EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις... πτήσεις προς την κορυφή της EuroLeague και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Κρις Σίνγκλετον κι ο Τζέιμς Γκιστ έγραψαν double-doubles. Ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε το... τυπικό δεύτερο δεκάλεπτό του. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έβαλε 11 από τους 13 πόντους του στην πρώτη περίοδο. Κι ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ( 89-76 ) για να φτάσει στο 9-4 και να βρεθεί (μαζί με τη Φενέρμπαχτσε φυσικά) μία ανάσα πίσω από τον Ολυμπιακό και δυο πίσω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να διαχειριστεί τα λεπτά κάθε παίκτη του, δεν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, κοιτάζει όμως ήδη τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, τον προτελευταίο για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 11 που χρησιμοποιήθηκαν, με τον νεαρό Καλαϊτζάκη να κάνει ντεμπούτο και τον Όγκαστ να έχει DNP.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/7 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 32:19 (23 ranking)

Μπήκε στο ματς με άστοχο σουτ, αλλά συνέχισε με γκολ-φάουλ απέναντι στον πιο άπειρο Τζόνα Μπόλντεν για το 6-4. Στο 4' πέρασε σαν σταματημένο τον νεαρό Αυστραλό για να καρφώσει και να αναγκάσει τη Μακάμπι να πάρει το πρώτο της timeout, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, αλλά στην επίθεση χάθηκε μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα. Αν και στις αρχές του δεύτερου μέρους έδειξε να πονά στο χέρι, έμεινε στο παιχνίδι, έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Μακάμπι, κέρδισε φάουλ και ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, πριν γράψει με τρίποντο στο 31' το 72-56. Τελείωσε τον αγώνα με double-double, στην πιθανότατα καλύτερη φετινή του εμφάνιση που θύμισε πολύ εκείνη απέναντι στη Μπάμπεργκ.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 25:57 (19 ranking)

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου για να δώσει δυο γρήγορες ασίστ, πριν πάρει το πρώτο του σουτ στο 13', ένα τρίποντο από πλάγια θέση που μοιάζει με... λέι-απ για εκείνον. Έβαλε και δεύτερο από το ίδιο spot για το 42-38 και μάλιστα μετά από ντρίμπλα που τον βοήθησε να αποφύγει δυο αντιπάλους, έβαλε και τρίτο από την κορυφή για το 47-41. Σκόραρε το πρώτο καλάθι της τρίτης περιόδου, εκμεταλλεύθηκε τις βολές που του έδωσαν οι φιλοξενούμενοι και ήταν για άλλο ένα παιχνίδι μία σταθερή αξία για τον Τσάβι Πασκουάλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 14 πόντοι (6/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 17:44 (11 ranking)

Μπήκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και σκόραρε για το 25-21, ήταν εξαιρετικός δημιουργικά και η τρίτη του ασίστ ήταν πραγματικά ένα από τα highlight της φετινής σεζόν. Αν και εμπύρετος, έσφιξε τα δόντια καθώς ο Παναθηναϊκός τον είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ, έγραψε το 64-53 για να αναγκάσει τον Σπάχια να καλέσει timeout και σκόραρε ξανά στο φινάλε της περιόδου για το 67-56. O Πασκουάλ διαχειρίστηκε σοφά τα λεπτά του Παππά, καθώς ακολουθεί δύσκολος εκτός έδρας αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα στον οποίο ο Έλληνας γκαρντ θα έχει σίγουρα περισσότερες αρμοδιότητες. Με 14 πόντους σε κάτι λιγότερο από 18 λεπτά, τα πήγε περίφημα απέναντι στη Μακάμπι.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 18:44 (4 ranking)

Ο Πασκουάλ τον έριξε στο παιχνίδι μαζί με τον Παππά, λίγες μέρες μετά το DNP στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αμερικανός έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι, αλλά έμεινε εκεί στα οκτώ λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος. Στο 35' πήρε τρίποντο για το 79-67, πριν συνεχίσει με βολή και νέο τρίποντο για το 83-69. Επτά σερί πόντοι από τον Ντένμον, ήταν αρκετοί για να κόψουν οριστικά τη φόρα και τα... πόδια των παικτών της Μακάμπι.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5/7 βολές), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 28:47 (21 ranking)

Ξεκίνησε το ματς με κλέψιμο στην άμυνα, συνέχισε με έξι πόντους και εξαιρετική δουλειά στο ριμπάουντ, έδωσε δυο τελικές πάσες και έκανε ένα πολύ "γεμάτο" δεκάλεπτο. Στο ξεκίνημα του δεύτερου έβαλε γκολ-φάουλ και έφτασε τους 11, όσους είχε και ο Λεκαβίτσιους, με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα για ένα φαντασμαγορικό κάρφωμα που έκανε το 44-41. Στο ημίχρονο είχε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Στα μέσα της τρίτης περιόδου έκλεψε τη μπάλα από τον Κόουλ και του πήρε και αντιαθλητικό φάουλ. Αυτό ήταν το τέταρτο προσωπικό του Αμερικανού που πήγε στον πάγκο βλέποντας... εφιάλτες από την άμυνα του συμπατριώτη του. Στο τέλος της βραδιάς είχε κι αυτός double-double, όπως και ο Σίνγκλετον. Ήταν το δεύτερό του στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στη EuroLeague.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ σε 5:17 (1 ranking)

Έδωσε μερικά λεπτά ξεκούρασης στον Γκιστ, ήταν όμως άστοχος στα τελειώματά του κοντά στο καλάθι και γρήγορα γύρισε στον πάγκο. Κάρφωσε τη μπάλα μετά την ασύλληπτη ασίστ του Παππά και αυτό ήταν το highlight της αναμέτρησης, τη συνέχεια της οποίας παρακολούθησε από τον πάγκο.

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Προτιμήθηκε από τον Ντίνο Μήτογλου και έπαιξε 22.9" στο φινάλε της αναμέτρησης. Αυτό ήταν το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, έστω κι αν έπαιξε απλά μια άμυνα.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη σε 24:42 (15 ranking)

Starter στη θέση του Νικ Καλάθη, έβαλε τρίποντο για το 3-2 όταν η άμυνα της Μακάμπι απλώς του το έδωσε. Έβαλε και δεύτερο για το 9-4 και σκόραρε ξανά για το 11-6. Μπήκε εκπληκτικά στο ματς, ήταν συγκεντρωμένος και αποφασιστικός, έβαλε και τρίτο τρίποντο για να φτάσει τους 11 στην πρώτη περίοδο! Λίγο έπαιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέτυχε όμως το καλάθι για το 49-43 του πρώτου μέρους και γνώρισε την αποθέωση. Οι... βόλτες του στην αντίπαλη ρακέτα δημιούργησαν ανισσοροπία στη Μακάμπι και ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες του. Δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός στο δεύτερο μέρος, έδειξε όμως με τη συνολική του εμφάνιση ότι μπορεί να καλύψει ένα αρκετά μεγάλο μέρος όσων χάνει ο Παναθηναϊκός από τον τραυματισμό του Καλάθη.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ σε 13:14 (3 ranking)

"Άοσμος" στα έξι λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 37' με τη βοήθεια του ταμπλό και κοιτάζει ήδη τον αγώνα της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

O μόνος που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 3 ranking, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 24:42 (3 ranking)

Έπαιξε σχεδόν όλο το πρώτο δεκάλεπτο για να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και να κάνει ένα φάουλ. Γύρισε για λίγα δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο και έκλεψε μια μπάλα, πριν πετύχει στο 24' το πρώτο του καλάθι, ένα τρίποντο για το 56-45. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, σίγουρα θα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο την Πέμπτη στο Βελιγράδι.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 1 πόντος (0/1 δίποντο, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 8:12 (2 ranking)

Τρομερό πάθος στο ξεκίνημα, κέρδισε φάουλ και στην άμυνα και στην επίθεση, έφθειρε τους αντιπάλους του, ξεσήκωσε το κοινό, έβαλε και μία βολή για το 16-9 στο έκτο λεπτό. Αντικαταστάθηκε στο 8' και παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ