EUROLEAGUE

"Ασπίδα" από Πασκουάλ σε Τζέιμς: "Εγώ είμαι υπεύθυνος, μην εστιάζετε στους παίκτες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ έσπευσε να υπεραμυνθεί της παρουσίας του Μάικ Τζέιμς στο "τριφύλλι", επισημαίνοντας πως η ευθύνη βαραίνει εκείνον κι όχι έναν παίκτη. Το σχόλιό του για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό μετά από πέντε σερί νίκες, με αποτέλεσμα να... κάνει φτερά ο στόχο της τετράδας. Οι "πράσινοι" κοιτάζουν πλέον περισσότερο τις ομάδες που βρίσκονται πίσω από αυτούς (βλ. Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπασκόνια), κυνηγώντας την καλύτερη δυνατή συγκομιδή προκειμένου να ολοκληρώσουν δίχως περιπέτειες τη regular season.

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στην κακή απόδοση της ομάδας του στο β' και το γ' δεκάλεπτο, που έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα και τη δυνατότητα να ορίσει το παιχνίδι. Πάνω απ όλα όμως, έσπευσε να προστατεύσει τον Μάικ Τζέιμς, όταν ρωτήθηκε αν η άφιξή του μπερδεύει το "τριφύλλι" τη δεδομένη χρονική στιγμή στην επίθεση.

Ανέβασε τους τόνους, επισημαίνοντας πως " είχαν πολλοί παίκτες τις ευκαιρίες τους, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Νίκος (Παππάς) και ο Κέι Σι (Ρίβερς) ήταν άποντοι μέχρις ένα σημείο. Στην πορεία βρήκαμε τρόπους, για να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. όταν παίξαμε στην Μπάμπεργκ και χάσαμε με είκοσι πόντους, τότε τι έφταιγε. Κάθε φορά κάτι φταίει, κάτι πρέπει να βρούμε. Σε κάθε ήττα, πρέπει να βρούμε κάτι για να πούμε ότι φταίει. Εγώ φταίω, εγώ παίρνω την ευθύνη. Μην πάτε να σπρώξετε την ευθύνη σε κάποιον παίκτη, σε κάποιον μεμονωμένα. Εγώ είμαι εδώ, εγώ είμαι υπεύθυνος για την ομάδα. Μην εστιάζετε συγκεκριμένα σε παίκτες".

Για τον αγώνα, σχολίασε πως " θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο γι αυτή την ήττα. Δεν αποδώσαμε καλά στο β' δεκάλεπτο, ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Γι αυτό ο Ολυμπιακός απέκτησε το προβάδισμα. Μετά το ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι, αλλά κάθε φορά κάτι συνέβαινε και δεν πλησιάζαμε. Χάναμε εύκολα καλάθια, είχαμε εύκολες φάσεις και αστοχήσαμε. Στην τελευταία περίοδο είχαμε την τελευταία επίθεση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στην παράταση έγιναν διάφορα πράγματα, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, στα επόμενα παιχνίδια".

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Θανάση Αντετοκούνμπο, σχολίασε πως " δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν επιλογή μας να πάμε στο ανοιχτό γήπεδο. Να απειλούμε περισσότερο από την περιφέρεια".

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως " πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά. Έχουμε χάσει τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας αγώνες, στη Μαδρίτη και τη Μάλαγα. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά που έρχονται, γιατί είναι πολύ κρίσιμα".

Για να καταλήξει: " Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούμε χρόνο για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Χρόνος όμως δεν υπάρχει. Δεν έχει διαφορά, δεν θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτό. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, κι αν υπάρχει λίγη τύχη παραπάνω σε κάποια πράγματα, ακόμη καλύτερα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ