EUROLEAGUE

Η δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Η δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Παναθηναϊκός φιλοξενείται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες από τη Λαμποράλ Κούτσα (15/4, 21:45, Sport24 Radio 103,3) στη Βιτόρια και έχει μία ακόμη ευκαιρία για να κάνει το μπρέικ στο δρόμο της πρόκρισης στο Final Four της φετινής Euroleague.

Και επειδή... "το μπάσκετ είναι το αύριο" στον Παναθηναϊκό έχουνε αφήσει ήδη πίσω τους την κακή εμφάνιση και ήττα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Euroleague στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ Κούτσα έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στο επόμενο. Το δεύτερο και πάλι στη Fernando Buesa Arena το βράδυ της Παρασκευής (15/4, 21:45, Sport24 Radio 103,3 και ΕΡΤ2) με στόχο το μπρέικ.

Το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς κλήθηκε στο διήμερο που είχε στη διάθεσή του να ανασυνταχθεί. Να μαζέψει τα κομμάτια του μετά από την εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και να ετοιμαστεί για να μπορέσει τη φορά αυτή φύγει με τη νίκη από τη Βιτόρια. Κάτι που σε 13 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της παρέας του Γιάννη Μπουρούση έχει συμβεί μόνο μία φορά. Στο έκτο παιχνίδι και πρώτο της φάσης των ομίλων του ΤΟΡ 16 από τον Ολυμπιακό.

Κάτι που για να γίνει θα πρέπει η εμφάνιση να μη θυμίζει σε τίποτα αυτή της Τρίτης. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός "πλήρωσε" το κακό του δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και την αστοχία του ειδικά στα σουτ τριών πόντων όπου είχε 3/19 με ποσοστό 15,8% σε συνδυασμό με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Βάσκοι. Τα 14 που τους επέτρεψαν να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους και να ανοίξουν την υπέρ τους διαφορά.

Σε ένα παιχνίδι επίσης όπου ο Παναθηναϊκός είχε για μοναδικό διασωθέντα τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με τους 21 πόντους και τα 9 του ριμπάουντ και από κοντά του το Νικ Καλάθη με τις 11 ασίστ του. Κατά τα άλλα στο πρώτο ραντεβού της σειράς με τη Λαμποράλ Κούτσα ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μένει στους 0 πόντους, ο Έλιοτ Ουίλιαμς στους 7 πόντους με 3/11 σουτ και ο Τζέιμς Φελντέιν μόλις στους 2 με 1/6 σουτ.

Μία εμφάνιση και εικόνα που ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναλάβουν οι παίκτες του στο Game 2 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο μπρέικ. Αυτό που θα τους βάλει σε θέση οδηγού στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final Four του Βερολίνου στη φετινή Euroleague. και όχι μόνο αυτό αλλά θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό με τη βοήθεια των φιλάθλων του έχοντας ανατρέψει το πλεονέκτημα της έδρας να φθάσει αυτός πρώτος στις 3 νίκες αξιοποιώντας το κατάμεστο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (19/4) και Πέμπτη (21/4).

Και αν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και στις δηλώσεις του πριν την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (14/4) στη Fernando Buesa Arena έδωσε το στίγμα του για το Game 2 κάτι ανάλογο δεν ισχύει και για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Το γιατί; Έχει να κάνει με την ανησυχία του για τους Φαμπιέν Κοζέρ και Άνταμ Χάνγκα. Ο Γάλλος γκαρντ της Λαμποράλ Κούτσα που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς παραμένει αμφίβολος για να προλάβει το δεύτερο. Αμφίβολος θεωρείται και ο Ούγγρος φόργουορντ της ομάδας της Βασκονίας μετά τον τραυματισμό του στο τρίτο δεκάλεπτο το βράδυ της Τρίτης. Και με τους δύο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν από το τζάμπολ με δεδομένη την απουσία του Τορνίκε Σενγκέλια.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ