OPINIONS

Ένας μήνας φάντασμα

Ένας μήνας φάντασμα

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που δημιουργεί αντίπαλους ήρωες με τελευταίο τον Φαμπιάν Κοζέρ και την παρατεταμένα κακή εικόνα πριν από τα -ακόμη πιο- κρίσιμα που... έρχονται.

Μικρή σημασία έχει αν το πλεονέκτημα έδρας απομακρύνεται για τον Παναθηναϊκό αφού προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή αποτελεί για τους "πράσινους"να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις. Με τη μοναδική διαφορά πώς η ομάδα του "τριφυλλιού" αυτή τη περίοδο πρέπει να λειτουργήσει με συνθήκες… Οκτωβρίου αφού θέλει να ενσωματώσει δύο νέους παίκτες που όπως φαίνεται θα πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο είχε υπολογιστεί αρχικά.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά αξίζει να υπογραμμίσουμε πώς ο Παναθηναϊκός, κάτι περισσότερο από έναν μήνα μοιάζει με… φάντασμα της ομάδας που έδειχνε σε πολύ καλό δρόμο, ώστε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Ουσιαστικά η κατηφόρα ξεκίνησε μετά την τελευταία "διαβολοβδομάδα" και τα παιχνίδια με Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι μόλις δύο νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της διοργάνωσης αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση και φυσικά δεν αναφέρουμε ξεχωριστά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Εκεί που οι "πράσινοι" χάνουν στην κυριολεξία την ταυτότητα τους και δείχνουν πώς δεν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Τελευταίο παράδειγμα, η εικόνα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ . Εκεί που ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει έναν «τελικό» και στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα ήταν σαν χαμένος, κάτι το οποίο επανέλαβε στο δεύτερο μέρος, με συνέπεια να δεχτεί 92 πόντους από τους γηπεδούχους που έπαιζαν χωρίς τον Ντόντσιτς και με τον Κοζέρ να έχει 26 πόντους σε 26’ συμμετοχής.

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΟΨΗ

Σαφώς οι δύο προσθήκες και η επιστροφή του Λοτζέσκι έχουν κάνει τον Πασκουάλ ν' αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, ωστόσο η γενικότερη εικόνα στα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, παραμένει η ίδια οπότε σε αυτό τον τομέα το… μπέρδεμα δεν έπαιξε και τόσο μεγάλο ρόλο, ούτε φταίει στη διάθεση γι’ άμυνα, πέρα από τα όποια τακτικά λάθη.

Από κει και πέρα, φαίνεται πως και ο Καταλανός τεχνικός το ψάχνει και ουσιαστικά το παραδέχτηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης εκεί όπου δεν ήταν ο Τζέιμς σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια ενώ επανήλθε στην πρώτη πεντάδα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» αρκέστηκαν να παρακολουθούν τον Μάικ Τζέιμς να εκτελεί με μία πάσα και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός να επιδιώκει την επιστροφή στο ματς. Με τον Νικ Καλάθη στον πάγκο κι έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει.

Το ερώτημα αν αυτή η επιλογή στον τρόπο επίθεσης θα έχει αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος της διαδρομής. Όπως και να έχει η ομάδα του "τριφυλλιού" με 19 επιθετικά ριμπάουντ δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική διότι δεν ήταν σκληρή και ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον ανεξάρτητα με τ' αποτελέσματα των αντιπάλων του, πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του και πώς θ’ αλλάξει την κακή του εικόνα για να ελπίζει στο καλύτερο πλασάρισμα. Παράλληλα θ’ αναζητά και τον χαμένο του χαρακτήρα, προκειμένου ν' ανταποκριθεί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Η μπάλα είναι στα χέρια του Πασκουάλ ο οποίος θα διαλέξει με ποιους και πώς θα πολεμήσει στη συνέχεια, κάνοντας την αρχή από τη Μάλαγα την επόμενη εβδομάδα. Χωρίς βέβαια, να βγαίνουν από την εξίσωση και οι παίκτες που πλέον καταλαβαίνουν τις ευθύνες τους, κάτι το οποίο φάνηκε από τις δηλώσεις του Τζέιμς Γκιστ .

Το τρένο δεν έχει χαθεί για τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν, ωστόσο προέχει για τον Παναθηναϊκό να βρει ξανά τον καλό του εαυτό και να παλέψει για να είναι ανάμεσα στους καλύτερους. Ποιοτικό ρόστερ διαθέτει. Μένει να βρει αυτό που του λείπει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ