EUROLEAGUE

Επιστρέψτε για τον Διαμαντίδη

Το Sport24.gr αναλύει όσα έγιναν στη Βιτόρια για τον Παναθηναϊκό που καλείται ν’ αντιδράσει στο ΟΑΚΑ. Τα λάθη και η παράδοση στις ορέξεις των Βάσκων.

Η γεύση που έμεινε από την εικόνα του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια φυσικά και δεν είναι η καλύτερη αφού δεν μπόρεσε να κάνει έστω μία νίκη στη «Fernando Buesa Arena» αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη κατάφερε να καλύψει τα πάντα στο δεύτερο ματς παρά την ήττα, όμως από την άλλη πλευρά φανέρωσε γι’ ακόμα μία φορά τις μεγάλες αδυναμίες που έχει η ομάδα του «τριφυλλιού» και τις παρουσιάζει πιο πολλές φορές μακριά από το ΟΑΚΑ. Αν θα μπορέσουν ν’ αλλάξουν πράγματα σε λίγες μόνο ημέρες θα το δούμε, ωστόσο όλοι έχουν την υποχρέωση να παλέψουν για τον αρχηγό, προκειμένου η Λαμποράλ Κούτσα να μην συνεχίσει το δικό της πάρτη στη σειρά.

Η κατηφόρα προκάλεσε σοκ

Όπως αποδείχτηκε ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πρώτο ματς ανέτοιμος πνευματικά, χωρίς πάθος και ενέργεια, κάτι το οποίο πλήρωσε με την Λαμποράλ Κούτσα να κάνει ότι θέλει πάνω στο παρκέ αφού δεν άργησε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Συμπερασματικά αν το δούμε, πέρα από την έλλειψη ενέργειας οι «πράσινοι» έδειξαν πως παίζουν περισσότερο με το ένστικτο, δεν παρουσίασαν εναλλακτικό πλάνο σε όσα αντιμετώπιζαν στο παρκέ από τους γηπεδούχους που κυριάρχησαν απόλυτα, με συνέπεια η διαφορά ν’ ανοίξει και ο Παναθηναϊκός να κάνει συντήρηση δυνάμεων για την δεύτερη αναμέτρηση.

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ματς… ξύπνησε τους «πράσινους» και χτύπησε στον εγωισμό τους για να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα. Σε αυτό προσθέστε και τις παρατηρήσεις που έκανε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, προκειμένου όλοι να γίνουν πιο σκληροί μέσα στο ματς και περισσότερο επιθετικοί.

Άφησαν τον αρχηγό εκτός

Related content Στο δεύτερο ματς, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του έξι παίκτες λόγω των προβλημάτων της Λαμποράλ Κούτσα, άρα και μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει τον στόχο του αλλά τελικώς χωρίς αποτέλεσμα. Ξεκίνησε διαφορετικά, με περισσότερη συγκέντρωση και ρίσκαρε κάποια σουτ από τους γηπεδούχους και με διαφορετικό πλάνο σε δύο τομείς που αντιμετώπισε πρόβλημα στον πρώτο αγώνα. Στο πικ εν ρολ η άμυνα πήγε κάτω από τα σκριν στα πρώτα δευτερόλεπτα επίθεσης της Λαμποράλ και άλλαξε η άμυνα στη ρακέτα πάνω στον Μπουρούση όπου πήγε σε λιγότερες βοήθειες, σταμάτησε την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν στο πρώτο ματς και αποτέλεσε σημαντικό πρόβλημα. Επίσης, διατήρησαν τον ρυθμό στα μέτρα τους, ωστόσο όχι και το προβάδισμα αφού στις λεπτομέρειες οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που έκαναν λάθη.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι παρά τις λιγοστές λύσεις, είχαν τον έλεγχο του ματς και ο Παναθηναϊκός πάλευε να συμμαζέψει την κατάσταση με τον αρχηγό του. Η εμμονή του Τζόρτζεβιτς στην χρησιμοποίηση του Πάβλοβιτς, έδινε στην Λαμποράλ την ευκαιρία να έχει το προβάδισμα, βάζοντας στην εξίσωση και τον κόσμο που αποτελεί μια σημαντική παράμετρο στα εντός έδρας παιχνίδια των Βάσκων.

Στην παράταση ο Μπουρούσης έγινε ο δημιουργός και από την πλευρά του Παναθηναϊκού αντί να παίρνει τις αποφάσεις ο Διαμαντίδης που ήταν σε εκπληκτική βραδιά με απίστευτο ρυθμό, έμεινε εκτός παιχνιδιού. Αυτό που φαίνεται σαν γενική εικόνα είναι πως όσο κυλάει ένα παιχνίδι η ομάδα φαίνεται να μην έχει αγωνιστική πειθαρχία -εκτός αν είναι στο παρκέ ο Διαμαντίδης- και σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες κοστίζουν ακριβά. Η λύση του Μαρκίζ Χέινς απέδωσε καθώς είχε θετική παρουσία αλλά στα κρίσιμα σημεία είδε το ματς απ’ έξω.

Στη σκακιέρα των πάγκων ο Περάσοβιτς νίκησε κατά κράτος τον Τζόρτζεβιτς καλύπτοντας ιδανικά τις σημαντικές ελλείψεις και απέδειξε πως η Λαμποράλ είναι μια ομάδα προπονητή. Μπορεί να φαίνεται πως παίζει άναρχα, ειδικά χωρίς τον Μπουρούση μέσα αλλά οι παίκτες έχουν ξεκάθαρους ρόλους και ο Περάσοβιτς ξέρει τι ζητάει απ’ τον κάθε παίκτη. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη υπάρχουν στιγμές που μοιάζει μπερδεμένος και σε αυτό ήρθε να προστεθεί ο… εγκλωβισμός του Ουίλιαμς.

Οι Βάσκοι περιόρισαν έξυπνα τον Αμερικανό γκαρντ που έχασε την συγκέντρωσή και δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στα δύο ματς. Σε αυτό το σημείο της σειράς, ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει ν’ αλλάξει πολλά πράγματα αναφορικά με τους ρόλους που θα έχουν οι παίκτες πάνω στο παρκέ αλλά μέσα από την ενέργεια του θα προσπαθήσει να παρασύρει τη Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ περιμένοντας να βγουν μπροστά και άλλοι παίκτες, ώστε να γυρίσει τη σειρά στη Βιτόρια και να παίξει τα… ρέστα του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ