EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο στο Κάουνας έσπασε το σερί των πέντε νικών του Παναθηναϊκού και το Sport24.gr ψάχνει να βρει διακριθέντες από την αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις.

To σερί των πέντε νικών του Παναθηναϊκού στη EuroLeague, σταμάτησε στο Κάουνας. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από τη Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ( 80-74 ) και έχουν πλέον ρεκόρ 7-4 πριν τους διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες με την Αρμάνι Μιλάνο και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στην ήττα, έτσι και αυτή του Τσάβι Πασκουάλ που έκανε καλό πρώτο μέρος, πριν καταρρεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο (33-14 το επί μέρους σκορ) και υποκλιθεί στην ανωτερότητα των γηπεδούχων Λιθουανών στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του "Εξάστερου", στο ματς της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague 2017/18.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (0/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 5 λάθη σε 33:12 (11 ranking)

Είχε όρεξη και ήταν φανερό, πήρε το πρώτο του σουτ στο 4' για να σκοράρει τρίποντο από τη δεξιά γωνία, είχε όμως πρόβλημα στην άμυνα και αργές αντιδράσεις. Είχε πολύ ήσυχη περίοδο σε ριμπαόυντ, άμυνα κι επίθεση, έβαλε όμως και δεύτερο τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου και μάλιστα όχι από ιδανική πάσα του Λεκαβίτσιους. Εκεί, σε αυτούς τους έξι πόντους έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Σε 18 λεπτά συμμετοχής δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, πέτυχε απλά δυο μακρινά σουτ και τίποτε άλλο. Στο δεύτερο μέρος έκανε λάθη απροσεξίας, όμως στο 36' πήρε δύσκολο τρίποντο από τη γωνία και το έβαλε για το 72-67. Έφθειρε τους αντιπάλους του, ήταν αποτελεσματικός από τη γραμμή των βολών, όμως δεν συναντά κανείς εύκολα Αμερικανό ψηλό που τελειώνει ματς χωρίς ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 28:41 (11 ranking)

Μπήκε στο 6' στη θέση του Αντετοκούνμπο που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά, χρειάστηκε όμως να περάσουν επτά λεπτά για να πάρει το πρώτο του σουτ. Ένα πολύ δύσκολο τρίποντο που έβαλε για το 17-25. Αυτό ήταν όλο στα 14' σερί λεπτά του μέχρι το ημίχρονο. Στο 34' πέτυχε δύσκολο δίποντο για το 70-61 και στην επόμενη φάση έβαλε τρίποντο για το 70-64. Ο Αμερικανός πήρε τη σκυτάλη από τον Παππά, όμως στο 37' είδε τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του με το σκορ στο 74-67. Δεν ήταν κακός, είχε όμως κακές στιγμές και στο τέλος της βραδιάς είχε γράψει 4/10 σουτ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 16 πόντοι (0/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 20:03 (13 ranking)

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου, κράτησε υπερβολικά πολλή ώρα τη μπάλα σε δυο κατοχές και στο 12' αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο πριν βρει σίδερο και στην τελευταία προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Δεν βοήθησε δημιουργικά, μπήκε όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο με τρία σερί τρίποντα (!!!) για να μαζέψει τη διαφορά στους 10 (66-56) και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Έβαλε και τέταρτο για το 70-59, όμως στο 38' παραήταν βιαστικός καθώς μετά το κλέψιμο του Παναθηναϊκού σούταρε τρίποντο με όχι και τόσο καλές προϋποθέσεις, ενώ δίπλα του ο Σίνγκλετον ήταν ελεύθερος. Δεν μπορεί όμως να τον κατηγορήσει κάποιος, καθώς τα δικά του σουτ κράτησαν τους πράσινους όρθιους.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο) σε 5:55 (-2 ranking)

Καταλάβαμε ότι βρισκόταν στο παρκέ, όταν έκανε φάουλ στο 15' για να δώσει βολές στον Γιανκούνας. Στο 19' πήρε ελεύθερο δίποντο από τη γωνία και αστόχησε. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος. Δεν βοηθάει, είναι εκτός rotation και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βοήθεια σε αυτή τη θέση.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/3 βολές), 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 17:56 (-5 ranking)

Κάλυψε μια κακή αντίδραση του Σίνγκλετον στην πρώτη άμυνα και έβαλε στη συνέχεια το πρώτο καλάθι του αγώνα παίζοντας με υπομονή κοντά στο καλάθι. Έκανε το δεύτερο κλέψιμο δευτερόλεπτα αργότερα, όμως έκανε δυο πολύ γρήγορα φάουλ και αντικαταστάθηκε γρήγορα. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να κάνει το τρίτο (σε προσπάθεια να στήσει σκριν) και τελικά έμεινε για μόλις έξι λεπτά στο παρκέ μέχρι το ημίχρονο. Τα φάουλ τον "φρέναραν" σε τεράστιο βαθμό, όμως ο Γκιστ ήταν στο παρκέ στο φινάλε, σκόραρε για το 76-69, αλλά αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο με το σκορ στο 78-72 και δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του για τη μεγάλη ανατροπή. To -5 στην αξιολόγησή του "χτυπάει" σίγουρα άσχημα, όμως είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και έχει κι αυτός δικαίωμα σε μια κακλή βραδιά.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 10:26 (5 ranking)

Στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, πήρε μια προσπάθεια απέναντι στον Γιανκούνας, έβαλε δυο βολές και αντικαταστάθηκε. O γνωστός, τίμιος, Βουγιούκας που πάντα θα δίνει τις μάχες του, είτε παίζει τρία, είτε παίζει 25 λεπτά.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 15:33 (7 ranking)

Άλλαξε τον Καλάθη στα τέλη της πρώτης περιόδου, έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Σίνγκλετον για το 10-22 και έβαλε το πρώτο του καλάθι με ωραία προσποίηση στην πρώτη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου. Δραστήριος στο επτάλεπτο που πήρε από τον Πασκουάλ, έμεινε πολύ στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και προτιμήθηκε από τον Καλάθη μέχρι το 36', έδωσε πέντε ασίστ στο "σπίτι" του και έκανε θετική εμφάνιση για πρώτη φορά μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την ίδια διοργάνωση.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/2 βολές), 6 ριμπάουντ σε 13:33 (3 ranking)

Μπήκε νωρίς στο ματς, μόλις στο πέμπτο λεπτό, για να "καλύψει" τον Γκιστ που είχε κάνει δυο γρήγορα φάουλ. Έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ και απέτρεψε δυο καλάθια της Ζάλγκιρις, είχε όμως στο 8' ένα πολύ άστοχο μακρινό σουτ που ευτυχώς για εκείνον κατέληξε στα χέρια του Καλάθη που σκόραρε σαν σε προπόνηση. Έβαλε σπουδαίο δίποντο για το 8-17, καθώς επέμεινε στο επιθετικό ριμπάουντ και στο ημίχρονο είχε ήδη πέντε "σκουπίδια". Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στο δεύτερο μέρος, έχασε τρίποντα και βολές και δεν έδωσε ώθηση στην ομάδα του σε κανένα μέρος του γηπέδου στο τρίτο δεκάλεπτο που ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κόψιμο σε 4:47 (4 ranking)

Προτιμήθηκε από τον Γκάμπριελ στο 13', όταν ο Γκιστ έκανε το τρίτο του φάουλ, δεν δικαίωσε όμως τον προπονητή του. Κακές αποφάσεις στην επίθεση, αδράνεια στην άμυνα πραγματικά ο νεαρός ομογενής έμοιαζε χαμένος. Μέχρι ο Καλάθης σαν σωστός αρχηγός να του δώσει φανταστική ασίστ στο 17' για να βάλει ο Όγκαστ γκολ-φάουλ για το 24-30. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 14:01 (8 ranking)

Δεν απείλησε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε όμως ένα δύσκολο δίποντο για το 8-13 στο 6'. Ανανέωσε δυο επιθέσεις της ομάδας του, έπαιξε όμως λίγο στο πρώτο μέρος, μόλις οκτώ λεπτά. Προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από τη συνολική μετριότητα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να δει το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τον πάγκο.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (4/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 24:30 (12 ranking)

Ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο από την κορυφή και έκανε και δεύτερο άσχημο σουτ από την περιφέρεια στο τρίτο λεπτό. Έκανε και τρίτο στο 7', σκόραρε όμως για το 8-15 στο 8' όταν μάζεψε το έρμπολ του Γκάμπριελ. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και έμεινε στο παρκέ μέχρι το ημίχρονο. Δεν ήταν λαμπερός, έκανε και ένα κακό φάουλ που ευτυχώς για εκείνον δεν οδήγησε σε γκολ-φάουλ των γηπεδούχων, μπήκε άσχημα στο δεύτερο μέρος και έχασε τις βολές που εκτέλεσε και στο τέλος της βραδιάς ήταν σίγουρα απογοητευμένος από την εμφάνισή του. Λογικό να κάνει και μια τέτοια, καθώς παίζει - όπως πάντα στο ξεκίνημα κάθε σεζόν - στα κόκκινα.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 2./4 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σςε 11:23 (4 ranking)

Πενταδάτος ο "Green Freak", γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από σίγουρο καλάθι του Καβαλιάουσκας και τον έστειλε στη γραμμή για 1/2 βολές, πριν κερδίσει εκείνος φάουλ σε εντυπωσιακό τελείωμα για να βάλει 2/2. Στην άμυνα που ακολούθησε πίεσε τον Μιλάκνις, του έκλεψε τη μπάλα και δικαιώθηκε όταν ο Καλάθης έγραψε το 8-11 στον αιφνιδιασμό. Αντικαταστάθηκε στο 6', έπαιξε άλλο τόσο στο δεύτερο μέρος, όμως σε ένα ματς σαν κι αυτό στο Κάουνας, δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ