EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπασκόνια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στην κανονική περίοδο και το EuroLeague αναδεικνύει τους κορυφαίους στη νίκη επί της Μπασκόνια.

Δεν ήταν το φαβορί, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε στη Βιτόρια χαρακτήρα και μέταλλο σπουδαίας ομάδας. Πήρε τη νίκη επί της Μπασκόνια ( 72-63 ) και πλέον κοιτάζει ξεκάθαρα την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Το πως θα την πάρει, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ . Το σίγουρο είναι πως οι "πράσινοι" θα πάνε για το 2/2 απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ώστε να περιμένουν μία ήττα της Φενέρμπαχτσε και να μην τους ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Μπασκόνια και της Εφές Αναντολού. Βέβαια, με την εμφάνισή του στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" ο Εξάστερος έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει πλέον και μακριά από το ΟΑΚΑ, καθώς η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ τον έχει ανεβάσει επίπεδο. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των δέκα που χρησιμοποίησε απόψε ο Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Πόντοι: 18

Ριμπάουντ: 8

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 2

Σουτ: 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/8 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 32:18

Ranking: 22

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι είναι πιο "ελαφρύς" και ευέλικτος από τον Βόιτμαν, έβαλε και ένα παλικαρίσιο καλάθι για το 4-14 παίρνοντας το επιιθετικό ριμπάουντ σε ένα "δάσος" από κορμιά. Στο 9' έβαλε και τρίποντο από την κορυφή για το 6-21, στο τέλος της περιόδου ήταν ο πρώτος της ομάδας του στην αξιολόγηση. Δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός στη δεύτερη, όμως στο ημίχρονο είχε ήδη 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στο 25' πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του για το 25-47, ήταν απολαυστικός στο δεκάλεπτο και μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση και στο φινάλε απέδειξε ότι η "ήσυχη" βραδιά του απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν αποτέλεσμα της κακής εικόνας των Ιταλών. Ο Σίνγκλετον συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παίκτης του Εξάστερου τη φετινή σεζόν.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/1 δίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 16:26

Ranking: 1

Έχει εδραιωθεί στη βασική πεντάδα, έστω και αν έχει εντελώς συμπληρωματικό ρόλο. Πήρε το πρώτο του σουτ μετά από επτά λεπτά, ένα μακρινό δίποντο από τη γωνία και ευστόχησε, ήταν συνεπής στην άμυνα και γι' αυτό έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Στα υπόλοιπα 30 λεπτά, βέβαια, τον είδαμε να παίρνει ελάχιστο χρόνο, με αποτέλεσμα να περάσει για άλλο ένα βράδυ απαρατήρητος.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Πόντοι: 0

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 0

Κλεψίματα: 0

Κοψίματα: 0

Σουτ: 0/3 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 16:56

Ranking: -2

Στα τελευταία ματς δείχνει κάπως κουρασμένος και το ίδιο συνέβη και στη Βιτόρια. Μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έπαιξε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος και το μόνο που έγραψε η στατιστική του ήταν ένα φάουλ και ένα λάθος. Στο τέλος της βραδιάς είχε πάρει 17 λεπτά, για να γράψει τρία άστοχα τρίποντα και δυο αμυντικά ριμπάουντ. Στο 28ο φετινό του παιχνίδι, έμεινε άποντος, κάτι που δεν είχαμε δει φέτος από αυτόν, όμως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, δεν υπάρχει λόγος για αυστηρή κριτική. Ίσως για έναν "ελαφρύ" προβληματισμό και για συζήτηση σχετικά με το πόσο έχει καταπονηθεί από τα 27 λεπτά που παίζει σε κάθε αγώνα.

4. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

Πόντοι: 11

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 3

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 21:57

Ranking: 8

Πάτησε παρκέ στο 9', δεν χειροκροτήθηκε όπως ο Μπουρούσης, του πήρε μερικά λεπτά για να βρει τα πατήματά του, αλλά έβαλε σχετικά γρήγορα το πρώτο του τρίποντο. Είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Σέιν Λάρκιν, αλλά στην επίθεση πατούσε συνεχώς το γκάζι και έβαλε και ένα εντυπωσιακό δίποντο για το 18-33 μετά από κλέψιμο. Έγραψε το 50-60 στο 36' παίζοντας ένας εναντίον ενός και τελειώνοντας τη φάση με step-back δίποντο. Συνολικά ήταν θετικός, αλλά όχι και κάτι περισσότερο από αυτό.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 11:39

Ranking: 3

Πολύ σοβαρός, ήξερε πότε να ρίξει το τέμπο και πότε να πατήσει το γκάζι, πότε να επιτεθεί στην άμυνα της Μπασκόνια και πότε να πασάρει. Έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος, τον είδαμε ελάχιστα στο δεύτερο, καθώς ο Πασκουάλ προτίμησε το δίδυμο Καλάθη - Τζέιμς και τον Φελντέιν που ήταν σε καλή κατάσταση.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 3

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 23:43

Ranking: 6

Του πήρε οκτώ λεπτά για να σκοράρει, όμως έδωσε τρεις ασίστ και άφησε το παιχνίδι να του δώσει τον δικό του ρυθμό. Σο 24' έβαλε τρίποντο για το 23-44 που "πάγωσε" για τα καλά τη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα", πριν βάλει και νέο μακρινό σουτ για το 52-63 στο 37'. Αυτό το καλάθι, ήταν μισή νίκη για τον Παναθηναϊκό, που δεν έπαιζε καλά στο δεύτερο μέρος, πιεζόταν αφόρητα από τη Μπασκόνια και θα είχε μπει σε μπελάδες αν δεν έβρισκε ο Δομινικανός στόχο από τα 6μ.75.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Πόντοι: 11

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 3

Κοψίματα: -

Σουτ: 4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 0/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 18:57

Ranking: 12

Πέτυχε με υπερπροσπάθεια το πρώτο καλάθι του αγώνα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Σενγκέλια, τελείωσε με κάρφωμα μια ωραία πάσα του Καλάθη για το 4-9 και έβαλε και τρίποντο για το 4-12. Τρομερό ξεκίνημα από τον Αμερικανό, που όμως είδε τα υπόλοιπα 13 λεπτά του πρώτου μέρους από τον πάγκο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί περισσότερο και ο Πασκουάλ βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία για να τον κρατήσει φρέσκο. Στο 34' και με τη Μπασκόνια να έχει κάνει τρομερή προσπάθεια για την ανατροπή, έσπρωξε εκτός φάσης τον Ντιοπ και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, δίνοντας 1/2 βολές στον Αφρικανό και τη μπάλα στην ομάδα του με το σκορ στο 48-56. Στην επόμενη επίθεση έκανε λάθος, μα στο φινάλε έβαλε κρίσιμο καλάθι για το 61-69 που δεν μπορούσε να ανατραπεί. Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η εμφάνισή του, όμως όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Γκιστ και τι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ομάδα.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 10:20

Ranking: 8

Άλλαξε τον Γκιστ, έβαλε τρίποντο για το 6-24, αλλά έπαιξε μόλις πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Πήρε χρόνο στο τρίτο δεκάλεπτο και στο φινάλε του έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 39-54 που κράτησε τη Μπασκόνια σε απόσταση. Τελείωσε το ματς με 2/2 σουτ από την περιφέρεια και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 18:25

Ranking: 2

Στα δέκα λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος δεν σκόραρε, είχε τρία άστοχα σουτ, αλλά έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και έβγαλε και μια ωραία ασίστ. Δεν του ταίριαζε ο αντίπαλος, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ του έδωσε αρκετό χρόνο και στο δεύτερο μέρος για να πετύχει τους τέσσερις πόντους του με ισάριθμες βολές. Κακό βράδυ για τον Έλληνα σέντερ, με τα πέντε λάθη να είναι ένας αριθμός που "χτυπάει" στο μάτι αρνητικά.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 6

Ασίστ: 8

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 29:19

Ranking: 16

Έβαλε φοβερό γκολ-φάουλ για το 2-7 στο τρίτο λεπτό, όταν είδε την αργή επιστροφή των γηπεδούχων και δυο φάσεις μετά έδωσε ωραία ασίστ στον Γκιστ για ένα εύκολο κάρφωμα του Αμερικανού. Συνεργάστηκε με την ίδια επιτυχία με τον Φελντέιν και μετά από εννέα εξαιρετικά ισορροπημένα λεπτά, έδωσε τη θέση του στον Τζέιμς πριν επιστρέψει στο δεύτερο δεκάλεπτο για να πάρει ξανά τη σκυτάλη. Στο τρίτο δεκάλεπτο προτίμησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και στο τέλος της βραδιάς είχε γεμίσει την στατιστική του με τρόπο που ελάχιστοι μπορούν σε όλη τη EuroLeague. Ήταν η καλύτερη εμφάνισή του από εκείνο το ματς με την Ούνικς στο Καζάν, στις 30 Δεκεμβρίου του 2016.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ