EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Σοβαρός ο Παναθηναϊκός, πέρασε άνετα από το Μιλάνο με τους Καλάθη - Τζέιμς να κάνουν πράγματα και θαύματα απέναντι στην απογοητευτική Αρμάνι.

"Γκέλα". Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενδεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, όμως οι πράσινοι έδωσαν σεμινάριο για το πως κερδίζεται ένας αγώνας απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε ξεκάθαρο πλάνο, ήταν σοβαρή από το πρώτο δευτερόλεπτο και πήρε μια πολύ άνετη νίκη ( 72-86 ) με πολλά... παράπλευρα κέρδη. Ο Νικ Καλάθης έδωσε show στο πρώτο μέρος, ο Μάικ Τζέιμς τον ακολούθησε και ο Εξάστερος πήρε την όγδοη νίκη του σε 13 αγώνες. Το EuroLeague Greece βάζει τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο coach Πασκουάλ στο μικροσκόπιο.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 8 πόντοι, 2/8 σουτ, 10 ριμπάουντ σε 22 λεπτά)

Έκανε καλή δουλειά απέναντι στον Ραντούλιτσα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά ήταν άστοχος στην επίθεση. Εντυπωσίασε όμως στα ριμπάουντ, μάζεψε 8 ριμπάουντ σε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος και κατάφερε για άλλη μία φορά να ξεχωρίσει. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο, συνέχισε να κάνει τρομερή δουλειά στην άμυνα και γρήγορα πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Δεν υπήρχε λόγος να παίξει περισσότερα από 22 λεπτά.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 0 πόντοι σε 14 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Δεν τροφοδοτήθηκε στις αρχές του αγώνα, έκλεισε χώρους στην άμυνα, αλλά έμοιαζε με... κομπάρσο. Το ίδιο έγινε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Τσάβι Πασκουάλ τον αντικατέστησε γρήγορα και δεν τον έριξε ξανά στο παρκέ. Πισωγύρισμα από τον Αμερικανό φόργουορντ, αν και σε μία τόσο ευρεία νίκη, δεν υπάρχει λόγος να κριθεί αυστηρά.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (12 πόντοι, 4/11 σουτ σε 27 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά είχε 1/6 σουτ. Δεν ήταν στη βραδιά του, βιάστηκε σε μερικές από τις προσπάθειές του, αλλά δεν "πλήγωσε" την ομάδα του. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τρίποντο, το δεύτερό του στο ματς, έπαιξε 27 λεπτά και σταμάτησε στους 12 πόντους, λίγο πάνω από τον μέσο όρο του στη σεζόν.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (19 πόντοι, 8/13 σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 23 λεπτά)

Άλλαξε τον Καλάθη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έτρεξε, έβγαλε μια εντυπωσιακή φάση (κάρφωμα στον αιφνιδιασμό) και έπαιξε όλο το δεκάλεπτο για να πετύχει 9 πόντους μαζί με ένα "τρελό" coast-to-coast στο φινάλε του πρώτου μέρους. Συνέχισε "καυτός" στην τρίτη περίοδο, έβαλε δυο τρίποντα, έδωσε show με τις ενέργειές του και το απόλαυσε. Χρειαζόταν μια τόσο καλή εμφάνιση ο Αμερικανός γκαρντ και η Αρμάνι ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για να βρει ο Τζέιμς χώρο, χρόνο, μπάλες και ρυθμό. 19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, κανένα λάθος, 8/13 σουτ, φάσεις για highlights, όμορφο βράδυ γι' αυτόν.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (5 πόντοι σε 22 λεπτά)

Έπαιξε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, έβαλε το ένα από τα δύο τρίποντα που επιχείρησε, έκανε και πάλι αθόρυβη δουλειά. Έπαιξε 22 λεπτά, ξεκούρασε τους βασικούς, ήταν ο γνωστός, συνεπής Αντώνης Φώτσης που δεν θα ζητήσει μπάλες, αλλά θα βάλει τα μισά σουτ που θα πάρει.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (4 πόντοι, 4/4 βολές σε 15 λεπτά)

Έξι λεπτά στη δεύτερη περίοδο, πέτυχε δυο βολές και αστόχησε στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε. Δεν πήρε μπάλες, έβαλε 4 πόντους με 4/4 βολές, συνεχίζει να δυσκολεύεται στον συμπληρωματικό ρόλο που του έχει δοθεί από τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος στηρίζεται στους Αμερικανούς και τον Φελντέιν.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 10 πόντοι, 3/5 σουτ σε 23 λεπτά)

Αστόχησε στα δυο πρώτα του σουτ, δεν ξεκίνησε καλά, όμως όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο αποτελεσματικός γινόταν και μάλιστα χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες. Άφησε το παιχνίδι να του δώσει ρυθμό, εκμεταλλεύθηκε τις πάσες του Καλάθη και είχε μια μάλλον "ήσυχη" βραδιά.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (2 πόντοι σε 3 λεπτά)

Έπαιξε 3:27, έβαλε ένα δίποντο και κοιτάζει ήδη το επόμενο παιχνίδι.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (βασικός, 0 πόντοι, 0/4 σουτ σε 9 λεπτά)

Άστοχο δίποντο, άστοχο τρίποντο, πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο και θεατής στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Συνολικά έπαιξε εννέα λεπτά, χωρίς να σκοράρει. Κακό βράδυ για τον Αμερικανό φόργουορντ που έκανε και δυο λάθη.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (10 πόντοι, 3/6 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 14 (γκολ-φάουλ στον Ραντούλιτσα), πήρε τα ριμπάουντ, αλλά έκανε τρία λάθη σε οκτώ λεπτά. Τελείωσε τον αγώνα στο παρκέ, έβαλε 10 πόντους, έδωσε τις μάχες του, κάποιες τις κέρδισε, κάποιες τις έχασε και από την μία πρώην ομάδα του (Αρμάνι Μιλάνο) πηγαίνει στην άλλη (Μπασκόνια) το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Εκεί λογικά θα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 16 πόντοι, 7/9 σουτ, 6 ασίστ σε 23 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε... φουριόζος, έβαλε τους τέσσερις πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού, πριν ευστοχήσει και σε τρίποντο για το 9-9 στο έκτο λεπτό. Έβαλε και δεύτερο, στην αμέσως επόμενη φάση για να φτάσει τους δέκα πόντους με τέσσερα σουτ! Ήταν παντού, στα ριμπάουντ, στο σκοράρισμα, στο μοίρασμα της μπάλας και έπαιξε όλη την περίοδο (12π., 2ριμπ., 1ασ.). Στο δεύτερο δεκάλεπτο χρησιμοποιήθηκε λίγο, μα έδωσε μια τρομερή ασίστ στον Φώτση που σκόραρε τρίποντο από την αριστερή γωνία. Έπαιξε 23 λεπτά, πολύ κάτω από τον μέσο όρο του, σκόραρε 16 πόντους με 7/9 σουτ και αν είχε μείνει περισσότερη ώρα στο παρκέ, λογικά θα έκανε ατομικό ρεκόρ (δεν έχει πετύχει ποτέ περισσότερους από 18). Άλλη μία εξαίσια βραδιά για τον άσο του Παναθηναϊκού, που σιγά σιγά βρίσκει και ευκαιρίες για να ξεκουράζεται.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ