EUROLEAGUE

Γκιστ: "Θα έχουν πρόβλημα με εμένα"

Γκιστ: "Θα έχουν πρόβλημα με εμένα"
FRANCESCA WATKINSON

Αφού έπαθε, έμαθε! Ο Τζέιμς Γκιστ θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από πέντε μήνες, απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ μίλησε στο Euroleague Greece για την επιστροφή του και τι αυτή σηματοδοτεί.

Πέρασαν περίπου πέντε μήνες από τη στιγμή που ο Τζέιμς Γκιστ φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μετά από μια περίοδο που θέλει να ξεχάσει, αλλά κατάλαβε ποιοι βρίσκονται στο πλευρό του, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ είναι έτοιμος για την επιστροφή. Με πρώτο παιχνίδι -μετά την τιμωρία του- αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό (8/10, 21:00).

Ο 29χρονος παίκτης μίλησε στο Euroleague Greece για το comeback της ζωής του, τονίζοντας αρχικά πως " πέρασε πολύς καιρός. Από τον Απρίλιο. Μετρούσα τις ημέρες". Είπαμε: πέντε μήνες είναι αυτοί. Διάστημα στο οποίο μεσολάβησαν πολλά, μα πάνω απ όλα η απώλεια του ελληνικού πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό. Κάτι που δεν ξεχνάει. Γι αυτό όταν ρωτήθηκε για το τι σηματοδοτεί η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, είχε να πει πως " όταν γυρίσω, όλοι θα έχουν πρόβλημα. Έτσι αισθάνομαι. Είμαι ανυπόμονος, νιώθω σα να είμαι στο κλουβί. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Το να κάθομαι και να παρακολουθώ είναι από τα πιο σκληρά πράγματα που μου έχουν τύχει".

Η πιο φυσιολογική ερώτηση που μπορεί να του κάνει κάποιος είναι τι έμαθε απ όλο αυτό: " Έμαθα ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στη ζωή. Κάποιες φορές πρέπει απλά να σου τύχει κάτι για να καταλάβεις την αξία κάποιων πραγμάτων. Έτσι έγινε με εμένα. Είναι ένα δώρο που μου έδωσε ο Θεός, αλλά δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Κι αυτό ισχύει για όλους. Πολλοί φίλοι μου δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν και δεν τα καταφέρουν. Εγώ όμως έχω αυτή την ευκαιρία και δεν πρόκειται να την αφήσω ξανά ανεκμετάλλευτη. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να παίζω μπάσκετ. Οι συμπαίκτες μου, οι άνθρωποι της ομάδας, οι προπονητές, όλοι μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι η οικογένειά μου", απάντησε ο Τζέιμς Γκιστ, πριν η συζήτηση πάει στον όποιο φόβο μπορεί να είχε τους τελευταίους πέντε μήνες:

" Δεν θα πω ότι φοβήθηκα, όχι. Πληγώθηκα, στεναχωρήθηκα. Είναι κάτι που έγινε σημαντικό και χάσαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Εγώ ευθύνομαι γι αυτό. Έβαλα τους πάντες σε μια άσχημη διαδικασία. Έχω πλέον όμως πάλι την ευκαιρία να παίξω. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή που έχω".

Τι εκτίμησε περισσότερο αυτό το διάστημα; " Εκτίμησα τα πάντα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Είμαι πολύ "πεινασμένος". Θέλω να τους φάω όλους, όποιον έρθει στον δρόμο μου. Είμαι έτοιμος", αποκρίθηκε πριν απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα τατουάζ του. Αλήθεια, έκανε κάποιο καινούργιο για να έχει να θυμάται τον πόνο και την απογοήτευση από βίωσε.

" Δεν έκανα κάποιο καινούργιο", ομολόγησε πριν όμως κάνει την απαραίτητη διευκρίνιση: " Το μόνο που πρόσθεσα ήταν πέρσι με τη φράση "όταν βρέχει, ρίχνει πολύ νερό" (when it rains, it pours, όπως είπε ο ίδιος). Κάτι που κατάλαβα στην πορεία με την τιμωρία μου. Ένιωσα ότι όλα καταρρέουν. Σαν να βιώνω μια καταιγίδα. Η καταιγίδα τελείωσε όμως τώρα και είμαι έτοιμος για όλα".

"Πού αλλού να πάω;"

Γκιστ: "Θα έχουν πρόβλημα με εμένα"
FRANCESCA WATKINSON

Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Έχω την τύχη να μπορώ να γυρίσω και να βοηθήσω την ομάδα. Ήμουν αποφασισμένος πως θα κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να είμαι έτοιμος όταν με χρειαστούν. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ξέρεις πως μπορείς να γυρίσεις στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό", είπε πριν η κουβέντα πάει λίγο πιο πέρα. Σε αυτά που τον δένουν πλέον με τον Παναθηναϊκό.

Επ αυτού, ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ αναρωτήθηκε αρχικά " που αλλού να πάω; Που να παίξω;", για να προσθέσει εν συνεχεία: " Έχω τη δυνατότητα να διεκδικώ τίτλους κάθε χρόνο. Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Που αλλού θα βρω όλα αυτά μαζί; Μπορείς να βρεις μια ομάδα που σου δίνει περισσότερα λεφτά, μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να κερδίζεις κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Το να τα έχεις όμως όλα μαζί είναι μοναδικό. Έχω ό,τι θέλω εδώ. Νιώθω ότι ο σύλλογος με αποδέχθηκε όπως είμαι και είμαι περήφανος γι αυτό. Είμαι περήφανος που ανήκω στον Παναθηναϊκό".

Για το φινάλε κλήθηκε να μιλήσει για την ομάδα που "χτίζει" πλέον ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κι αυτά που θα τον κάνουν να μην αποδεχθεί ποτέ την ήττα -κάθε φύσης. " Θέλω να γυρίσω και να συνεχίσω να παλεύω, να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μαζί την ευκαιρία να κάνουμε κάποια σπουδαία πράγματα. Νιώθω ότι φέτος χρωστάω τα πάντα στην ομάδα και τους οπαδούς", κατέληξε ο Τζέιμς Γκιστ, πριν ανανεώσει το ραντεβού για το βράδυ της Πέμπτης (4/10, 21:00) στο ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ