EUROLEAGUE

Διαμαντίδης: "Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανακάμψουμε"

Διαμαντίδης: "Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανακάμψουμε"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πρέπει να διαχειριστεί πλέον ο Παναθηναϊκός, έχοντας μπροστά του έναν στόχο: το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, με την ισπανική ομάδα να αναβιώνει το "oakazo" και να παίρνει το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη με την πράσινη φανέλα στην Euroleague, το δικό του "αντίο" στη διοργάνωση.

Μετά το τέλος του Game 3 στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός του "τριφυλλιού" μίλησε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε κι αφού συνεχάρη τη Λαμποράλ Κούτσα παραδέχθηκε πως " είναι ένα δύσκολο βράδυ για εμάς και τζην ομάδα μας. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Τελείωσε η Ευρώπη, είχαμε στόχο να πάμε στο Φάιναλ Φορ και δεν τα καταφέραμε. Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες. Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε συναισθήματα και να είμαστε νευριασμένοι. Θέλουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Το έχει δείξει στο παρελθόν.

Τους χρειαζόμαστε πολύ και θα είναι βοήθεια για μας. Θέλουμε το πρωτάθλημα που είναι ο στόχος που έχει απομείνει. Ξεκινάμε μία σειρά αγώνων για τα πλέι οφ. Πρέπει να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας. Τελείωσε κάτι σημαντικό για εμάς. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε από τα πρώτα παιχνίδια πολύ συγκεντρωμένοι. Το μυαλό μας να μπορέσει να είναι στα παιχνίδια, μετά από το χάσιμο ενός μεγάλου στόχου αδειάζεις μέσα σου και δεν είναι εύκολο να επανακάμψεις. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη και θα το κάνουμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο και τους ευχαριστούμε πολύ".

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός πως έδωσε ό,τι είχε, εστίασε στο γεγονός πως " είναι λάθος να λέμε ότι προσπαθούσα μόνο εγώ. Δεν υπάρχει παίκτης να μην θέλει να παίξει και να μην πάει στο Final Four. Άλλα παιδιά παλεύουν. Είναι λάθος να το λέμε αυτό. Όλη η ομάδα ήθελε να πάει. Κανείς δεν πίστευε παραπάνω ή παρακάτω", ενώ αναφορικά με το τι έλειψε από τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη σειρά, είπε:

" Είναι πολλά πράγματα που δουλεύτηκαν και δεν βγήκαν στο γήπεδο. Σαφώς δεν παίξαμε αυτό που θα θέλαμε σε άμυνα και επίθεση. Ειδικά στο τέλος κάναμε κάποιες κακές επιλογές και δεχόμασταν τρίποντο και μας έριχνε την ψυχολογία. Αυτά είναι τα καλάθια που σε ρίχνουν κάτω. Είναι δύσκολο να ανέβεις μετά. Προσπαθήσαμε, κάναμε προσπάθεια αλλά δεν μπορέσαμε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ