EUROLEAGUE

Buzzer beater με coast to coast: Το έχει ξανακάνει στο ΣΕΦ ο Καλάθης

25/01/2018 Panathinaikos Vs Zalgiris Kaunas for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
25/01/2018 Panathinaikos Vs Zalgiris Kaunas for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 25/01/2018 PANATHINAIKOS VS ZALGIRIS KAUNAS FOR TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE SEASON 2017-18 IN OAKA STADIUM IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Νικ Καλάθης έχει ξαναβάλει buzzer beater με coast to coast με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πριν από το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις. Η πρώτη φορά στο ΣΕΦ και ο... Ντέιβιντ Ρίβερς (VIDEOS).

Ο Νικ Καλάθης "υπέγραψε" τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ (94-93) με το buzzer beater που έβαλε . Ο 29χρονος γκαρντ κατάφερε, παρά την κούραση, να τρέξει όλο το γήπεδο σε 4.7'' απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, να νικήσει τον Βασίλιε Μίτσιτς και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία παρέμεινε σε θέση να διεκδικεί μια θέση στην τετράδα της EuroLeague.

Η ενέργειά του αποτελεί τη θεαματικότερη φάση της χθεσινής βραδιάς (25/1), ενώ αναμένεται να βρεθεί στο Top 10 της αγωνιστικής.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που τον είδαμε να σκοράρει με coast to coast στο τέλος του χρόνου. Η πρώτη φορά ήταν στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος το 2010-'11 (σ.σ.: ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εν τέλει με 76-68), όταν διέσχισε όλο το γήπεδο σε 5.6'' και σκόραρε, παρά την πίεση του Κώστα Παπανικολάου. Τότε βέβαια ήταν στο φινάλε του α' μέρους, όταν έκανε τρεις φορές ραχιαία ντρίμπλα, έως ότου φτάσει στο καλάθι του Ολυμπιακού και σκοράρει.

Παρεμπιπτόντως, πέρσι είχαμε δει τον Μάικ Τζέιμς να τρέχει αντίστοιχα γρήγορα το παρκέ. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, όταν σκόραρε με 5.2'' για το τέλος του α' μέρους, κι ενώ η ιταλική άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω του.

Επόμενος στόχος για τον Νικ Καλάθη; Ενδεχομένως να... σπάσει το φράγμα των 3'' του Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος έτρεξε σαν τον... άνεμο σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενετόν Τρεβίζο το 1995-'96.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ