EUROLEAGUE

Διαμαντίδης: "Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα"

Διαμαντίδης: "Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Euroleague TV ζήτησε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει ένα flashback στην καριέρα του στη διοργάνωση για να εισπράξει την απάντηση πως "δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα". Πως σχολίασε

Αφού τον βράβευσε για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ , πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Τσεντεβίτα (1/4), η Euroleague ζήτησε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη να θυμηθεί το πως ξεκίνησε η ιστορία πριν από δώδεκα χρόνια. Κι η αλήθεια είναι πως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν είπε αυτό που θα περίμενε να ακούσει κανείς από τα χείλη ενός legend (=θρύλου) της Euroleague.

Το πρώτο πράγμα που ξεκαθάρισε ήταν ότι " στόχος μου όταν ήρθα ήταν να γίνω τόσο καλός ώστε να μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθούσα απλά να παίζω, δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου. Ούτε να γίνω ηγέτης, ούτε να γίνω αρχηγός της ομάδας. Ήθελα να δω πως είναι το υψηλό επίπεδο και οι παίκτες σε αυτό", για να εξηγήσει πως " όταν είμαι στο παρκέ προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Αν έχεις ένα χάρισμα και μπορείς να το ταιριάξεις και να βοηθήσει την ομάδα, για μένα είναι ιδανικό. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο μου".

Παρεμπιπτόντως, τι είναι αυτό που είχε στο μυαλό του όταν βρισκόταν στο παρκέ; " Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να δώσω ασίστ, θα το κάνω. Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, ότι κάνω κάτι δεδομένο. Προσπαθώ να είμαι στο παρκέ και να αφήσω το παιχνίδι να μου δώσει ό,τι γίνεται", επισημαίνει θέλοντας να αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα του παίκτη που τα κάνει όλα. Όχι ότι δεν είναι έτσι, απλά εκείνος προτιμά να βλέπει τα πράγματα σαφώς πιο απλά.

Διαμαντίδης: "Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν ρωτήθηκε για τις τρεις φορές που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, στάθηκε αρχικά στο Final Four της Αθήνας. Τότε που " ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου στην Euroleague, μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Υπέροχη χρονιά", για να προσθέσει αναφερόμενος στο Βερολίνο και τη Βαρκελώνη: " Είναι μεγάλη χαρά. Όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότερες στιγμές ήταν ευχάριστες. Φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά μου στην ομάδα, απόλαυσα κάθε μια σεζόν από αυτές".

Κάπου εκεί προέκυψε η ερώτηση "γιατί φέτος" αναφορικά με την αποχώρησή του από τη δράση. Κι όπως έχει δηλώσει ξανά στο παρελθόν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, " θέλω να σταματήσω και να είμαι καλά. Να μην βαριέμαι ή να μην μπορώ να κάνω αυτά που θέλω. Να αποσυρθώ σε καλό επίπεδο, γι αυτό φέτος αποφάσισα να αποσυρθώ". Όσο για τον τελευταίο στόχο που έχει; Δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Final Four. Όπως αναρωτιέται, ρητορικά πάντα, " ποιος δεν θέλει να πάει στο Final Four; Είναι δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε".

Όσο για το φινάλε, τον ρώτησαν πως βλέπει την πορεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ τα δώδεκα τελευταία χρόνια, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να λέει με πλήρη ειλικρίνεια πως " είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοια εξέλιξη η καριέρα μου, οπότε είμαι απόλυτα χαρούμενος". Εκείνος δεν το περίμενε, κάποιοι άλλοι όμως είχαν δει από πολύ νωρίς πως ο ψηλόλιγνος τυπάκος από την Καστοριά θα μπορούσε να γράψει ιστορία.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ