EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο Game 1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλάθης - Τζέιμς σκόρπισαν την Ρεάλ Μαδρίτης στο Game 1 της σειράς για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Η πρώτη μάχη ολοκληρώθηκε σε καταπράσινο φόντο. Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε την Ρεάλ Μαδρίτης ( 95-67 ) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έκανε το 1-0 στην σειρά των Playoffs και χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να πάρει την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague 2017/18.

Με τον Νικ Καλάθη να γράφει ρεκόρ καριέρας, ρεκόρ Playoffs και ρεκόρ σεζόν , με τον Μάικ Τζέιμς σε μία από τις κορυφαίες βραδιές της ζωής του, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε κατά διαστήματα συγκλονιστικό μπάσκετ και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Οι Ισπανοί, από την άλλη, έδειξαν ανέτοιμοι γι' αυτό το ματς, γι' αυτή την έδρας, γι' αυτόν τον αντίπαλο, ενώ η απουσία των Καμπάτσο (κυρίως) και Γιουλ δεν τους επέτρεψε να κυνηγήσουν την ανατροπή όταν βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και έχαναν με 20-0 μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που αγωνίστηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ.

1. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 23:35 (6 ranking)

Πέτυχε τρίποντο για το 8-0 στα 1:33" μετά το τζάμπολ, ενώ με το σκορ στο 16-0 έκοψε στα ίσα τον Τόμπκινς που βρισκόταν φάτσα με το καλάθι. Αυτές ήταν οι δύο καλές φάσεις του στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο ήταν συνολικά πολύ "ήσυχος", ενώ δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο μέχρι και το ημίχρονο, δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο μέχρι το φινάλε. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά από τη στιγμή που ο Τζέιμς και ο Καλάθης "καθάρισαν" για τους υπόλοιπους.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

Στατιστικά: 24 πόντοι (7/11 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 26:49 (27 ranking)

Μπήκε στο ματς με τρίποντο από την δεξιά γωνία για το 5-0, αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα στην επαναφορά της Ρεάλ μετά το πρώτο καλάθι του... Καλάθη. Σκόραρε και το καλάθι του 20-0 χάρη σε ακόμα μία υπέροχη πάσα του συμπαίκτη του, έβαλε τρίποντο για το 23-4 με την μπάλα να του κλείνει το μάτι και έφτασε γρήγορα τους 10 πόντους με πέντε σουτ. Βγήκε στο 8', δεν έμεινε πολλή ώρα εκτός αγώνα, στο ημίχρονο είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Κινήθηκε πολύ σωστά χωρίς την μπάλα, λειτούργησε διαφορετικά απ' ότι τον έχουμε συνηθίσει, έβαλε τρίποντο για το 61-35 στο 25' και ολοκλήρωσε την βραδιά του έχοντας στατιστικά για όσκαρ σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, αν όχι στην καλύτερη όλων.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/3 δίποντα, 2/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 11:37 (4 ranking)

Ένα τρίλεπτο έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να αστοχήσει σε ένα ζευγάρι βολών. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου για να βάλει 1/2 βολές για το 67-40, να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι και να δείξει κι αυτός έτοιμος για να προσφέρει μερικά ποιοτικά λεπτά στην σειρά.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 17:08 (-2 ranking)

Πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στο 8' και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έκανε το πρώτο του φάουλ, στον Ρούντι. Έπαιξε 6:30 στο πρώτο μέρος, αστόχησε σε ένα δίποντο, έκανε ένα φάουλ και πήρε ένα αμυντικό ριμπάουντ. Με το ματς να έχει κριθεί από νωρίς, ο Πασκουάλ του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο φινάλε, όμως ο Έλληνας γκαρντ δεν είχε καλό ρυθμό και σκέφτεται ήδη το Game 2 της σειράς.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 13:58 (9 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, άργησε να πάρει προσπάθεια, όμως στα τέλη της δεύτερης πέτυχε back-to-back τρίποντα από την δεξιά πλευρά για το 46-28 και έδειξε ότι είναι πανέτοιμος γι' αυτή την σειρά. Στο 26' πέτυχε το τρίτο του τρίποντο για το 66-37 και στον χρόνο που αγωνίστηκε, ήταν εξαιρετικός. Ακόμη και οι άστοχες προσπάθειές του, ήταν άψογα εκτελεσμένες.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/5 δίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη (9 ranking)

Έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 16-0 μετά από συνεργασία με τον Καλάθη και άνετο κάρφωμα, δεν πήρε προσπάθειες σε ένα πολύ "ήσυχο" πρώτο δεκάλεπτο, το έκλεισε όμως με εκπληκτικό τρόπο. Με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για το 26-13. Με το ματς να το παίρνουν οι... κοντοί, ο Αμερικανός έκανε συντήρηση δυνάμεων και με κορυφαία επίδοση τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ, κοιτάζει το Game 2 που λογικά θα είναι πολύ πολύ διαφορετικό.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 10:42 (5 ranking)

Πήρε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν έδωσε όμως λύσεις στο σκοράρισμα. Αστόχησε στο μοναδικό σουτ που πήρε και γύρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο για να πετύχει τους πρώτους του πόντους και να γεμίσει, όσο μπορούσε, την στατιστική του.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Έπαιξε έξι λεπτά στον garbage time, είχε 2 πόντους με 1/3 σουτ, 1 ασίστ και τίποτε άλλο.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 16:25 (12 ranking)

Επιστρατεύθηκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, έβαλε άμεσα το πρώτο του τρίποντο για το 29-17, λίγο έλειψε να τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του να κόψει σουτ των Ισπανών, εκμεταλλεύθηκε τις πάσες του Καλάθη και με τους 9 πόντους που πέτυχε έγραψε την δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση, στο παιχνίδι που έλειψε ο Κέι Σι Ρίβερς.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 16:02 (4 ranking)

Πήρε την θέση του Αντετοκούνμπο στο τέταρτο λεπτό, βρήκε σίδερο στα δύο πρώτα του σουτ και έμεινε στο μηδέν στα έξι λεπτά του στο πρώτο μέρος. Έβαλε δύο τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, πίστεψε στον εαυτό του και με τη διαφορά ψηλά, είχε την άνεση να ψάξει τρόπους για να σπάσει την γκίνια του. Δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί αναντικατάστατος, όμως μπορεί να κρίνει αγώνες και πρέπει να βρει άμεσα την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 25:33 (29 ranking)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, έφτιαξε φάσεις για τον Αντετοκούνμπο και τον Γκιστ, ξεσήκωσε το κοινό με έντονες κινήσεις, σκόραρε στο 4:35 για το 18-0, έδωσε την ασίστ στον Τζέιμς για το 20-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 4/2/5/1 και μόλις ένα λάθος. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, έβαλε πέντε πόντους για το 38-23 στο 16' και έκλεισε το πρώτο μέρος με 9 πόντους και 7 ασίστ σε 15 λεπτά! Στο 24' έβγαλε τον Τζέιμς ξανά μόνο με το καλάθι για το κάρφωμα του 56-35 και στο 29' έδωσε την 15η (!!!) τελική του πάσα για να γράψει νέο ρεκόρ καριέρας πριν κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας δώσει εννέα τελικές πάσες στην διάρκειά του. Είδε την τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης από τον πάγκο, έχοντας κάνει ατομικό ρεκόρ, ρεκόρ στην ιστορία των Playoffs, αλλά και ρεκόρ στην τρέχουσα περίοδο. Αν δεν είναι αυτός ο MVP της χρονιάς, ποιος είναι;

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο σε 14:49 (7 ranking)

Κέρδισε επιθετικό φάουλ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο, με το σκορ στο 8-0 και λίγο έλειψε να... κατεδαφίσει το ΟΑΚΑ με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του. Στο 2:20 κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 12-0 και ανάγκασε τον Λάσο να πάρει το πρώτο του timeout. Πήγε από νωρίς στο μαρκάρισμα του Ντόντσιτς, κάρφωσε μετά από συνεργασία με τον Καλάθι για το 14-0 στο 3', εκεί έκανε το δεύτερο φάουλ του και βγήκε στο τέταρτο λεπτό. Γύρισε στη δεύτερη περίοδο για να κάνει ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κόψιμο που θύμισε... Βράνκοβιτς, ήταν ο ιδανικός παίκτης για έναν αγώνα που απαιτούσε υψηλά επίπεδα ενέργειας, αυτοθυσίας και ενθουσιασμού.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ