EUROLEAGUE

Αχ, αυτές οι λεπτομέρειες

Αχ, αυτές οι λεπτομέρειες
INTIME SPORTS

Για δεύτερο σερί αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα "κλειστό" παιχνίδι, στο Top 16. Ο Γκάνι Λαουάλ και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον έχουν εντοπίσει την αιτία του κακού.

Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα είναι -για τον Παναθηναϊκό- από αυτά που έγιναν πιο δύσκολα απ ότι πραγματικά ήταν . Όχι τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, που ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη, όσο γιατί οι "πράσινοι" μπορούσαν να κερδίσουν, στο φινάλε. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί.

" Πρέπει να δούμε τι έγινε στα τελευταία λεπτά. Εκεί, δεν έχει να κάνει με την τακτική, αλλά με την αποφασιστικότητα για τα ριμπάουντ και τις διεκδικούμενες μπάλες. Αυτά κάνουν τη διαφορά", ξεκαθαρίζει μέσω του Euroleague Greece ο Γκάνι Λαουάλ.

Τι κι αν βρίσκεται στην ομάδα περίπου ενάμιση μήνα; Ξέρει καλά πως " αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε. Τίποτα άλλο! Δεν υπάρχει κάτι άλλο μπροστά μας. Έχουμε ακόμη πέντε παιχνίδια μπροστά μας. Δεν θεωρώ ότι μπαίνουν κάποια "πρέπει" για εμάς, παρά μόνο ότι είναι ανάγκη να κερδίσουμε το παιχνίδι που ακολουθεί. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλα τέτοια παιχνίδια, πρέπει να βγάλουμε την καρδιά μας".

Κι όλα αυτά γιατί " οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αυτές μπορούν να σου δώσουν τη νίκη και να μετατρέψουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε θετικό".

Τι είχε να πει ο ΝτεΜάρκους Νέλσον επ αυτού; Πέραν του ότι " επιτρέψαμε στη Μπαρτσελόνα να πάει στα αποδυτήρια με +10. Στο δεύτερο ημίχρονο πλησιάσαμε στο σκορ, αλλά τους επιτρέψαμε να πάρουν κάποια σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ. Κέρδισαν κάποιες διεκδικούμενες μπάλες, που τους επέτρεψαν να "χτίσουν" σταδιακά το προβάδισμα και την ψυχολογία τους", ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως " έτσι βρήκαν τα ελεύθερα σουτ, που έβαλαν. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στο τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο να αλλάξει χέρια".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ