EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΜΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΜΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Ο Νίκος Παππάς έζησε το μεγαλύτερο βράδυ της καριέρας του και ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Μπορεί το ατομικό ρεκόρ να του ξέφυγε, όμως ο Νίκος Παππάς έζησε τη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του στην εντός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε . 24 πόντοι, νικητήριο τρίποντο, κρίσιμα καλάθια και γκολ-φάουλ δίνουν στον 27χρονο γκαρντ τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης, με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί και τους Σίνγκλετον - Γκιστ - Αντετοκούνμπο να δίνουν σημαντικές λύσεις για να πέσει η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο καναβάτσο. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα σε 28:28 (18 ranking)

Ξεκίνησε με φάουλ στον Γουαναμέικερ που έκανε με βολές το 0-2 και δέχθηκε και τρίποντο από τον Αμερικανό άσο στην αμέσως επόμενη φάση, πριν εκείνος του πάρει και τη μπάλα μέσα από τα χέρια στην επίθεση των πρασίνων. Αντικαταστάθηκε στο πέμπτο λεπτό από τον Βουγιούκα, αλλά γύρισε γρήγορα εξαιτίας των δυο φάουλ του Γκιστ. Έβγαλε το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς να σκοράρει, έβγαλε το πρώτο μέρος με δυο πόντους από βολές, εκτέλεσε μόλις ένα σουτ και αυτό υπό κακές προϋποθέσεις (σε ξεκίνημα επίθεσης, αντί να κρατήσει τη μπάλα και να ροκανίσει το 24άρι) και ήταν αγνώριστος. Γύρισε στο δεύτερο μέρος με τρίποντο για το 41-46 και στο τέλος της τρίτης περιόδου έκοψε το σουτ του Σλούκα πριν κάνει ακριβώς το ίδιο στο ξεκίνημα της τέταρτης. Καθάρισε τα ριμπάουντ, έπαιξε μεγάλες άμυνες, επιθετικά όμως δεν ήταν καλός.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 24:47 (3 ranking)

Πενταδάτος, σε έναν ρόλο που δεν έχει συνηθίσει, μπήκε στο ματς με άστοχο τρίποντο και επιθετικό φάουλ, όμως μετά το πρώτο timeout επέστρεψε με γκολ-φάουλ για το 14-15 και λίγο μετά σκόραρε πολύ δύσκολο υπό πίεση δίποντο από την αριστερή γωνία για το 19-17 για να δώσει τη θέση του στον Λοτζέσκι. Έριξε στροφές στη συνέχεια και δεν ήταν αποτελεσματικός από την περιφέρεια, έμεινε σε αυτούς τους πέντε μαζεμένους πόντους σε μία κακή γι' αυτόν βραδιά.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 24 πόντοι (7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 28:14 (23 ranking)

Μπήκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και στο 13' πήρε την πρώτη του προσπάθεια για να σκοράρει όμορφο δίποντο απέναντι στον "κρεμασμένο" Βέσελι, όμως στην επόμενη φάση ήταν απρόσεκτος και κόπηκε από τον Νάναλι σε προσπάθεια για λέι-απ. Κυνήγησε τον Γουαναμέικερ στην άμυνα, έβαλε δεύτερο σπουδαίο καλάθι φτάνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας και έπαιξε με πολλή ενέργεια. Ξανασκόραρε στο ένας εναντίον ενός για το 34-37 και ήταν στην πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Έβαλε δίποντο με ταμπλό σε τέλος επίθεσης, φαινόταν από χιλιόμετρα πως ένιωθε καλά και το καταλάβανε και όταν ευστόχησε σε τρίποντο για το 64-66 στο 38! Η νύχτα ήταν δική του και όταν έβαλε γκολ-φάουλ για το προσπέρασμα (67-66 στο 39'), το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά! Και δεν έμεινε εκεί. Είπαμε, ήταν η δική του βραδιά. Γι' αυτό πήρε ΚΑΙ το κρίσιμο σουτ. Γι' αυτό και το έβαλε ΚΑΙ ΑΥΤΟ για το τελικό 70-68. Οι 24 πόντοι ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του στη EuroLeague.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα) σε 10 λεπτά (1 ranking)

Προσπάθησε να συγκεντρωθεί στην άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν ζήτησε μπάλες, όμως στο 8' εκτέλεσε για τρεις από τα επτάμιση μέτρα και ισοφάρισε στο 17-17. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και καθόλου στο δεύτερο. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο τρίτο, δεν τον είδαμε ποτέ ξανά μέχρι το φινάλε.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 27:13 (3 ranking)

Πολύ μαχητικός στο ξεκίνημα, σκόραρε τους πρώτους του πόντους μετά από δυο επιθετικά ριμπάουντ σε δικά του άστοχα τελειώματα, πριν βάλει και νέο όμορφο καλάθι δυο φάσεις αργότερα. Έκανε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του, δίνοντας βολές στον Τόμπσον σε τέλος επίθεσης και αντικαταστάθηκε στο 7'. Στο 21' έκανε το τρίτο του φάουλ, όμως ο Πασκουάλ τον κράτησε στο ματς κι ο Αμερικανός έπαιξε μερικές σπουδαίες άμυνες, υπήρξαν κάποιες στιγμές που το παράκανε λόγω ενθουσιασμού, αλλά ήταν εκεί, συνεπής και στο 34' κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Νάναλι. Πάλεψε πολύ, δεν ένιωθε κυρίαρχος, αλλά σίγουρα βοήθησε όσο περισσότερο μπορούσε.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 4:35 (-2 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 7', στη θέση του Τζέιμς Γκιστ, αστόχησε σε λένα ζευγάρι βολών στα τέλη της πρώτης περιόδου και γρήγορα κάθισε και πάλι στον πάγκο. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 λάθη (-2 ranking)

Επιστρατεύθηκε στο 11' και στην πρώτη του άμυνα πήρε επιθετικό φάουλ του Τζέισον Τόμπσον. Ένα λεπτό μετά πίεσε στην επαναφορά και κέρδισε κατοχή για τον Παναθηναϊκό, πριν βάλει και τρίποντο για το 27-32. Γύρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο στο πλευρό του Καλάθη, αλλά έπαιξε μόλις 12 λεπτά και δεν κατάφερε να μπει στους διακριθέντες.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 1 μπλοκ σε 5:46 (2 ranking)

Δεν είναι σε καλό φεγγάρι, ΑΛΛΑ στα μέσα της δεύτερης περιόδου είχε ένα "μαγικό" διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Πρώτα έκοψε στα ίσα τον Βέσελι και στη συνέχεια πήρε τρίποντο για να ευστοχήσει και να φέρει το ματς στο καλάθι (30-32). Κι εκεί που όλοι ενθουσιάστηκαν, ο Αμερικανός είχε δυο "δοκάρια" από την περιφέρεια, βγήκε και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο σε 6:28 (-3 ranking)

Δεν ήταν καλός όταν πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο δεκάλεπτο, δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στον πολύπειρο Βέσελι, έπαιξε μόλις έξι λεπτά και δεν είχε επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ σε 16:06 (-1 ranking)

Έχασε τη θέση του στη βασική πεντάδα και μπήκε στο 8' στη θέση του Ρίβερς, έβαλε τρίποντο στο 12' για το 22-23, όμως στα τέλη του πρώτου μέρους έχασε δυο φορές τον Ντατόμε που σε διαδοχικές φάσεις σκόραρε τρίποντο από τη δεξιά γωνία εντελώς ελεύθερος. Ψάχνει και ψάχνεται, είχε αρνητικό πρόσημο στην αξιολόγησή του και χρειάζεται ένα μεγάλο ματς για να νιώσει πιο δυνατός.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη σε 29:17 (18 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού με το κλασικό του floater, πριν βάλει και γκολ-φάουλ στην επόμενη επίθεση. Έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 9-10, έμοιαζε να παίζει μόνος εναντίον όλων και πήρε τις πρώτες του ανάσες όταν αντικαταστάθηκε από τον Λεκαβίτσιους στο 11'. Γύρισε στο 19', έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά, ήταν στο παρκέ στα κρίσιμα, γέμισε τη στατιστική του, έδωσε ό,τι είχε σε άμυνα κι επίθεση, μπορούσε να γίνει και ο ήρωας της αναμέτρησης αν το τρίποντό του στην προτελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού έβρισκε στόχο. Ευτυχώς για εκείνον οι πράσινοι είχαν άλλη μία ευκαιρία και ο Παππάς έσωσε τη βραδιά τους.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε 7:28 (7 ranking)

Μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι 19.2" πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 32' με κάρφωμα από όμορφη ασίστ του Καλάθη. Στο 34' κέρδισε βολές και τις έβαλε για το 58-60, πριν πάρει επιθετικό ριμπάουντ και σκοράρει και πάλι για το 61-62. Στα επτά λεπτά που αγωνίστηκε έβγαλε ενέργεια που άλλοι ξοδεύουν σε 30 και τελικά ήταν καθοριστικός ώστε ο Παναθηναϊκός να σταθεί όρθιος και να πάρει τη νίκη. Απέδειξε ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες και ο Τσάβι Πασκουάλ λογικά θα του τις δώσει.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ