EUROLEAGUE

Άμυνα με “σφραγίδα” Καλάθη ο Παναθηναϊκός 69-68 τη Μπασκόνια

Άμυνα με “σφραγίδα” Καλάθη ο Παναθηναϊκός 69-68 τη Μπασκόνια

Με μία άμυνα που είχε την... σφραγίδα του Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε με 69-68 τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ κι έφτασε τις εννέα νίκες στην EuroLeague

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η απόδοση του “τριφυλλιού” είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά ο στόχος του Παναθηναϊκού επετεύχθη. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, είχαν μεταπτώσεις στην ενέργεια τους και την συγκέντρωση, ειδικά όταν επηρεάστηκαν από τα σφυρίγματα των διαιτητών αλλά όταν χρειάστηκε έβγαλαν ψυχή κυρίως στην άμυνα. Μέσα από μια δύσκολη βραδιά οι “πράσινοι” χαμογέλασαν και συνεχίζουν το νικηφόρο σερί τους έχοντας φτάσει πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο MVP

Ο Κρις Σίνγκλεντον έσπασε τα... κοντέρ ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση με συνέπεια να τελειώσει το ματς με 23 πόντους και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση αλλά καθοριστικός ήταν στα κρίσιμα λεπτά ο Μάικ Τζέιμς δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Μερίδιο στο.. βραβείο του MVP διεκδικεί πάντως και ο Νικ Καλάθης, που έβαλε 14 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, με αποκορύφωμα την άμυνα που έπαιξε στον Μπομπουά στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ και του Σίτο Αλόνσο

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός είχε 63 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και 73 η Μπασκόνια. Οι “πράσινοι” μπορεί να είχαν άσχημα ποσοστά και μόλις 11 ασίστ, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν την καλή τους άμυνα και καθάρισαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Παναθηναϊκός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αλλά στα κρίσιμα λεπτά πάλεψε και βγήκε ζωντανός μέσα από την άμυνα του που κράτησε χαμηλά τους Βάσκους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αποκορύφωμα η τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων, όπου ο Καλάθης έκλεισε όλους τους διαδρόμους στον Μπομπουά και “σφράγισε” τη νίκη του Παναθηναϊκού.

O ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπασκόνια κατάφερε να αιφνιδιάσει τους “πράσινους” στο ξεκίνημα της αναμέτρησης παίρνοντας το προβάδισμα με 6-0 αφού επέβαλλε τον γρήγορο ρυθμό της. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι σταμάτησαν τις βιαστικές επιλογές και βελτίωσαν την άμυνας τους, με αποτέλεσμα ν' απαντήσουν και να προηγηθούν με 9-8 στο 5' με εύστοχο τρίποντο του Κρις Σίνγκλεντον. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση και με 19 πόντους (1/1 διπ., 3/4 τριπ., 8/8 β.) στην πρώτη περίοδο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με διψήφια διαφορά (27-16) λίγο πριν από τη λήξη, αφήνοντας πίσω το κακό ξεκίνημα αλλά και τα δύο φάουλ που έκαναν πολύ γρήγορα Νίκολς και Γκάμπριελ. Παρόλα αυτά, οι “πράσινοι” μπήκαν νωθρά και στην δεύτερη περίοδο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βάσκοι τρέχοντας ένα σερί 9-0 μέχρι το 13' όπου έφεραν το ματς στα ίσια 27-27, με τον Τορνίκε Σενγκέλια να δημιουργεί προβλήματα στους γηπεδούχους. Οι κακές επιλογές του “τριφυλλιού” στην επίθεση συνεχίστηκαν, γι' ακόμα μία φορά η ισορροπία χάθηκε και η Μπασκόνια παρά το γεγονός πως είχε περισσότερα λάθη, έκανε επιμέρους σκορ 23-10, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (41-37).

Με ατομικές προσπάθειες χωρίς κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι παρασύρθηκαν και οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο έκαναν τη δική τους δουλειά ανεβάζοντας στους 9 τη διαφορά (47-38). Την ίδια στιγμή ο Τσάβι Πασκουάλ αναζητούσε τρόπο, ώστε να σταματήσει τον Σενγκέλια αλλάζοντας συνεχώς παίκτες πάνω του. Στα μέσα της τρίτης περιόδου ο Νίκολς συμπλήρωσε τα τέσσερα φάουλ, βάζοντας ακόμα ένα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό που πάλευε να επιστρέψει, μέσα από την άμυνα του. Η επιστροφή έμοιαζε με βουνό και μέσα σε όλα ήρθε το τέταρτο φάουλ και το Σίνγκλετον. Παρά την εξαιρετική άμυνα η ομάδα του “τριφυλλιού” ήταν αγνώριστη επιθετικά χωρίς λύσεις και υπομονή, ωστόσο στο τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον δρόμο για να μειώσει (55-57). Η εντολή του Πασκουάλ να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι ήταν ξεκάθαρη όπου ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν κυρίαρχος και δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Καλάθης είχε ανεβάσει ρυθμούς όπως και ο Μάικ Τζέιμς που έδωσε προβάδισμα 67-63 στο 37'. Η μάχη κρίθηκε στο τέλος κι εκεί οι “πράσινοι” ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 37-41, 55-59, 69-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23(3), Νίκολς 3(1), Ρίβερς 4(1), Τζέιμς 16(2), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14(1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλόνσο): Λάρκιν 6, Πριτζιόνι 6, Χανγκά 12(1), Μπομπουά 11(1), Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουζ 2.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ