EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σίνγκλετον και Καλάθης ηγήθηκαν, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε έναν τρίτο παίκτη σε πραγματικά καλή βραδιά και τελικά έχασε και το ματς, αλλά και τη διαφορά από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν αστειεύεται. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε, την κοίταξε στα μάτια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, του έλειψε όμως ένα μεγάλο σουτ για να διεκδικήσει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Τελικά όχι μόνο ηττήθηκε ( 67-62 ), αλλά έχασε και τη διαφορά με αποτέλεσμα να υστερεί απέναντι στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Κρις Σίνγκλετον ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με τέσσερα εύστοχα τρίποντα, έγραψε ένα πληθωρικό double-double και ήταν ο κορυφαίος, την ώρα που ο Νικ Καλάθης γέμιζε για άλλη μια φορά τη στατιστική του αλλά δεν έβρισκε στο τέλος χώρο είτε για να εκτελέσει, είτε για να δημιουργήσει. Ντένμον και Ρίβερς δεν κάλυψαν την απουσία του τραυματία Λοτζέσκι, ο Τζέιμς Γκιστ ήταν κακός, αλλά είχε τις καλές στιγμές του στο φινάλε με άμυνες πάνω στον Ντίξον, όμως τρίτος πόλος δεν υπήρχε στην επίθεση και οι πράσινοι κοιτάζουν ήδη το ματς της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των δέκα που αγωνίστηκαν στην ULKER Sports Arena.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 36:45 (20 ranking)

Έξι λεπτά πέρασαν για να πάρει το πρώτο του σουτ, ένα ελεύθερο τρίποντο που βρήκε στόχο για το 10-12. Εκτέλεσε ξανά στην αμέσως επόμενη φάση για να βρει ταμπλό, πήρε και τρίτο τρίποντο (αυτή τη φορά από την αριστερή γωνία) για το 18-17 και στην εκπνοή της πρώτης περιόδου σηκώθηκε από τα εννέα μέτρα για να πετύχει το τρίτο μακρινό του σουτ για το 18-20. Έπαιξε μέχρι το 15' και πήγε στον πάγκο με την καλύτερη αξιολόγηση της ομάδας του, συνέχισε να κάνει τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ και έβαλε και τέταρτο τρίποντο για το 39-42 στο 25'. Εκεί έμεινε όμως, δεν βρήκε το πέμπτο που θα συνιστούσε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, όμως έγραψε ένα πληθωρικό double-double και ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος των "πρασίνων".

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 28:15 (4 ranking)

Μπήκε πολύ νωρίς στο ματς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, σκόραρε για το 8-7 με σουτάκι από τα έξι μέτρα, βρήκε όμως σίδερο στα τρία πρώτα τρίποντα που εκτέλεσε για να φτάσει τα 19 σερί άστοχα πίσω από τα 6μ.75. Επειδή όμως είναι σουτέρ, συνέχισε να εκτελεί και τελικά έσπασε τη γκίνια του για να γράψει το 43-47 στο 28', μέχρι να φτάσουμε στα 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η μπάλα έφτασε στα χέρια του στο τέλος της επίθεσης με το σκορ στο 63-60, ο Ρίβερς αναγκάστηκε να εκτελέσει με άσχημες προϋποθέσεις από τα οκτώ μέτρα, βρήκε μόνο ταμπλό και δεν έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη σε μία από τις πιο σκληρές έδρες της Ευρώπης. To ντεφορμάρισμά του συνεχίζεται, έχει 2/23 τρίποντα στα τελευταία τέσσερα ματς, αλλά είναι ποιοτικός παίκτης και θα ανακάμψει.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/5 τρίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 κλέψιμο σε 20:42 (3 ranking)

Κακό το επτάλεπτό του στο πρώτο μέρος, με δύο άστοχα τρίποντα και δυο φάουλ. Έβαλε το πρώτο του καλάθι (λέι-απ) για το 41-44 στο 27', πριν πετύχει και τρίποντο για το 47-50 στα τέλη της τρίτης περιόδου. Στο 34', με τη διαφορά στους τρεις, έκλεψε τη μπάλα και πήγε για το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό αλλά κόπηκε ( με φάουλ από τον Βέσελι ), στο 38' έβαλε παλικαρίσιο δίποντο φτάνοντας στην καρδιά της ρακέτας της Φενέρμπαχτσε για το 60-58, όμως στο τέλος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι καθώς είδε μεν τον Ντίξον να τον μαρκάρει, όχι όμως και τη μπάλα να φτάνει στα χέρια του για να πάρει το μεγάλο σουτ. Ο Καλάθης έκανε κατάχρηση και ο Παππάς έχασε την ευκαιρία να γίνει ξανά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 1 ασίστ, 1 λάθος σε 18:59 (4 ranking)

Πήρε τη θέση του τραυματία Λοτζέσκι στην αρχική πεντάδα και ξεκίνησε το ματς με τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 0-3. Το δεύτερο καλάθι του ήταν ένα δύσκολο, μακρινό δίποντο στα τέλη του πρώτου μέρους, όμως ο ρόλος του δεν ήταν πρωταγωνιστικός. Έπαιξε 19 λεπτά, αλλά θα ξεχάσει γρήγορα αυτή τη βραδιά.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 3 λάθη σε 28:19 (-2 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, πέταξε στα σκουπίδια δύο βολές στο δεύτερο λεπτό και δεν του βγήκε τίποτα στην επίθεση. Έπαιξε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος για να γράψει αρνητική αξιολόγηση (-3), έβαλε τους πρώτους του πόντους από συνεργασία με τον Καλάθη στο 22', αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 39' για να νιώσουμε ότι ο "κανονικός" Γκιστ ήταν στο γήπεδο. Ο Ντίξον πήρε τη μπάλα στην κορυφή, έπαιξε ένας εναντίον ενός, δίστασε να εκτελέσει, προτίμησε να διεισδύσει και φυσικά δέχθηκε ένα... αριστοκρατικό μπλοκ από τον Αμερικανό που περισσότερο έμοιαζε με καρφί σε αγώνα βόλεϊ, παρά σε τάπα σε αγώνα μπάσκετ. Στην αμέσως επόμενη φάση δεν άφησε τον βραχύσωμο γκαρντ να εκτελέσει υπό καλές προϋποθέσεις, όμως συνολικά δεν ήταν σε καλή βραδιά και έγραψε αρνητικό νούμερο στην αξιολόγηση για τρίτη φορά στα τελευταία οκτώ ματς (και τα τρία εκτός έδρας με Ζάλγκιρις, Βαλένθκα και Φενέρμπαχτσε).

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 9:19 (10 ranking)

Δεν ταίριαζε σε αυτό το ματς, καθώς Βέσελι και Τόμπσον είναι πιο ελαφρά κορμιά από το δικό του. Έπαιξε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος για να πάρει ανάσες ο Γκιστ, κέρδισε δυο αμυντικά ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα κόψιμο, δεν απείλησε όμως στην επίθεση καθώς η μπάλα δεν έφτασε στα χέρια του. Στο 36' έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο για το 57-53, συνέχισε με 2/2 βολές για το 59-56 και στο 37' πήγε στον πάγκο για να δει από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, έτοιμος όπως πάντα και επαγγελματίας.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 10:12 (3 ranking)

Άλλαξε τον Καλάθη στο 14' και έβαλε αμέσως το πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο για το 26-23. Γεμάτος ενέργεια, μάζεψε ένα αμυντικό κι ένα επιθετικό ριμπάουντ από δική του άστοχη προσπάθεια, έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και ήταν ουσιαστικός όσο ο βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας του ξεκουραζόταν. Δεν ήταν το ίδιο καλός στο δεύτερο μέρος, έχει επιστρέψει στις τουλάχιστον μέτριες, αν όχι κακές εμφανίσεις.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 5:37 (0 ranking)

Σταθερά σε ρόλο κομπάρσου, ο Αμερικανός είχε ένα αμυντικό ριμπάουντ και μία ασίστ σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος χωρίς να πάρει σουτ. Είδε όλο το δεύτερο από τον πάγκο, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ δεν του έδωσε ούτε δευτερόλεπτο.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 31:30 (15 ranking)

Δεν είχε ξεχάσει τις άσχημες εμφανίσεις στα περσινά playoffs, μπήκε με πείσμα και φαινόταν από... χιλιόμετρα πως ήταν τρομερά συγκεντρωμένος κι αποφασιστικός. Σκόραρε νωρίς τους πρώτους του πόντους, έβαλε βολές για το 10-9 όταν πάτησε το γκάζι για να "τρυπήσει" την άμυνα της Φενέρ, πήρε ριμπάουντ, έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Σίνγκλετον για το 10-12 στο 6', ξανασκόραρε για το 15-14 και βγήκε μετά από 14 πολύ ποιοτικά λεπτά. Έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (35-36) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αφού πρώτα έβαλε στο παιχνίδι τον Γκιστ με μία από τις παραδοσιακές τους συνεργασίες, ήταν καλός δημιουργικά αλλά δεν συνέχισε να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων όπως έκανε στο ξεκίνημα. Έβαλε δύσκολο και εξαιρετικά κρίσιμο δίποντο από τα πέντε μέτρα για το 61-60, όμως στο φινάλε με το σκορ στο 65-62 μπλέχτηκε στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε και έδωσε τη μπάλα με μεγάλη καθυστέρηση στον Ρίβερς. Θετικός, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, πολύ βελτιωμένος απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν του ταιριάζει, δεν έκανε όμως το κάτι παραπάνω. Σημαντικός αριθμός οι επτά ασίστ για τα δύο λάθη.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 10:22 (7 ranking)

Πήγε από νωρίς στο μαρκάρισμα του Σλούκα, δεν είχε αρμοδιότητες στην επίθεση, έβαλε όμως ένα καλάθι από άλει-ουπ και γέμισε τη στατιστική του στο οκτάλεπτο που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος. Έδωσε τρομερές μάχες στο δεύτερο, κέρδισε ριμπάουντ με... στυλ, έβαλε μία βολή για το 57-54 και στο 36' αποσύρθηκε για να δει το υπόλοιπο του αγώνα από τον πάγκο.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ