EUROLEAGUE

Γκάμπριελ: "Βάζουμε πλάτη για τον Γιαννακόπουλο"

Γκάμπριελ: "Βάζουμε πλάτη για τον Γιαννακόπουλο"

Ο Κένι Γκάμπριελ μίλησε στο Sport24.gr για τον ρυθμό που έχει εσχάτως στο σουτ και την... πλάτη που βάζουν όλοι στον Παναθηναϊκό Superfoods για χάρη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο διακόπτης φαίνεται πως γύρισε για τον Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος αποτέλεσε τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι με την Μπασκόνια . Ήταν να μην βρει ρυθμό ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods, ο οποίος μετά τα 4/4 τρίποντα που είχε απέναντι στον ΠΑΟΚ, προσέφερε ένα ακόμη βράδυ... συνέπειας από τα 6μ75, με 4/7 τρίποντα απέναντι στην ισπανική ομάδα.

" Ήταν θέμα ρυθμού όλο αυτό. Να βρω λίγο το χέρι μου, για να είμαι πιο συνεπής", ήταν οι πρώτες ατάκες του μετά το τέλος της αναμέτρησης, πριν προσθέσει χαμογελώντας πως "νομίζω πως απόψε (σ.σ.: χθες) έβαλα περισσότερους πόντους απ όσους είχα στα προηγούμενα εφτά παιχνίδια μου στην EuroLeague. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως απόψε είχα καλύτερο ρυθμό".

Με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι εκτός ρυθμού στο α' μέρος, επηρεασμένος από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η δική του παρουσία έδωσε οντότητα στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods στο α' μέρος. Με δύο σερί δικά του τρίποντα ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας των "πρασίνων", οι οποίοι έφτασαν μέχρι το +19 στο 28ο λεπτό, πριν φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Κι αν όλοι στάθηκαν στους 15 πόντους που σημείωσε ο Κένι Γκάμπριελ , εκείνος εξήγησε στο Sport24.gr πως " ξέρεις κάτι όμως; Δεν είμαι εδώ για να βάζω 10, 20, 30 πόντους στους αγώνες. Είμαι εδώ για να προσφέρω σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, πέραν του σκοραρίσματος. Κι είμαι καλά με αυτό, ξέρω τον ρόλο μου. Θέλω να δίνω μπόλικη ενέργεια στην ομάδα και να μεταφέρω λίγη από την... σπίθα μου σε όλα τα παιδιά, είτε παίζω πέντε είτε παίζω τριάντα λεπτά".

Γκάμπριελ: "Βάζουμε πλάτη για τον Γιαννακόπουλο"

Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα γιατί δεν έπαιζα στο πρωτάθλημα, οπότε δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα να έχω τον ρυθμό που κι ο ίδιος ήθελα. Συνέχισα όμως να δουλεύω καθημερινά, να κάνω αυτά που μου ζητάει ο προπονητής μου ώστε να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί. Με την Μπασκόνια ήταν κάπως έτσι, λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση για μένα", απάντησε πριν επισημάνει κάτι πολύ σημαντικό κατά τον ίδιο:

" Προσωπικά, κάθε φορά που σουτάρω, έχω την αίσθηση ότι η μπάλα θα μπει στον στόχο. Έχω δηλαδή αυτοπεποίθηση, σουτάρω νιώθοντας καλά. Με τον ΠΑΟΚ είχα 4/4 τρίποντα, με την Μπασκόνια τελείωσα με 4/7 τρίποντα. Δεν φοβάμαι να σουτάρω, όποτε κι αν είναι αυτό".

Ο αγώνας με την Μπασκόνια έκρυβε παγίδες, αλλά πέραν αυτού ήταν σημαντικός για έναν ακόμη λόγο: οι "πράσινοι" ήθελαν να κλείσουν δίχως -εκτός προγράμματος- απώλειες έναν πολύ δύσκολο μήνα, που τους βρήκε να δίνουν διαδοχικά κομβικά παιχνίδια για την EuroLeague. Πλέον, υπάρχει διακοπή μιας εβδομάδας στη διοργάνωση, στοιχείο που τους επιτρέπει να ανασυνταχθούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, πριν πάνε στις δύο μονομαχίες με Χίμκι (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

" Η αλήθεια είναι πως θα έχουμε λίγες παραπάνω ημέρες για προπόνηση και ξεκούραση. Χωρίς κάποιο ταξίδι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Θα δουλέψουμε περισσότερο, πιο εντατικά ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στο παιχνίδι με τη Χίμκι. Δεν έχουμε άλλες επιλογές πλέον, κοιτάζουμε να νικάμε σε κάθε αγώνα αφού οδεύουμε προς το τέλος της regular season και θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πιστεύω πως αυτή η διακοπή θα μας βοηθήσει", εξήγησε χαρακτηριστικά ο Κένι Γκάμπιελ, ο οποίος έκλεισε αναφερόμενος στην κίνηση στήριξης που έκαναν οι παίκτες του "τριφυλλιού" πριν από το τζάμπολ με αποδέκτη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

" Είμαστε μαζί του, τον στηρίζουμε. Βάζουμε πλάτη για εκείνον, είμαστε "ένα". Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ