EUROLEAGUE

Γκιστ: "Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με έκαναν να θέλω να παίξω στην ομάδα"

Γκιστ: "Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με έκαναν να θέλω να παίξω στην ομάδα"

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι το κεντρικό πρόσωπο της εβδομάδας για την EuroLeague, η οποία παρουσίασε τα κατορθώματά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods και στάθηκε στην σχέση του με τον Νικ Καλάθη.

Μετά από πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Τζέιμς Γκιστ είναι από τους "παλιούς" στην ομάδα. Κάτι που συνεπάγεται τις ανάλογες ευθύνες και υποχρεώσεις στα αποδυτήρια. Ο ίδιος όχι μόνο δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με αυτό, αλλά αν κρίνουμε απ όσα είπε στην κάμερα της EuroLeague TV, απολαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της εβδομάδας για την EuroLeague, τόσο χάρη στα αγωνιστικά του κατορθώματα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, όσο και λόγο του ρόλου του εντός των "πρασίνων".

Όπως ανέφερε άλλωστε κι ο Τσάβι Πασκουάλ για το Νο14 της ομάδας του: " Είναι η ψυχή της ομάδας, έχει τρομερή καρδιά. Μεταφέρει πράγματα στην ομάδα, που δεν φαίνονται. Είτε είναι στον πάγκο είτε στο παρκέ".

Από την εποχή του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Μάικ Μπατίστ, φτάσαμε σε αυτή του Νικ Καλάθη και του Τζέιμς Γκιστ. Ο παρονομαστής είναι ίδιος, το πικ εν ρολ και η συνεργασία τους. Το 24% των ασίστ του ομογενούς γκαρντ καταλήγει άλλωστε στα χέρια του Τζέιμς Γκιστ, γεγονός που καταδεικνύει τον βαθμό της αγωνιστικής συνοχής τους. Όπως εξήγησε κι ο Νικ Καλάθης άλλωστε " παίζουμε πολύ καλά μαζί. Είναι η "κόλλα" επιθετικά για την ομάδα, με πικ εν ρολ, με άλεϊ ουπ. Με κάθε τρόπο, συνεργαζόμαστε εξαιρετικά".

Ακολούθως, η κουβέντα επικεντρώθηκε σε όσα είχε να πει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο οποίος ξεκαθάρισε σε πρώτο χρόνο πως " σε κάθε ομάδα που ήμουν, προσπάθησα να είμαι η "κόλλα" στο εσωτερικό της, για όλους. Θέλω στα αποδυτήρια να είναι όλο στην ίδια κατεύθυνση, να έχουμε καλή επικοινωνία και συνεργασία. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις καλή σχέση με τον άλλον ή να τον συμπαθείς, αλλά αυτό που μετράει είναι ο κοινός στόχος που υπάρχει. Νιώθω ότι είναι δουλειά μου να φροντίσω γι αυτό".

Όταν ρωτήθηκε για τις συνεργασίες του με τον Νικ Καλάθη, εξήγησε ότι " βλέπει τα πάντα, δεν φοβάται να δοκιμάσει μια καλή πάσα. Είναι τρομερός δημιουργός και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη", πριν μιλήσει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού Superfoods. Αυτόν που του έκανε εντύπωση με το που πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη: " Όταν άρχισα να παίζω στην Ευρώπη, θυμάμαι ότι κοίταζα πολλά videos στο Youtube με τις συμπεριφορές του κόσμου. Μου έκαναν εντύπωση οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και είχα πει τότε μέσα μου πως θα ήθελα να παίξω γι αυτή την ομάδα. Το να παίζεις σε αυτή την ατμόσφαιρα, το να είσαι εδώ για τόσο πολύ είναι πολύ όμορφο".

Όσο γι αυτό που βρίσκεται περισσότερο από κάθε τι άλλο στο μυαλό του; " Θέλω να πάρω την EuroLeague. Είμαι τυχερός γιατί κάθε χρόνο είμαι σε θέση να διεκδικώ κάτι τόσο μεγάλο, αλλά δεν έχω φτάσει ακόμη μέχρι το Final Four. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, με έξι αστέρια και ο στόχος μας είναι να φέρουμε ένα ακόμη στον σύλλογο", ανέφερε με τον Ίαν Βουγιούκα να κάνει μια σύγκριση που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο μυαλό πολλών εδώ και καιρό:

" Ο Τζέιμς μού θυμίζει τον Μάικ Μπατίστ, είναι ένας παίκτης που έχει βρεθεί για χρόνια εδώ και ξέρει τι πρέπει να κάνει".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ