EUROLEAGUE

Γκιστ: "Πρέπει να ζήσεις το ΟΑΚΑ!"

Γκιστ: "Πρέπει να ζήσεις το ΟΑΚΑ!"

Ο Τζέιμς Γκιστ εξήγησε ότι περνάει υπέροχα στον Παναθηναϊκό, μίλησε για τη συνύπαρξή του με τους Καλάθη, Διαμαντίδη και παραδέχτηκε ότι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν περιγράφεται με λόγια!

Ο Τζέιμς Γκιστ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για τη συχνή παρουσία του στο TOP-10 των highlights, τη βελτίωσή του, το πώς αισθάνεται στον Παναθηναϊκό και την αυριανή (29/10, 22:00) αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη ενάντια στη Καρσίγιακα : "Είναι νωρίς ακόμη, είναι μια μεγάλη σεζόν. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάμε με 0-2 να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα. Ήταν σημαντική η νίκη επί της Καρσίγιακα για μας και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς".

Για τη βελτίωση του: "Πάντα δουλεύω σκληρά και στην πραγματικότητα δεν κάνω διακοπές. Όταν τελειώνει η χρονιά, πηγαίνω στις ΗΠΑ και προπονούμαι. Έχουμε πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου στην Ουάσινγκτον και παίζουμε κάποια δυνατά ματς εκεί. Επίσης, έχω έναν προσωπικό γυμναστή με τον οποίο συνεργάζομαι, ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να γίνεσαι καλύτερος κάθε χρόνο. Δεν θέλω να επιστρέφω από τις διακοπές στο ίδιο επίπεδο, αλλά να είμαι καλύτερος".

Για τη συνύπαρξη με Καλάθη και Διαμαντίδη: "Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις δύο παίκτες που ελέγχουν τόσο καλά το ρυθμό. Κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, όταν έχεις δύο γκαρντ που μπορούν να διαβάζουν το παιχνίδι και να πασάρουν σωστά. Δίνουν και πολλή ενέργεια στην άμυνά μας, κάτι που με βοηθά επίσης πολύ".

Για τη βελτίωσή του παίζοντας στην Euroleague: "Η Euroleague είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη και η δεύτερη πίσω από το ΝΒΑ. Κάθε χρόνο μαθαίνω και κάτι νέο. Στην πρώτη μου χρονιά, στην Παρτιζάν, δεν ήξερα τίποτα. Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα. Τώρα είμαι πιο καλά προετοιμασμένος και ξέρω πώς κυλά η σεζόν. Στην αρχή της περιόδου προσπαθείς να βελτιώνεσαι συνεχώς, αλλά είναι σαφές πως καμία ομάδα δεν θα είναι καλύτερη τώρα από ό,τι το Μάρτιο. Τότε είναι που κρίνονται όλα και πρέπει να ανεβάσεις ρυθμούς. Έχουμε φτάσει δύο φορές σε πέμπτο ματς των πλέι οφ, αλλά δεν καταφέραμε να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Ακόμη μαθαίνω τη διοργάνωση".

Για το πώς αισθάνεται στον Παναθηναϊκό: "Νιώθω υπέροχα. Η ενέργεια στην ομάδα είναι φοβερή, είμαστε σαν μια οικογένεια. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο. Μου δίνουν πολλή δύναμη και με κάνουν υπερήφανο που παίζω εδώ. Είναι σπουδαίο πράγμα να παίζεις σε μια ομάδα που κάθε χρόνο διεκδικεί τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ".

Για το πώς περιγράφει στους φίλους του στις ΗΠΑ την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: "Δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις. Μπορεί να δεις βίντεο, στιγμιότυπα και όλα αυτά, αλλά δεν θα καταλάβεις τι γίνεται αν δεν το διαπιστώσεις από μόνος σου. Πολλοί που έχουν έρθει από τις ΗΠΑ, για να δουν αγώνα, έχουν νιώσει κάποιες στιγμές άβολα. Τόσο τρελή είναι η ατμόσφαιρα".

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα: "Οι δύο ομάδες έχουν παίξει πάρα πολλές φορές μαζί. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα υπάρχει ένταση, εκπλήξεις και θα γίνει σπουδαίο ματς. Τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Για τα εντυπωσιακά του καρφώματα: "Είναι μια αναγνώριση, για μένα, να είμαι συχνά στο TOP-10. Μου αρέσει να προσφέρω θέαμα, το απολαμβάνω. Όμως, δεν είναι κάτι παραπάνω από θεαματικά στιγμιότυπα. Οι νίκες είναι πιο σημαντικές. Όποτε πάντως έχω την ευκαιρία να προσφέρω θέαμα, είμαι πρόθυμος να το κάνω αυτό πάντα".

Για το αν ενοχλείται που τον βλέπουν μόνο ως ένα σπουδαίο dunker: "Ναι, είναι κάτι που μου έχει κολλήσει στην καριέρα μου. Όταν είσαι καλός αθλητής, όλοι λένε για το πόσο ψηλά μπορείς να πηδήξεις και τέτοια πράγματα. Εγώ θέλω να δίνω όλο και περισσότερα στο παιχνίδι, κάθε χρόνο. Προσπαθώ να βελτιώνομαι, αλλά είμαι ταυτόχρονα και περήφανος για τα καρφώματά μου".

Για την πρόκληση της επιστροφής των "πρασίνων" στο Final Four: "Είναι ένας στόχος που έχουμε κάθε χρονιά. Είναι ακόμη νωρίς και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όταν θα έρθει ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος, θα δούμε πού είμαστε. Αλλά σίγουρα θέλουμε να πάρουμε τίτλους. Θέλω κάθε τίτλο που διεκδικούμε, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ο στόχος μας σαν ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ