EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκλονιστικός ο Καλάθης, πάλεψαν Τζέιμς και Γκιστ, αλλά... Ο Παναθηναϊκός "λύγισε" στη Μαδρίτη από την Ρεάλ που έκανε το 2-1 και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Μια τεράστια χαμένη ευκαιρία... Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του Game 3 για τον Παναθηναϊκό, που γνώρισε την ήττα στη Μαδρίτη ( 81-74 ) και πλέον πρέπει να πάρει το Game 4 της Παρασκευής (27/4 στις 22:00) για να οδηγήσει τη σειρά στο πέμπτο και τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε σε φοβερή βραδιά τον Νικ Καλάθη που έκανε ένα ρεκόρ καριέρας, αλλά και ένα μοιραίο λάθος στο φινάλε, Γκιστ και Τζέιμς έδωσαν λύσεις, όμως από εκεί και πέρα οι Ρίβερς - Παππάς - Λοτζέσκι πρόσφεραν μόλις 3 πόντους με 1/7 σουτ σε 45 λεπτά, ο Κρις Σίνγκλετον ταλαιπωρήθηκε από νωρίς με φάουλ και οι Πέιν, Ντένμον, Βουγιούκας, Γκέιμπριελ, Αντετοκούνμπο έμειναν σε συμπληρωματικούς ρόλους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πασκουάλ, που άφησε εκτός δωδεκάδας τον Λούκας Λεκαβίτσιους.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/1 δίποντο, 1/2 βολές), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 25:40 (15 ranking)

"Εφαγε" άλει-ουπ από τον Τέιλορ στην πρώτη άμυνα του αγώνα, συνέχισε με φάουλ σε κάρφωμα του Τέιλορ στο 2' (1/2 για το 5-0), πήρε την πρώτη του προσπάθεια στο 6' και σκόραρε για το 13-13. Έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ, έκανε όμως και δύο φάουλ πριν "βγει" το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτά τον κράτησαν πολλή ώρα στον πάγκο, ενώ στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους χρεώθηκε με επιθετικό, που ήταν το τρίτο του. Πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έβαλε τρίποντο για το 46-37 στο 24', ενώ στο 29' συνεργάστηκε άψογα με τον Γκιστ που έγραψε το 57-53 με γκολ-φάουλ. Πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του κι ας έπαιξε αρκετά λιγότερο απ' όσο παίζει συνήθως, είχε καλές στιγμές, είχε και κακές (κυρίως στην άμυνα) και δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην επίθεση.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (starter)

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ σε 14:57 (0 ranking)

Πενταδάτος αντί του Θανάση Αντετοκούνμπο, αστόχησε στο πρώτο του σουτ από την περιφέρεια, δεν πήρε άλλο και στο 9' έδωσε τη θέση του στον Λοτζέσκι χωρίς να έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα του. Δεν τον είδαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος και τελικά έμεινε σε εκείνο το άστοχο σουτ καθώς δεν πήρε άλλη προσπάθεια. Εκτός ρυθμού, δείχνει ανήμπορος να βοηθήσει στην παρούσα φάση τον Παναθηναϊκό.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/6 βολές), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 20:12 (9 ranking)

Μπήκε στο ματς με λάθος πάσα που οδήγησε σε βολές της Ρεάλ Μαδρίτης, έβαλε 2/2 για το 7-7 και δίποντο για το 11-9. Έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 13-15, ήταν ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια στο πρώτο δεκάλεπτο, έβαλε και τρίποντο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια. Στο ημίχρονο μετρούσε εννέα πόντους από πέντε σουτ, δεν είχε δώσει ασίστ, είχε κάνει μόλις ένα λάθος. Πολύ "ήσυχος" στο δεύτερο μέρος, μέχρι να βάλει στο 38' τρίποντο ισοφάρισης για το 70-70 και στο 39' βολές για το 73-72. Μέχρι εκεί όμως, καθώς το τετράποντο του Κάρολ που ακολούθησε, έριξε τον Παναθηναϊκό οριστικά στο καναβάτσο.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 5:29 (-3 ranking)

Μπήκε στο φινάλε της πρώτης περιόδου και ενώ έπαιξε καλή άμυνα, "έφαγε" το τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ για το 17-17. Έπαιξε 5:29 στο πρώτο μέρος, αστόχησε στο μοναδικό σουτ που πήρε, μάζεψε ένα επιθετικό ριμπάουντ και έκανε ένα λάθος, ενώ στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους άλλαξε ετσιθελικά μαρκάρισμα για να πάει στον Ντόντσιτς που τον πέρασε σαν σταματημένο και κάρφωσε για το 40-34. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο σε 5:26 (-1 ranking)

Άλλαξε τον Τζέιμς στο 7', πήρε μια απογοητευτική προσπάθεια στα τέλη της πρώτης περιόδου με στόχο να κερδίσει φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, ενώ στο 12' προσπάθησε να πάρει επιθετικό φάουλ από τον Ντόντσιτς, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με αμυντικό. Έπαιξε 5:26 στο πρώτο μέρος και γύρισε στον πάγκο, για να μείνει εκεί μέχρι το φινάλε. Τρίτο σερί ματς με αρνητική αξιολόγηση, συνολικά στη σειρά με τους Μαδριλένους έχει 4 πόντους με 0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1/2 βολές σε 29 λεπτά συμμετοχής.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 11:37 (3 ranking)

Επτά δευτερόλεπτα για μια άμυνα πήρε στο πρώτο μέρος, γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου και έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο, έμεινε όμως σε αυτό μέχρι το φινάλε. Με τον Καλάθη να σκοράρει κατά ριπάς στο δεύτερο μέρος και τον Τζέιμς να παίρνει την μπάλα στα τέλη της αναμέτρησης, ο Ντένμον δεν βρήκε άλλα σουτ, αν και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (6/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 27:55 (15 ranking)

Κέρδισε γρήγορα το πρώτο φάουλ του Τόμπκινς, έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού για το 5-2, έκανε όμως δύο γρήγορα φάουλ και αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Βουγιούκα. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε καλή προσπάθεια στην επίθεση, προφύλαξε τον εαυτό του από το τρίτο φάουλ που θα τον έβγαζε από το παιχνίδι, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλός στην τρίτη περίοδο, την οποία έκλειψε με γκολ-φάουλ για το 57-53 που κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο. Μείωσε ακόμη περισσότερο (57-55) στο 31', στο 33' έκανε αχρείαστο επιθετικό φάουλ που περισσότερο κέρδισε ο Ρέγες, στο 34' κάρφωσε για το 62-61 και στο 35' έβαλε βολές για το 64-63. Πάλεψε όσο μπορούσε, στην επίθεση ήταν αποτελεσματικός, ίσως και να έπαιξε καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μένει να δούμε αν έχει καύσιμα στο ντεπόζιτό του για τον αγώνα της Παρασκευής.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 4:28 (1 ranking)

Μπήκε νωρίς στο ματς, έβαλε φοβερό καλάθι στον Αγιόν για το 11-11, αλλά αστόχησε στις επόμενες δύο προσπάθειές του, έκανε ένα έρμπολ κι ένα λάθος. Δεν πήρε δεύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 16:20 (0 ranking)

Με τον Σίνγκλετον να έχει μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ, ο Αμερικανός κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του συμπατριώτη του, όμως δεν τα κατάφερε. Σε 10:45 στο πρώτο μέρος αστόχησε και στα τρία τρίποντα που εκτέλεσε, ενώ στο δεύτερο πέρασμά του από το ματς είχε τελείως συμπληρωματικό ρόλο.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 25:03 (2 ranking)

Άλλαξε τον Ρίβερς στο 9', έβαλε τρίποντο για το 28-29 στο 16', είχε όμως σημαντικά προβλήματα στην άμυνα την ώρα που γέμιζε την στατιστική του δίνοντας λύσεις στο ριμπάουντ και την δημιουργία. Στο 38' έκανε ένα χαζό φάουλ στον Ντόντσιτς που μπορούσε να αποφύγει, έπαιξε πολύ, αλλά όπως κι ο Ρίβερς με τον Παππά, δεν έδωσε παρά ελάχιστα πράγματα στον Παναθηναϊκό.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 26 πόντοι (5/10 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 36:27 (18 ranking)

Με τον Τέιλορ πάνω του από το πρώτο δευτερόλεπτο, δέχθηκε μπλοκ στην πρώτη επίθεση του αγώνα από τον προσωπικό του αντίπαλο, συνέχισε με καλή αλλά ανεπιτυχή άμυνα στον Ντόντσιτς και άστοχο δικό του lay-up που όμως κόπηκε αντικανονικά καθώς η μπάλα είχε χτυπήσει το ταμπλό. Έδωσε την ασίστ για το πρώτο καλάθι του Γκιστ, έβαλε το τρίποντο του 5-5, αλλά έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Δεν ήταν καλός στο δεύτερο, απέφυγε όμως το λάθος και έδειχνε να έχει πεισμώσει με τον εαυτό του. Μπήκε στην τρίτη περίοδο με λάθος, γκρίνιαξε στους διαιτητές και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, πριν κάνει και νέο λάθος με το σκορ στο 46-34 και συνεχίσει με άστοχο lay-up. Δίποντο και τρίποντό του στο 28' μείωσε στους οκτώ (55-47), σε ένα σημείο που ΟΛΑ έδειχναν εναντίον του Παναθηναϊκού, πριν βάλει κι άλλο τρίποντο για το 55-50, ξανά από την αριστερή γωνία. Ήταν το σημείο που ένιωσε παντοδύναμος, για να συνεχίσει με lay-up για το 62-59, τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 70-66 και να φτάσουμε στα 50.7" όπου έγινε το μοιραίο λάθος. Με το σκορ στο 73-72 έχασε τον Κάρολ που σηκώθηκε για τρίποντο, ευστόχησε και πρόσθεσε και την συμπληρωματική βολή για το 77-72. Έπαιξε σαν πραγματικός ηγέτης, έκανε ρεκόρ καριέρας με τα τέσσερα εύστοχα τρίποντά του, άγγιξε τα 37 λεπτά και τελικά έχασε μια τεράστια ευκαιρία να φτάσει ένα βήμα από το Final Four του Βελιγραδίου.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ σε 6:26 (3 ranking)

6:26 έπαιξε στο πρώτο μέρος, αφού έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Έβαλε ένα δίποντο και μία βολή, πήρε δύο ριμπάουντ, είδε όλο το δεύτερο μέρος από τον πάγκο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ