EUROLEAGUE

Η EuroLeague εξετάζει θέμα παράβασης των κανονισμών στο ΟΑΚΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague άνοιξε φάκελο για το πρώτο παιχνίδι των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Superfoods και Ρεάλ Μαδρίτης, εστιάζοντας στο γεγονός πως στο ΟΑΚΑ ενδεχομένως να έγιναν παραβάσεις στο κομμάτι της χωρητικότητας.

Την επομένη της πρώτης αναμέτρησης των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Superfoods και Ρεάλ Μαδρίτης, οι "πράσινοι" φέρονται να είναι υπόλογοι απέναντι στη διοργάνωση για το ΟΑΚΑ. Πέραν της τιμωρίας που αναμένεται (πρόστιμο ή άλλη) για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα επίσημα , η EuroLeague άνοιξε φάκελο για το θέμα της χωρητικότητας του γηπέδου και της παρουσίας του κόσμου σε αυτό.

Σε πρώτη φάση, η Διοργανώτρια Αρχή επιχειρεί να εξετάσει αν στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι φίλοι του "τριφυλλιού" από αυτούς που επιτρέπονται -βάσει της χωρητικότητας. Κι αν στην επίσημη ενημέρωσή της για το χθεσινό (17/4) παιχνίδι κάνει λόγο για 18.310 φιλάθλους, στην πράξη γίνεται λόγος για ακόμη περισσότερο κόσμο. Κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς περί ασφάλειας.

Εφόσον λοιπόν μέσα από την έρευνα που θα κάνει η EuroLeague (χρησιμοποιώντας ως στοιχεία -μεταξύ άλλων- τις εικόνες από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα) προκύψει θέμα παράβασης των κανονισμών ασφάλειας του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός Superfoods κινδυνεύει με τιμωρία που μπορεί να κυμανθεί από πρόστιμο μέχρι τιμωρία της έδρας. Όπως αναφέρεται στον Πειθαρχικό Κώδικα της EuroLeague, οι "πράσινοι" μπορεί να τιμωρηθούν με 30.000 ευρώ ως πρόστιμο μέχρι τουλάχιστον ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Σε κάθε περίπτωση, πιθανή τιμωρία της έδρας δεν πρόκειται να αφορά στον δεύτερο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης , αλλά σε μελλοντικά παιχνίδια -ενδεχομένως ακόμη κι αυτό με την ισπανική ομάδα την 1η Μαΐου, εφόσον η σειρά πάει σε πέντε παιχνίδια.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί ξανά για ανάλογα ζητήματα. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της EuroLeague το 2013, τότε που είχε τιμωρήσει το "τριφύλλι" για υπεράριθμους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Μία τιμωρία που μετατράπηκε σε... μετακόμιση σε Κύπρο και Κρήτη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της επόμενης σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ