EUROLEAGUE

Αρμάνι - Παναθηναϊκός 66-64

Αρμάνι - Παναθηναϊκός 66-64
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, έως τα 0.7'' για το τέλος, όταν έχασε τις βολές, με την Αρμάνι να πανηγυρίζει το 66-64.

Δεδομένων των συνθηκών (21 λάθη, 10/27 διπ.) ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πει κάτι για την έκβαση του ματς στο Μιλάνο (66-64), που... ήταν μια εκπαίδευση σε ειδικές καταστάσεις. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι (12π, 11 ασίστ), μέχρι τα 0.7'' για το τέλος που πήγε στη γραμμή των βολών, αλλά δεν έστειλε το ματς στην παράταση. Ήταν στο παρκέ για 37.10.

Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν πια. Το Μιλάνο που ειρήσθω εν παρόδω, είχε προκριθεί μισή ώρα πριν το τέλος του ματς (με την ήττα της Τουρόφ στο Μόναχο) μπορεί να ευχαριστεί για τη νίκη τον Ντάνιελ Χάκετ που σκόραρε, μοίρασε, έπαιξε άμυνα. Αυτός είχε και μεγαλύτερη παρέα από τον "Μήτσο".

Αυτό το βράδυ οι Μπατίστα και ο Μαυροκεφαλίδης ήταν στο ρόστερ, αλλά δεν ήταν ο Μποχωρίδης, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα, λόγω ίωσης. Αυτό σήμαινε πως ο Διαμαντίδης έπαιξε λίγο περισσότερο, με τον Σλότερ να καλύπτει τα λεπτά που ο αρχηγός ήταν στον πάγκο, όχι ακριβώς με τον ιδανικότερο τρόπο.

Όπως θα διαπίστωνε ο Παναθηναϊκός, ο Ουρουγουανός ήταν εκτός ρυθμού (μετά την απουσία του), ομοίως και οι Γιάνκοβιτς και Παππάς, που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, δεδομένης της πολύ δυνατής άμυνας των γηπεδούχων. Με αυτά και με αυτά, η παλιά φρουρά έκανε ένα βήμα μπροστά, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Ιβάνοβιτς

Ο αγώνας

Η αρχή είχε λάθη και άστοχα σουτ από μακρινή απόσταση για τους "πράσινους", με τους γηπεδούχους να τρέχουν έως το 8-4 (4.03''), με έξι σερί πόντους του Μπρουκς. Ο Χάκετ έπαιζε πολύ δυνατά τον Διαμαντίδη, εκείνος αντέδρασε και ο διαιτητής τους σταμάτησε για να τους εξηγήσει πως τους βλέπει.

Ο Ιβάνοβιτς πήρε τάιμ άουτ, για να δώσει τη θέση "5" στον Μπατίστα -και να αποσύρει τον Γκιστ-, με κύριο στόχο να εκθέσει την άμυνα του Σάμιουελς και να δώσει πόντους από κοντά (8-6, 6.30''). Το πρώτο τρίποντο του ματς το έβαλε ο Χάκετ (11-6, 6.55''), ο οποίος έμεινε μόνος -δεν πήγε στην αλλαγή ο Ουρουγουανός, με τον Διαμαντίδη να οδηγείται στη λύση του λέι απ για να δώσει μια λύση (11-8).

Το Μιλάνο συνέχισε να χάνει τα ελεύθερα σουτ, αλλά όχι και τα λέι απ (13-8, 7.55''), για να ακολουθήσει μια 15λεπτη διακοπή. Γιατί; Έφυγε ένα κομμάτι του παρκέ, στο 8.29'' και έγινε μια... σύσκεψη πριν καταλήξουν στο πώς θα τακτοποιήσουν το ζήτημα. Ο Σπάικ Λι δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε γίνει, ενώ ο Τζόρτζιο Αρμάνι έκοβε βόλτες. Έως εκείνο το σημείο, οι Ιταλοί είχαν 4/7 διπ., 1/7 τριπ. και μόλις 2 λάθη. Οι "πράσινοι" μέτρησαν 4/7 διπ., 0/4 τριπ. και 6 λάθη -θα γίνονταν 8 έως το τέλος της περιόδου.

Του τρίποντου το ανάγνωσμα

Μετά το όχι και τόσο ευχάριστο διάλειμμα, οι γηπεδούχοι πήγαν επιθετικά στα γκαρντ του ΠΑΟ, με τον Τζεντίλε να συνεχίζει από κοντά (15-8, 9') και τον Σλότερ να δίνει στην παρέα του το πρώτο τρίποντο (15-11), πριν απαντήσει ο Μέλι (πιο ελεύθερος... από την ελευθερία). Κάπως έτσι, προέκυψε το 18-11 στο 10'.

Ο Παππάς και ο Μπλουμς ήταν τα νέα πρόσωπα στο β' δεκάλεπτο, με τον Λετονό να σκοράρει δυο σερί τρίποντα (18-17) και να ωθεί τον Μπάνκι στο τάιμ άουτ (ο Μος έκανε το 3 φάουλ και όλοι συνέχισαν να αστοχούν άνευ πίεσης). Ο Διαμαντίδης θα αποχωρούσε να πάρει μια ανάσα, ο ΠΑΟ θα έχανε την οργάνωση του (αναλώνονταν σε τρίποντα, χωρίς καν να γυρίζει την μπάλα) και τρία διαδοχικά λάθη (τα δυο από τον Παππά) επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν στο +9 (30-21, 16.50). Ο "Μήτσος" επέστρεψε και μαζί του και η ομάδα του (30-28, 19.48''). Ο Χάκετ επέστρεψε για την τελευταία επίθεση, νίκησε τον Μαυροκεφαλίδη και διαμόρφωσε σκορ ημιχρόνου (32-28).

Ο Σάμιουελς έγινε πρόβλημα

Με τρίποντο του Φώτση, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα για πρώτη φορά έπειτα από το ξεκίνημα (32-33, 21'). Θα ακολουθούσε μία σου και μία μου, με κύρια αναφορά των γειτόνων τον Σάμιουελς, ο οποίος είχε 6 σερί πόντους, έως το 41-38 (25'). Είχε σκοράρει και τρίποντο. Και όταν δεν σκόραρε, μοίραζε -για παράδειγμα δική του ήταν η ασίστ στο 44-38 του Μος. Ο Μπατίστα είχε κάνει τρεις φορές βήματα και τον αντικατέστησε ο Γκιστ -έκανε καλή δουλειά και στον Σάμιουελς-, με τους Φώτση και Διαμαντίδη να αναλαμβάνουν αυτό που έγινε 45-46 (27.25''). Η Αρμάνι συνεργάστηκε καλύτερα και όταν οι "πράσινοι" "παγίδευαν" τον Σάμιουελς, είχε υπομονή να βρει το σωστό σουτ. Αυτή τη φορά τα έβαζε. Το ίδιο και ο ΠΑΟ, έως το 52-51 του 30', με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να 'χουν γίνει 12 και τον ΠΑΟ να λέει πάλι καλά (είχε φτάσει τα 9/23 διπ. και τα 17 λάθη, με τους άλλους να 'χουν 15/24 και 12-7 αντίστοιχα).

Τι άλλο να κάνει αυτός ο τύπος;

Ο Χάκετ πήρε το μέγιστο από την πρώτη φάση της τελευταίας πράξης που έδωσε πόντους (55-51, 31.54''), με τον Διαμαντίδη να κάνει τρία τα φάουλ του. Τι ακολούθησε; Έφτασε τις 9 ασίστ, όταν ο Σλότερ υπέγραψε με τρίποντο το 55-56 (32.54''). Το Μιλάνο βρήκε το νέο του εκφραστή στο πρόσωπο του Ράγκλαντ: είχε πέντε πόντους και μια ασίστ έως το 62-56 (36.48''), με τον Μπλουμς να σταματά τον οίστρο με δυο διαδοχικά τρίποντα (65-62, 38') και τον Ράιτ να εμφανίζεται για το φινάλε (65-64, με βολές). Στα επόμενα 30'' η Αρμάνι έχασε τρία σουτ από τα 6.75 (προφανώς και σταμάτησε να σκέφτεται), αλλά έπαιρνε τα ριμπάουντ, με τον Μέλι να προσθέτει μια βολή (66-64, 25'' για το τέλος). Ο Διαμαντίδης πήρε τη φάση πάνω του, αλλά το Μιλάνο δεν του επέτρεψε την πάσα, με τον Τσερέλα να τον στέλνει στις βολές, στο 0.7''. Ο αρχηγός αστόχησε στην πρώτη, έχασε και τη δεύτερη (για τον ευνόητο λόγο) και η Αρμάνι νίκησε 66-64.

Δεκάλεπτα: 18-11, 32-28, 52-51, 66-64.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ