ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι θα πάρει ο Παναθηναϊκός το πλεονέκτημα έδρας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

To EuroLeague Greece εξηγεί πως ο Παναθηναϊκός θα "κλέψει" στο φινάλε της regular season την τέταρτη θέση της EuroLeague και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της ανανεωμένης και γεμάτης συγκινήσεις EuroLeague, τέσσερις ομάδες έχουν μπει σε έναν τρομερό "πόλεμο" με έπαθλο την τέταρτη θέση που θα δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Η ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Εφές , σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια , έβαλαν "φωτιά" στα σενάρια καθώς και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν πλέον τη θέση που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειχνε να έχει "κλειδώσει".

Καταρχήν, δείτε τις "αποστολές" που έχουν οι τέσσερις διεκδικητές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, για να γνωρίζετε τι σας περιμένει.

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε:

- Στη Ρεάλ Μαδρίτης (31 Μαρτίου)

- Με τη Μπαρτσελόνα (6 Απριλίου)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

- Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31 Μαρτίου)

- Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (6 Απριλίου)

Το πρόγραμμα της Εφές Αναντολού

- Με τον Ολυμπιακό (30 Μαρτίου)

- Στη Ρεάλ Μαδρίτης (7 Απριλίου)

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια:

- Στη Γαλατασαράι (31 Μαρτίου)

- Με τη Ζάλγκιρις (6 Απριλίου)

Με απλά λόγια και για να μη χρειάζονται συνδυασμοί αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει σίγουρα τέταρτος αν Α) κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και Β) η Φενέρμπαχτσε γνωρίσει μία ήττα, είτε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, είτε από τη Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη. Αν συμβεί αυτό, οι "πράσινοι" δεν θα ενδιαφερθούν για τα αποτελέσματα των αγώνων της Εφές Αναντολού και της Μπασκόνια, καθώς θα βρίσκονται πάνω και από τις δυο.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2 και η Φενέρμπαχτσε το ίδιο, τότε η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα πάρει την 4η θέση καθώς υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 1/2 μπορεί να βγει τέταρτος είτε: Α) αν η Φενέρμπαχτσε κάνει 0/2 και η Μπασκόνια 2/2, είτε: Β) αν η Φενέρμπαχτσε κάνει 0/2 και η Μπασκόνια 2/2. Αν συμβεί αυτό και η Εφές κάνει το 2/2 απέναντι σε Ολυμπιακό και Ρεάλ, θα υπάρξει ισοβαθμία με τους πράσινους και εκεί θα μετρήσει η διαφορά άμυνας και επίθεσης, καθώς και οι δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις κρίθηκαν σε παράταση.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει 0/2, μπορεί να τερματίσει στην τέταρτη θέση εφόσον η Φενέρμπαχτσε κάνει επίσης 0/2 και η Μπασκόνια σημειώσει μόνο μία νίκη. Θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στην οποία θα είναι από πάνω.

Έτσι θα πάρει ο Παναθηναϊκός το πλεονέκτημα έδρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ