EUROLEAGUE

Από τα λίγα στα πολλά

Από τα λίγα στα πολλά

Από τις χειρότερες στην καλύτερη βραδιά. Το Sport24.gr γράφει για την αποτελεσματικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods και τη συμμετοχή του Νικ Καλάθη στην κατακόρυφη άνοδο.

Το εντός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές δεν ήταν το πιο δύσκολο που είχε δώσει έως τώρα ο Παναθηναϊκός Superfoods, βρισκόταν όμως στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα. Κι αυτό γιατί η τουρκική ομάδα έχει νέο προπονητή εδώ και τρεις εβδομάδες, τα δεδομένα στο rotation της έχουν αλλάξει, ενώ υπάρχει πάντα κι ο παράγοντας της προσωπικής φάσης, στην οποία επιμένουν οι παίκτες της βάσει των αγωνιστικών τους χαρακτηριστικών.

Στην πράξη, η απουσία του Έρικ ΜακΚόλουμ έκανε πιο απλή την αμυντική αποστολή του "τριφυλλιού", το οποίο δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης από την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Το +11 (90-79) προέκυψε δίχως άγχος, αφού η παρουσία των "πρασίνων" στις δύο πλευρές ήταν τέτοια που δεν έδινε δικαιώματα για ελπίδες στην απέναντι πλευρά.

Η επιστροφή του Νικ Καλάθη στις επάλξεις ήταν αυτή που χαρακτήρισε την αναμέτρηση, με την ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και τη ροή που είχαν τα plays να επανέρχονται σε... φυσιολογικά επίπεδα. Γι αυτό άλλωστε ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέβασε τόσο πολύ τον μέσο όρο του. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν σημαντικά τόσο η εκτελεστική συνέπεια (21/36 δίποντα και 14/26 τρίποντα), όσο κι η παθητική άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Εργκίν Αταμάν στη γ' περίοδο.

Οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια άμυνα ζώνης (δεν το είχαν ξανακάνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα φέτος), με τα 9/14 σουτ εντός παιδιάς που είχαν να είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στο ΟΑΚΑ.

Παρεμπιπτόντως, με τα 23/35 σουτ που βρήκαν τον στόχο να καταλήγουν μετά από ασίστ, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατέγραψαν μια από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις σε αυτό το κομμάτι. Μία ομάδα που έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολλούς παίκτες ικανούς στην προσωπική φάση, είναι σημαντικό να βλέπει την ομαδική λειτουργία να φέρνει τον απαραίτητο πλουραλισμό.

Από τα λίγα στα πολλά

μετά από τις δύο κακές -στον συγκεκριμένο τομέα- βραδιές απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (22) και Βαλένθια (23).

Κι από την άλλη, το 39.1% των ασίστ που μοίρασε ο Νικ Καλάθης στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές (9 από τις 23) είναι το τρίτο μικρότερο ποσοστό... εξάρτησης που έχουν καταγράψει φέτος οι "πράσινοι". Πίσω μόνο από τους αγώνες ΤΣΣΚΑ και Ζάλγκιρις (όπου είχε 4 στις 15), αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (όπου είχε 2 στις 7).

Η αναγκαιότητα της παρουσίας του 29χρονου γκαρντ στο παρκέ έχει καταγραφεί πολλάκις, κι αποδεικνύεται από το γεγονός πως μοίραζε το 49.5% των ασίστ της ομάδας του. Οτιδήποτε λοιπόν κάτω από τον μέσο όρο είναι σημαντικό για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος θέλει να δει σταδιακά και τους υπόλοιπους περιφερειακούς του να... αποσυμπιέζουν δημιουργικά τον ηγέτη του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ