπεδο της EuroLeague.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 16:46 (1 ranking)

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου, πρόλαβε να κάνει ένα φάουλ που έδωσε βολές στην Αναντολού Εφές και μία κακή επαναφορά που οδήγησε σε ελεύθερο μεν, άστοχο δε τρίποντο των Τούρκων. Συνέχισε με ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο, αλλά δεν απείλησε στην επίθεση. Μέχρι να βάλει στις αρχές της τέταρτης περιόδου τρίποντο την ώρα που η Αναντολού Εφές πίεζε. Λίγα πράγματα από τον Αμερικανό φόργουορντ, που έχει μόλις 2.4 πόντους ανά 10 λεπτά συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Είδε τα 19 πρώτα λεπτά του αγώνα από τον πάγκο, έπαιξε στα τελευταία 48 δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους και έβγαλε μια καλή άμυνα απέναντι στον Σιμόν που σούταρε τρίποντο υπό την πίεσή του. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 20:26 (9 ranking)

Αστόχησε στο πρώτο του σουτ τριών πόντων, που έγινε υπό καλές προϋποθέσεις από την αριστερή γωνία, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και δεν σκόραρε. Έδωσε μία ασίστ κι αυτό ήταν όλο. Οι πρώτοι του πόντοι ήρθαν στο 19' όταν η άμυνα της Αναντολού Εφές "κοιμήθηκε", πριν ο "Λότζο" βάλει και τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 70-51 στο 29'. Έβαλε ίδιο σουτ για το 78-62 και έδωσε σημαντικές λύσεις με δεδομένο ότι ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν σε τόσο άσχημο βράδυ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 0/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 26:06 (25 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, αλλά πείσμωσε και σκόραρε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα. Στο πέμπτο λεπτό έβαλε και τρίποντο σε τέλος επίθεσης για το 11-4, ήταν πολύ ισορροπημένος και στο 11' έβαλε σκόραρε για το 25-14 πριν κάνει έρμπολ στη συμπληρωματική βολή. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους κοίταξε το ρολόι και έδωσε έγκαιρα τη μπάλα στον Ντένμον, που έγραψε το 47-33 του ημιχρόνου. Στο 22' έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 52-37, στο 25' έβαλε το τρίτο του για το 60-45, κυριάρχησε για μερικά λεπτά με τον δικό του μοναδικό τρόπο και έφτασε τις 8 ασίστ πριν "βγει" το δεκάλεπτο. Έλειψε από τον Παναθηναϊκό στα ματς με τη Μακάμπι, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Βαλένθια, γύρισε ξεκούραστος, είδε τον Πασκουάλ να διαχειρίζεται καλά τα λεπτά συμμετοχής του και ήταν ο MVP των πρασίνων μαζί με τον Παππά.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/5 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 16:07 (4 ranking)

Κόπηκε από τον Ντάνστον στην πρώτη του προσπάθεια στην καρδιά της ρακέτας της Αναντολού Εφές, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση δεν κατάφερε να πιάσει τη μπάλα για να βγάλει μια φοβερή άλει-ουπ συνεργασία με τον Καλάθη. Στο τέταρτο λεπτό έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του και έδωσε την ασίστ στον Γκιστ για το κάρφωμα του 6-4, πριν σκοράρει για το 13-9. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, έμεινε στον πάγκο στο δεύτερο και επέστρεψε στις αρχές του τρίτου για να σκοράρει το τρίτο του καλάθι (49-33), πριν αντικατασταθεί στο 26' και δει το υπόλοιπο του αγώνα από τον πάγκο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ