EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Νικ Καλάθη να συνεχίζει τις βγαλμένες από video game εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός έριξε στο καναβάτσο και τη Μπαρτσελόνα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

To "κάστρο" που ονομάζεται ΟΑΚΑ, στέκει όρθιο και αλώβητο στη διάρκεια της σεζόν 2017/18. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα ( 84-75 ) για τη 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague, πήγε στο 12-5 και περιμένει πλέον "γκέλες" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Ολυμπιακού για να πατήσει στην κορυφή της κατάταξης. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε για άλλη μία φορά σε καταπληκτική κατάσταση τον Νικ Καλάθη, με αποτέλεσμα να "πνίξει" τους πολύ φορμαρισμένους το τελευταίο διάστημα Καταλανούς που με τη σειρά τους έπεσαν στο 6-11 και θα χρειαστούν υπερπροσπάθεια για να προλάβουν την οκτάδα και τα playoffs της διοργάνωσης. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 11 που πάτησαν απόψε το παρκέ του ΟΑΚΑ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 25:08 (12 ranking)

Σκόραρε νωρίς το πρώτο του καλάθι, έβαλε και δεύτερο, αλλά δεν έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο στο πρώτο δεκάλεπτο. Γύρισε στη δεύτερη περίοδο για να βάλει τρίποντο για το 35-34, με τη EuroLeague να μας ενημερώνει πως αυτή ήταν η 100η "βόμβα" του στην διοργάνωση! Στο ημίχρονο είχε 8 πόντους, αλλά κανένα ριμπάουντ και η αλήθεια είναι πως έμοιαζε με αυτοκίνητο που προχωρούσε στο ρελαντί. Ανέβασε την έντασή του στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσε και κέρδισε μάχες στη ρακέτα, έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 49-42 και ήταν ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού που είχε βρει στόχο πίσω από τη γραμμή των 6μ.75 μέχρι το 34' που ο Γκάμπριελ σκόραρε το τρίτο και τελευταίο τρίποντο των γηπεδούχων. Θετικός, οικονομικός, αλλά μέχρι εκεί. Για τα δικά του στάνταρ, αυτή ήταν ακόμα μία μέρα στη δουλειά.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/6 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 24:29 (-3 ranking)

Μπήκε στο 7' και δεν πρόλαβε να κάνει κάτι μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, έπαιξε κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά, αστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε και γύρισε στον πάγκο. Γύρισε λίγο αργότερα για να βρει και πάλι σίδερο στο τελευταίο σουτ του πρώτου μέρους, όμως είδε τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται και να τον έχει στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Δεν τον δικαίωσε, πάντως, καθώς από το εύστοχο τρίποντο στο εκτός έδρας ματς με τη Βαλένθια κι έπειτα, μετράει 0/16 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Είναι δεδομένα ντεφορμέ, ο κόσμος τον αποθεώνει για να τον στηρίξει και κάποια στιγμή ο Αμερικανός θα επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ. Μην ξεχνάμε πως στα 13 πρώτα παιχνίδια είχε 31/67 τρίποντα.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 15 πόντοι (5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές), 1 λάθος σε 17:35 (5 ranking)

Πολύ κακό το πρώτο του εξάλεπτο στο ματς, καθώς αστόχησε σε τρία δίποντα, ένα τρίποντο και μία βολή για να γράψει -5 μονάδες στην αξιολόγηση. Γύρισε στο 28', έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 33' για το 62-54 και πέτυχε και τους 15 πόντους του (!) στην τέταρτη περίοδο (!!!) για να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη του Εξάστερου.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 13:46 (2 ranking)

Πολύ θετικός στα πρώτα του λεπτά, χωρίς να σκοράρει κατά ριπάς. Μία φοβερή ασίστ στον Γκιστ και ένα deflection στην άμυνα στο 14', έδειξαν ότι ο Αμερικανός μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές πέρα από το σκοράρισμα. Παρόλα αυτά, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν του έδωσε πολύ χρόνο στο δεύτερο μέρος, ειδικά στο φινάλε που ο Παππάς ήταν "καυτός" και έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ακόμη κι έτσι, η εικόνα του Ντένμον ήταν θετική.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (5/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 30:16 (27 ranking)

Ένα καλάθι πέτυχε στο πρώτο δεκάλεπτο, μάζεψε όμως 4 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο για να γεμίσει τη στατιστική του. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πήρε την ασίστ από τον Ντένμον και κάρφωσε τους Οριόλα και Κλαβέρ για το 19-19, πριν κάνει και νέο φοβερό φόλοου-κάρφωμα λίγες φάσεις αργότερα. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, όταν έγραψε το 27-32, πριν ζητήσει αλλαγή κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια. Μία τάπα στα μέσα της τρίτης περιόδου του έδωσε αυτοπεποίθηση και στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Καλάθης του έδωσε άλλη μία υπέροχη ασίστ για το άλει-ουπ κάρφωμα του 41-40! Δεν έβαλε τα τρίποντα, έβαλε όμως τις βολές και συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης για να κάνει τη δεύτερη καλύτερη φετινή του εμφάνιση σύμφωνα τουλάχιστον με το ranking της EuroLeague.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 2 κοψίματα σε 7:30 (8 ranking)

Δεν έδωσε κάτι στα τέσσερα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, πέρα από ένα κόψιμο στον Ερτέλ. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου για να σκοράρει για το 52-46 απέναντι στον ελαφρύτερο και κοντύτερο Κλαβέρ, πριν βάλει και δεύτερο σπουδαίο καλάθι για το 58-52 στο 32'. Ο Πασκουάλ τον τράβηξε στον πάγκο και ο κόσμος χάρισε στον έμπειρο σέντερ ένα πολύ όμορφο, καθολικό χειροκρότημα. Κι αυτό ήταν το σημαντικότερο κατόρθωμά του.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 1 φάουλ σε 3:36 (-1 ranking)

Με τον Καλάθη σε καταπληκτική βραδιά, ο Λιθουανός πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μέρος (3:36), απλά για να ξεκουράσει τον βασικό του πόιντ γκαρντ. Δεν πρόλαβε να σουτάρει ή να γράψει κάτι στη στατιστική του, δεν έπαιξε δευτερόλεπτο από εκεί και πέρα. Δύσκολη περίοδος για τον νεαρό Λιθουανό, που βλέπει τον Καλάθη να κυριαρχεί και δεν μπορεί να βρει χώρο για να αποκτήσει ρυθμό κι αυτοπεποίθηση.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 16:46 (2 ranking)

Με τους Γκιστ - Σίνγκλετον να έχουν από δυο φάουλ και τον Αντετοκούνμπο τρία, ο Γκάμπριελ χρησιμοποιήθηκε αρκετά στο πρώτο μέρος, όμως σε αυτά τα εννέα λεπτά αστόχησε σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο, έκανε ένα λάθος και πήρε ένα αμυντικό ριμπάουντ. Στο 34' σκόραρε από τη δεξιά γωνία για το 65-56 και δευτερόλεπτα αργότερα εκμαίευσε την τεχνική ποινή του Άντε Τόμιτς που έφερε την αποβολή του Κροάτη σέντερ. Θετικός στον άχαρο ρόλο του και τίποτα περισσότερο.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 24:06 (4 ranking)

Βρήκε σίδερο στο πρώτο του σουτ, έβαλε όμως τα επόμενα δυο δίποντα που πήρε. Με τον Ρίβερς "κρύο" για άλλο ένα ματς, ο "Λότζο" έπρεπε να δώσει λύσεις κυρίως στο σκοράρισμα, αλλά στο πρώτο μέρος έμοιαζε κάπως διστακτικός. Έπαιξε αρκετά και στο δεύτερο, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει. Άφησε τον Καλάθη, τον Παππά και τους Σίνγκλετον - Γκιστ να τραβήξουν το κουπί στην επίθεση και δεν χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (8/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 λάθος σε 33:06 (31 ranking)

Πήρε την πρώτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού και σκόραρε με λέι-απ διασχίζοντας όλο το γήπεδο. Σκόραρε και δεύτερο καλάθι όταν διείσδυσε μέχρι την καρδιά της ρακέτας της Μπαρτσελόνα, συνέχισε να κάνει τρομερή ζημιά στους Καταλανούς και ταυτόχρονα γέμιζε τη στατιστική του με ριμπάουντ και ασίστ. Εντυπωσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο (8/3/2/1), γύρισε στα μέσα του δεύτερου με τον ρυθμό του να έχει χαλάσει, μπήκε όμως στην τρίτη με αυτοπεποίθηση, συνέχισε να σκοράρει, εκμεταλλεύθηκε την χημεία του με τον Γκιστ, συμπεριφέρθηκε ως ηγέτης αρκετές φορές δίνοντας κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του. Λίγο πριν "βγει" το δεκάλεπτο έκλεψε και έδωσε ασίστ στον Λοτζέσκι για το κάρφωμα του 54-46, πριν φτάσει τις δέκα τελικές πάσες στο τρίποντο του Γκάμπριελ για το 65-56. Στο τέλος του ματς είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του με πέντε κλεψίματα και ήταν για ακόμα μία φορά ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Κάνει σπουδαία σεζόν, πέρυσι τέτοια εποχή ξαφνικά "έσβησε", φέτος όμως ξεκουράστηκε εξαιτίας του τραυματισμού στον ώμο και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει σε αυτές τις στροφές.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ σε 3:42 (-1 ranking)

Ξεκίνησε πάνω στον Πάου Ρίμπας, έκανε γρήγορα το πρώτο του φάουλ και δέχθηκε τρίποντο από τον προσωπικό του αντίπαλο. Στην επόμενη φάση μάρκαρε τον Μορμάν, στη μεθεπόμενη τον Τόμιτς, στον οποίο έκανε φάουλ στην καρδιά της ρακέτας. Ήταν το δεύτερό του, πριν κάνει και τρίτο στον Κροάτη σέντερ με αποτέλεσμα ο Τσάβι Πασκουάλ να τον τραβήξει στον πάγκο μετά από μόλις 2:59 συμμετοχής. Είδε το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο, δεν γύρισε για την έναρξη της τρίτης περιόδου και περιορίστηκε στον ρόλο του θεατή με την γνωστή αστείρευτη ενέργειά του στον πάγκο των πρασίνων. Μπήκε στο φινάλε, έβαλε το μοναδικό του καλάθι στον αιφνιδιασμό και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη της ομάδας του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ