EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέιν και Ντένμον ξεχώρισαν, Τζέιμς και Καλάθης είχαν καλές και κακές στιγμές, Σίνγκλετον και Τζέιμς έμειναν χαμηλά. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 2 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ΟΑΚΑ γέμισε για δεύτερη φορά σε 48 ώρες. Αυτή τη φορά, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, είχε το πείσμα που της έλειψε στον πρώτο αγώνα, εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και τον κέρδισε για να κάνει το 1-1 στη σειρά που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, που είχε στην δωδεκάδα τον Κέι Σι Ρίβερς και άφησε εκτός τον Λούκας Λεκαβίτσιους.

1. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/5 τρίποντα, 6/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 33:11 (10 ranking)

Η πρώτη του στιγμή ήταν μια λάθος πάσα στον Γκιστ. Πήρε το πρώτο του σουτ στο πέμπτο λεπτό, ένα τρίποντο από την δεξιά γωνία που ήταν άστοχο μα δεν καταγράφηκε επειδή του έγινε φάουλ. Έβαλε 3/3 βολές για το 12-7, αντιμετώπισε δυσκολίες στην άμυνα και το ριμπάουντ και στο φινάλε του έβαλε το πρώτο του καλάθι, ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 21-16. Έκλεισε το δεκάλεπτο με 7 πόντους και 3 ριμπάουντ, έπαιξε λίγο στο δεύτερο, ξεκίνησε το τρίτο με βιαστικό (άστοχο) τρίποντο, όμως στο 27' έκλεψε τη μπάλα και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 55-57 που ξεσήκωσε το κοινό. Αμυντικά δεν ήταν καλός, ειδικά στα τέλη της τρίτης περιόδου, συνολικά έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό ή έστω από τα στάνταρ που πρέπει να πιάσει για να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στο Final Four.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 2 φάουλ σε 13:23

Πάτησε παρκέ στο 8' και έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να γράψει κάτι στην στατιστική του πέρα από ένα φάουλ. Στην τέταρτη περίοδο άκουσε τον κόσμο να τον αποθεώνει, δεν πήρε όμως σουτ μέχρι το φινάλε και έδειξε πως ήταν ανέτοιμος γι' αυτό το ματς. Έπαιξε 13:23 και δεν είχε πόντο, ριμπάουντ, ασίστ, κλέψιμο, κόψιμο, κερδισμένο φάουλ.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 20 πόντοι (5/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 25:18 (18 ranking)

Μπήκε στο ματς με πολύ άστοχο τρίποντο από την κορυφή που βρήκε μόνο ταμπλό, πριν κάνει το πρώτο του φάουλ στον Ντόντσιτς. Πήρε και δεύτερο μακρινό σουτ στο 2', αυτή τη φορά βρήκε σίδερο αφού ζύγισε τη μπάλα και σκέφτηκε πριν εκτελέσει. Στην επόμενη φάση έκλεψε στην επαναφορά της Ρεάλ και σκόραρε στον αιφνιδιασμό το πρώτο καλάθι της ομάδας του, αλλά έκανε γρήγορα δεύτερο φάουλ και πήγε στον πάγκο. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, πήρε κακές αποφάσεις στην επίθεση κι αντικαταστάθηκε από τον Πασκουάλ, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις επτά λεπτά στο πρώτο μέρος. Ο Καταλανός τον είχε στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Αμερικανός έδωσε φοβερή ασίστ στον Καλάθη για το 42-36, πριν κερδίσει αντιαθλητικό, βάλει τι βολές για το 44-39 και δώσει και νέα τελική πάσα για το 46-39. Άλλος παίκτης σε σχέση με το πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι, έβαλε και τρίποντο από την κορυφή για το 49-46, συνέχισε να πιέζει την άμυνα των Μαδριλένων και στο 31' κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Έβαλε και δεύτερο καλάθι, πριν μοιράσει τη μπάλα στον Ντένμον που με τρίποντο ισοφάρισε στο 68-68. Πέτυχε τρίποντο για το 77-80 στο 37', δίποντο από τα έξι μέτρα για το 80-83, όμως στο 80-84 έκανε λάθος πάσα και φάουλ που έδωσε βολές στους Μαδριλένους για το 80-86. Απάντησε με 2/2 για το 82-86, ενώ όμως βγήκε η επόμενη άμυνα, πήρε τρίποντο υπό κακές προϋποθέσεις, αστόχησε και άφησε τους Ισπανούς να ισοφαρίσουν στο 1-1. Περίεργο βράδυ για τον Τζέιμς που σκόραρε πολύ, αλλά είχε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ καλό και ένα πολύ κακό.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 13 πόντοι (6/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 15:53 (14 ranking)

Μπήκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, σκόραρε γρήγορα το πρώτο του καλάθι για το 25-25 και συνέχισε με δύο δυναμικά καρφώματα και τέταρτο καλάθι για το 34-32. Ήταν εντυπωσιακό το διάστημά του, έδωσε στον Παναθηναϊκό ποιοτικά λεπτά. Σε ένα πεντάλεπτο, σκόραρε 8 πόντους με 4/4 δίποντα, αυτή τη φορά με καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι. Στο 29' έκανε πόστερ τον Αγιόν και στην επόμενη επίθεση σκόραρε και πάλι για το 61-65, ενώ στο 38' έκλεψε την μπάλα και πήγε όλη τη διαδρομή για να κερδίσει φάουλ και να βάλει 1/2 για το 78-80. Έκανε σπουδαία εμφάνιση σε ένα βράδυ που οι Σίνγκλετον - Γκιστ - Βουγιούκας δεν βοήθησαν και ίσως να αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των πρασίνων.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 1 λάθος σε 6:32 (-2 ranking)

Πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ στο 7', ως τρίτος στο rotation των shooting guards. Πήρε γρήγορα φάουλ από τον Ράντολφ και βολές, έβαλε τη μία για το 17-11, στο 12' έκανε επιθετικό φάουλ σπρώχνοντας τον Κοζέρ και γρήγορα αντικαταστάθηκε. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Έγραψε πέμπτη αρνητική αξιολόγηση στα οκτώ τελευταία παιχνίδια και γενικά δείχνει να διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Είχε να παίξει λιγότερα από 11 λεπτά από τις 14 Νοεμβρίου.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 1 ριμπάουντ,2 ασίστ σε 15:12 (5 ranking)

Επιστρατεύθηκε αντί του Τζέιμς που έμοιαζε ανεξέλεγκτος και έκανε φοβερή δουλειά τόσο στην δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση όταν έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 37-32 στο 17'. Σκόραρε και δίποντο στην επόμενη επίθεση, αφού κινήθηκε καλά χωρίς τη μπάλα. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε στην ίδια πεντάδα με τον Τζέιμς, έβαλε το τρίποντο για το 68-68 από πάσα του συμπατριώτη του, έδωσε περισσότερα από τον Παππά και ίσως άξιζε να παίξει ακόμη περισσότερο.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 21:46 (-3 ranking)

Άργησε να "μπει" στην επίθεση, σκόραρε γκολ-φάουλ στο 6 για το 15-7 και έδωσε πολλές μάχες στο πίσω μέρος του γηπέδου. Αστόχησε σε δύο τρίποντα, το ένα από την δεξιά και το άλλο από την αριστερή γωνία, έπαιξε στα 13 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους και έμεινε χαμηλά για τα δεδομένα του. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, στο 33' χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του τελικά αποβλήθηκε έχοντας αρνητική αξιολόγηση. Με τον Παναθηναϊκό να μαζεύει 18 ριμπάουντ και να γράφει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του στη διοργάνωση, ο Αμερικανός φέρει μεγάλη ευθύνη και γι' αυτόν τον αριθμό, αλλά και για την ήττα.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 1 φάουλ σε 1:14 (-1 ranking)

Επιστρατεύθηκε στο 8', με τον Λάσο να ακολουθεί και να ρίχνει κι αυτός στο ματς τον Ταβάρες, χρεώθηκε με φάουλ στον Φερνάντεθ τον οποίο έκοψε στα ίσα και τελικά έπαιξε μόλις 94 δευτερόλεπτα στο πρώτο μέρος χωρίς να προλάβει να γράψει κάτι στην στατιστική του. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία από τον Τσάβι Πασκουάλ.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 τρίποντο) σε 7:10 (1 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, σκόραρε τρίποντο για το 32-30 έστω και με... περιπέτεια, δεν πήρε άλλη προσπάθεια, είχε όμως πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 13:58 (2 ranking)

Άλλαξε τον Μάικ Τζέιμς στο 3' και πέτυχε αμέσως το πρώτο του καλάθι, πριν κάνει και το πρώτο του φάουλ στο πίσω μέρος του γηπέδου. Έπαιξε τέσσερα λεπτά και γύρισε στον πάγκο, δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο. Πήρε κι άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, δεν έδωσε κάτι σημαντικό και έκανε δύο διαδοχικά φάουλ για να φτάσει τα πέντε και να αποβληθεί στο 34'.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 29:25 (18 ranking)

Ξεκίνησε το ματς με άστοχο φλότερ, αλλά στο 3' σηκώθηκε από τα επτά μέτρα και έγραψε το 5-4 μέσα σε αποθέωση. Ο Λάσο έριξε πάνω του τον μακρύτερο Τζέφρι Τέιλορ, όμως ο Νικ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην πίεσή του. Έψαχνε συνεχώς τον αιφνιδιασμό, τον άνοιξε στο 6' για να κερδίσει ο Θανάσης φάουλ και να βάλει 1/2 για το 16-8. Δεν βρήκε πάντως χώρους στην επίθεση, έμεινε ελάχιστα στον πάγκο και γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να δώσει ξανά ισορροπία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στα τέλη του πρώτου μέρους έκανε το δεύτερο κλέψιμό του, αλλά δίστασε να πάει σε γρήγορη επίθεση που θα έδινε ακόμα μία στην ομάδα του, στο ημίχρονο είχε 4 πόντους με 1/2 σουτ, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 15:40. Σκόραρε δίποντο στην πρώτη φάση της τρίτης περιόδου για το 42-36, δεν τρόμαξε τους αντιπάλους του, δεν γέμισε την στατιστική του, όμως στο 34' πέτυχε σημαντικό καλάθι για το 70-71 και ακόμη ένα στην επόμενη επίθεση. Αστόχησε σε δύο παντελώς ελεύθερα τρίποντα με τη διαφορά στους έξι πόντους, δεν έδωσε τελική πάσα στο δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά δεν κυριάρχησε όπως στο Game 1 της σειράς.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 3/4 βολές), 1 ασίστ σε 16:58 (5 ranking)

Έκανε το πρώτο του φάουλ στα 25 δευτερόλεπτα, πήγε ξανά στο μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ στο πέμπτο λεπτό σηκώθηκε για κάρφωμα, κέρδισε φάουλ και έβαλε 2/2 βολές για το 9-7. Στο 6' έδωσε ασίστ στον Γκιστ για το γκολ-φάουλ του 15-7, στο 7' έβαλε βολή για το 16-8 και τελικά έπαιξε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος καθώς ήταν υπερπολύτιμος στο πίσω μέρος του γηπέδου. Τον είδαμε λίγο στη συνέχεια του αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πιο απειλητικούς στην επίθεση παίκτες, γύρισε στο τέλος για να πιέσει στην άμυνα και είχε ένα επεισόδιο με τον Ρούντι Φερνάντεθ που όμως γρήγορα ολοκληρώθηκε.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ