EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μακάμπι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ/ EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ/ EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυο Αμερικανοί σήκωσαν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους, για να τον οδηγήσουν στην τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των πρασίνων.

Δυο πρόσωπα είχε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, όμως κανείς δεν θα θυμάται το κακό του πρόσωπο στο πρώτο μέρος από τη στιγμή που νίκησε τη Μακάμπι ( 81-61 ), πήρε την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Οι πράσινοι έκαναν το χρέος τους, δεν ήθελαν να περιμένουν άλλα αποτελέσματα και τώρα κοιτάζουν πως θα πάρουν το εισιτήριο για το Final Four εκμεταλλευόμενοι το ΟΑΚΑ, το γήπεδό τους στο οποίο καλύτερα. Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον έκαναν τη διαφορά, με τον Παππά και τον Καλάθη να δίνουν κι αυτοί βοήθειες, την ώρα που η βραδιά στην 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ήταν κάπως περίεργη για τον Μπουρούση, τον Γκιστ, τον Φελντέιν και τον Ρίβερς. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποιήσε ο Τσάβι Πασκουάλ στο Γιαντ Ελιάου, που πλέον ονομάζετε Menora Mivtachim Arena

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός)

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 8

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 6

Κοψίματα: 2

Σουτ: 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26

Ranking: 30:22

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με φοβερή προσπάθεια, πέτυχε άλλα δυο δίποντα στα μέσα προς τα τέλη της πρώτης περιόδου και στο φινάλε της είχε ήδη διψήφιο ranking, αλλά και... προβληματάκια στην άμυνα. Τον είδαμε λίγο στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και καθόλου μέχρι το ημίχρονο. Στο 26' έβαλε τρίποντο για το 48-51 (που ολοκλήρωσε ένα σερί 0-13 της ομάδας του), συνέχισε όμως να δυσκολεύεται απέναντι στον Βίκτορ Ραντ, όμως στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει μία τρομερά πληθωρική εμφάνιση διπλασιάζοντας και την κορυφαία επίδοσή του στα κλεψίματα (δεν είχε κάνει ποτέ περισσότερα από τρία, έκανε έξι στο Τελ Αβίβ). Τρομερή περίπτωση ψηλού.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός)

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 9:02

Ranking: 2

Ξεκίνησε με τρίποντο στο ταμπλό (!) πριν βάλει δυο δίποντα και αντικατασταθεί στο ένατο λεπτό χωρίς να έχει γράψει κάτι περισσότερο στη στατιστική του. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο, δεν τον είδαμε δευτερόλεπτο στο δεύτερο μέρος. Άλλη μια τυπική βραδιά για τον Αμερικανό φόργουρντ.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 2/8 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 19:25

Ranking:3

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου και αστόχησε στο πρώτο του σουτ, από την αριστερή γωνία, έμεινε στο μηδέν για μερικά λεπτά, όμως σκόραρε τρίποντο για το 29-27 σε μια φάση που η ομάδα του κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή μετά από κλέψιμο στην επαναφορά. Ο Πασκουάλ πάντως εκνευρίστηκε από την αστοχία του Αμερικανού και τον άλλαξε με τον Χαραλαμπόπουλο δυο λεπτά πριν το ημίχρονο, πριν τον ξανασηκώσει στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και τον αφήσει μέχρι το φινάλε. Μέτρια προς κακή βραδιά για τον Αμερικανό που ήταν πολύ άστοχος.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

Πόντοι: 17

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: 7

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 23:21

Ranking: 25

Μπήκε μαζί με τον Ρίβερς στο ματς, έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος και έδωσε τρεις ασίστ, μα δεν ήταν σε καλή βραδιά επιθετικά και βρήκε σίδερο στα δυο μόλις σουτ που πήρε. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στην πεντάδα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 48-41 στο 25' και στην επόμενη φάση κάρφωσε για το 48-43 πριν βάλει και νέο μακρινό σουτ για το 51-56. Ο Παναθηναϊκός πήγε από το 48-38 στο 51-58 μέσα σε ελάχιστα λεπτά και ο Τζέιμς ήταν ο κύριος λόγος αυτού του ξεσπάσματος. Και δεν σταμάτησε εκεί. Είχε πάρει φωτιά, έβαλε κι άλλο τρίποντο για το 54-63, έκανε και το 54-68 με φλότερ στο 32' και έμοιαζε με τον... Ράσελ Γουέστμπρουκ! Εκπληκτικό βράδυ για τον άναρχο Αμερικανό που πέτυχε 17 πόντους σε σε 17 λεπτά στο δεύτερο μέρος.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 5

Κλεψίματα: 5

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/4 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 25:55

Ranking: 14

Αντικατέστησε τον Φελντέιν στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος και η καλύτερη στιγμή του ήταν ένα κλέψιμο σε επαναφορά της Μακάμπι, που οδήγησε σε τρίποντο του Ρίβερς. Έμεινε στο παιχνίδι καθώς ο Πασκουάλ τον προτίμησε από τον Φελντέιν και ηγήθηκε ενός σερί 10-0 για να ισοφαρίσει στο 48-48 και στο φινάλε είχε... μισό quadruple-double (6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα) σε ακόμα μία μεστή, ουσιαστική εμφάνιση που δείχνει πως έχει αλλάξει φιλοσοφία και παίζει πλέον για το σύνολο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός)

Πόντοι: 5

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 11:53

Ranking: 1

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, έβαλε δυο δίποντα, έκανε ένα λάθος και τίποτα περισσότερο. Πήρε άλλα δυο λεπτά στο δεύτερο για να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και είδε τον Πασκουάλ να προτιμά τον Παππά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και να τον αφήνει στον πάγκο μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Νέο πισωγύρισμα για τον Δομινικανό, που ναι μεν ξεκινάει τους αγώνες, αλλά δεν βρίσκεται στο παρκέ όταν εκείνοι κρίνονται.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός)

Πόντοι: 5

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 1

Σουτ: 2/3 δίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 17:36

Ranking: 9

Δεν του βγήκε το ματς στα πρώτα λεπτά, αντικαταστάθηκε στο έβδομο λεπτό και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε άλλα δέκα λεπτά στην τέταρτη περίοδο, δεν είχε καλό ρυθμό, ίσως και να έκανε... συντήρηση δυνάμεων από τη στιγμή που το ματς είχε γυρίσει και ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχό του. Πολύ μέτρια βραδιά και εμφάνιση από τον πολύπειρο φόργουορντ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Πόντοι: -

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 1:35

Ranking: -1

Δεν περίμενε ότι θα παίξει, δεν το περιμέναμε ούτε κι εμείς, όμως ο Πασκουάλ τον έριξε στο παρκέ στο 18' πιθανότατα για να στείλει μήνυμα προς τον Ρίβερς. Ενάμιση λεπτό πρόλαβε να παίξει ο Έλληνας φόργουορντ, που αστόχησε σε μια δύσκολη προσπάθεια και είδε όλο το δεύτερο μέρος από την άκρη του πάγκου.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Πόντοι: 7

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 19:36

Ranking: 9

Λίγα πράγματα από τον Αμερικανό στο πρώτο μέρος, η αλήθεια είναι πως παρασύρθηκε κι αυτός από τη συνολική μετριότητα του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά, ήταν πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου και έβαλε και τρίποντο από τη γωνία, για να κλείσει τη βραδιά με θετικό πρόσημο, χωρίς πάντως να "λάμψει" ή να εντυπωσιάσει.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 1

Σουτ: 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 12:26

Ranking: 10

Μπήκε νωρίς στο ματς, στο έβδομο λεπτό στη θέση του Τζέιμς Γκιστ, δέχθηκε ένα μπλοκ, έκανε άλλο ένα, πήρε 3 ριμπάουντ και είχε θετική παρουσία. Σκόραρε με αρκετή δόση τύχης το πρώτο του καλάθι, πριν βάλει και δεύτερο για το 28-24 στο 14' και καρφώσει λίγο αργότερα για το 31-29. Με 6 πόντους και 7 ριμπάουντ στο ημίχρονο, ήταν βάσει αξιολόγησης ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ που προτίμησε ένα πιο "ελαφρύ" σχήμα για να πιέσει και να τρέξει το γήπεδο. Αν μη τι άλλο περίεργο βράδυ για τον Έλληνα σέντερ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 12

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 4

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: 1

Σουτ: 6/9 δίποντα, 0/5 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 28:49

Ranking: 13

Εντυπωσιακό ξεκίνημα με δυο καλάθια στο πρώτο δίλεπτο από τον Νικ, που συνέχισε με δυο άστοχα τρίποντα μα στο ένατο λεπτό αντικαταστάθηκε έχοντας δυο ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο. Συνολικά έπαιξε αρκετά, άγγιξε τα 30 λεπτά, όμως ενώ είχε θετική εικόνα, έγραψε 0/5 τρίποντα και άφησε τη μπαγκέτα στον Μάικ Τζέιμς. Μετά από αρκετές μαζεμένες αρνητικές εμφανίσεις, ο Καλάθης μετρά τέσσερις θετικές και ξέρει και ο ίδιος ότι πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα στα playoffs για να περάσει ο Παναθηναϊκός στο Final Four.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ