EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Χίμκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με φόρα από το ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα την πρωτοπόρο της EuroLeague Χίμκι και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Λίγες μέρες μετά το εμφατικό διπλό στο ΣΕΦ, το δεύτερο στη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Χίμκι και την "κατάπιε" ( 93-65 ) με μία επίσης εξαιρετική εμφάνιση και με τον Μάρκους Ντένμον να κάνει το κορυφαίο του ματς από τη μέρα που πάτησε ελληνικό έδαφος. Ο Αμερικανός διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των Ρώσων του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αν και δεν είχαν ματς για τη VTB League το Σαββατοκύριακο, εμφανίστηκαν χωρίς πολλή ενέργεια, έμειναν από νωρίς πίσω με μεγάλη διαφορά και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη σε μια έδρα που ούτως ή άλλως γνώριζαν ότι θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών που χρησιμοποίησε ο Πασκουάλ, σε μια όμορφη βραδιά που παρακολούθησαν από κοντά περίπου 10000 θεατές.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 28:20 (7 ranking)

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, είχε ένα άστοχο τρίποντο και ένα αμυντικό ριμπάουντ. Άφησε τους "κοντούς" να κάνουν το παιχνίδι τους από τη στιγμή που ένιωθαν καλά και από εκεί και πέρα έπαιξε ελάχιστα μέχρι το ημίχρονο. Ήταν φυσικά στην πεντάδα των πρασίνων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και πέτυχε τρίποντο (το πρώτο του καλάθι στο ματς) για το 49-29, πριν βάλει και δεύτερο για το 54-29. Ο Καλάθης του έφτιαξε τις προϋποθέσεις και ο Αμερικανός έβαλε τα ελεύθερα σουτ, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι περισσότερο σε μία βραδιά που εξελίχθηκε πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 16:18 (6 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 7', έκανε ένα λάθος (αν και η μπάλα βγήκε από τα χέρια του Ρόμπινσον), άργησε να πάρει την πρώτη του προσπάθεια αλλά όταν το έκανε έβαλε ωραίο δίποντο πηγαίνοντας προς την καρδιά της ρακέτας των Ρώσων. Αυτό ήταν και το μοναδικό του καλάθι στο πρώτο μέρος. Σταθερός αμυντικά, μετρημένος επιθετικά, δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί περισσότερο. Ο Πασκουάλ διαχειρίστηκε σοφά τα λεπτά του και όταν η Χίμκι προσπάθησε να βάλει πίεση στους γηπεδούχους, ο Ρίβερς έβαλε τρίποντο για το 79-58 που κράτησε τους Ρώσους σε απόσταση.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 11:20 (2 ranking)

Με τον Ντένμον να βγάζει φλόγες στο πρώτο μέρος, ο Πασκουάλ "έφαγε" πολλά από τα λεπτά του Παππά. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε 4:49 στο πρώτο μέρος, δεν πήρε προσπάθεια, έκανε δυο λάθη και ένα φάουλ και τίποτα περισσότερο. Έβαλε το πρώτο του καλάθι 1:40 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου για το 70-47, αλλά έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά από τη στιγμή που ο Ντένμον έμοιαζε με τον... Stephen Curry.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 24 πόντοι (1/3 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 20:43 (21 ranking)

Πολύ καλό ξεκίνημα από τον Αμερικανό, λίγες μέρες μετά το πρώτο DNP της καριέρας του. Μπήκε στα μέσα της πρώτης περιόδου στη θέση του Αντετοκούνμπο και σε δυο λεπτά τα έκανε όλα. Ασίστ, τρίποντο, καλή προσωπική άμυνα, ψυχραιμία στο διάβασμα των φάσεων, νέο τρίποντο για το 19-8 και τρίτο τρίποντο για το 22-10. Στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε 11 πόντους και στο ξεκίνημα της δεύτερης έβαλε κι άλλο μακρινό σουτ για το 29-16! Κι εκεί που όλοι έτριβαν τα μάτια τους, ο Ντένμον πέτυχε και πέμπτο τρίποντο για το 34-20 με αποτέλεσμα να φτάσει τους 17 πόντους ενώ στα πέντε πρώτα του ματς στη EuroLeague είχε συνολικά... 9! Το έκτο του τρίποντο ήρθε στα μέσα της τρίτης περιόδου για το 57-31, το έβδομο στο 38' για το 87-60 και το όγδ... Όχι, δεν έβαλε όγδοο για να ισοραρίσει την επίδοση του ΜακΚόλουμ που είχε απόψε 8/11 στο Τελ Αβίβ, ήταν όμως ο κορυφαίος της ομάδας του σε μια βραδιά που χρειαζόταν όσο κανείς για να νιώσει ικανός να "επιβιώσει" σε αυτό το επίπεδο. Σπουδαίος.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο σε 30:16 (23 ranking)

Έβαλε το τρίτο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 9-5, πέτυχε και δεύτερο καλάθι λίγο αργότερα, δεν εκβίασε προσπάθειες, έδωσε μάχες στα ριμπάουντ, ήταν ο γνωστός μαχητικός και αποτελεσματικός Γκιστ. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αμερικανός έπαιξε 30 λεπτά, γεγονός που δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν και μπορεί να παίξει ξανά σπουδαίο μπάσκετ.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/2 δίποντα, 5/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 5:55 (10 ranking)

147 δευτερόλεπτα πήρε στο πρώτο μέρος, για να δώσει τις μάχες του με αξιοπιστία. Έφθειρε τους αντιπάλους του, έβαλε 3/4 βολές, πήρε δυο ριμπάουντ και έδωσε και μια ωραία ασίστ στον Αντετοκούνμπο. Στο τέλος της βραδιάς είχε παίξει λιγότερο απ' όλους πλην του Όγκαστ.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 11:52 (-4 ranking)

Πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ξεκίνησε το βράδυ του με αντιαθλητικό φάουλ και στο σκάρτο εξάλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος ήταν αρνητικός. Έπαιξε λιγότερο απ' όσο θα περίμενε κανείς, ειδικά μετά την τρομερή του εμφάνιση στο ΣΕΦ. Προσγειώθηκε απότομα ο Λιθουανός, όμως η πανεύκολη νίκη της ομάδας του σβήνει τη δική του κακή βραδιά.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/3 τρίποντα) σε 11:09

Δεν έδωσε απολύτως τίποτα στα 7:30 που έπαιξε στο πρώτο μέρος και έκανε και δυο φάουλ. Στο φινάλε, με το ματς να έχει κριθεί, πήρε και έβαλε δυο τρίποντα για το 93-65 σε μια μέτρια ατομική αλλά "μαγική" για τον Παναθηναϊκό βραδιά.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν έπαιξε στο ΣΕΦ, ίσως και να μην έπαιζε ούτε απόψε. Με το ματς να έχει κριθεί και το σκορ στο 84-60, ο Τσάβι Πασκουάλ του έδωσε τρία λεπτά στον garbage time, όμως ο ομογενής ψηλός δεν έγραψε κάτι στη στατιστική του.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 22:53 (11 ranking)

Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, ξεκίνησε με καλές προσωπικές άμυνες και έβαλε και το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 3-3. Έμεινε, όμως, εκεί καθώς δεν έδωσε κάτι περισσότερο μέχρι το ημίχρονο. Πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του στο 36' για το 82-60, έβαλε καλάθι και στην επόμενη φάση, δεν εκβίασε προσπάθειες, άλλωστε ποτέ δεν το έκανε γιατί δεν είναι τέτοιου στυλ παίκτης και έκλεισε τη βραδιά με θετικό πρόσημο. Ανεβαίνει ο "Λότζο" κι αυτό είναι σπουδαίο νέο για τους πρασίνους.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (5/9 δίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 26:23 (20 ranking)

Πολύ κοντρολαρισμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν πήρε προσπάθειες, έδωσε όμως διαδοχικές ασίστ και εκμεταλλεύθηκε τα "ζεστά" χέρια των συμπαικτών του με αποτέλεσμα να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε κι αυτός στο σκοράρισμα και στο ημίχρονο βρισκόταν ήδη σε τροχιά double-double (6/5). Έβγαζε μια σιγουριά, μια άνεση στο παιχνίδι του χωρίς να πατάει το γκάζι, έδινε τη μία ασίστ μετά την άλλη και έγραψε το μόλις έκτο double-double της καριέρας του στη EuroLeague (σε 126 ματς) πριν βγει το τρίτο δεκάλεπτο.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 11:45 (11 ranking)

Πενταδάτος ο... "Green Freak", πήγε από το πρώτο δευτερόλεπτο στον Αλεξέι Σβεντ των 20 πόντων ανά αγώνα με στόχο να μην τον αφήσει να πάρει τη μπάλα. Αστόχησε στο πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού, ένα τρίποντο από τη δεξιά γωνία, αλλά έβαλε το δεύτερο για το 6-3! Η Χίμκι του έδωσε χώρο, δυο γρήγορα φάουλ ενθουσιασμού και υπερπροσπάθειας πήγαν να του κόψουν τη φόρα, όμως ο Θανάσης πέτυχε και δεύτερο καλάθι στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό πριν κερδίσει επιθετικό του Μόνια και ξεσπάσει σε έντονους πανηγυρισμούς. Βγήκε στο τέταρτο λεπτό καθώς τα είχε δώσει όλα, γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να βάλει άλλα δυο καλάθια και στο ημίχρονο ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας τους με 9 πόντους. Έπαιξε λιγότερο στο δεύτερο μέρος, είχε προλάβει όμως να βάλει τις βάσεις για τη νίκη του Παναθηναϊκού και να ξεσηκώσει τον κόσμο που χάρηκε την βραδιά με την ψυχή του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ