EUROLEAGUE

Αλβέρτης: ''Ως το τέλος η σειρά''

Αλβέρτης: ''Ως το τέλος η σειρά''
INTIME SPORTS

Η ΤΣΣΚΑ έχει σαφές προβάδισμα στη ''μάχη'' για την πρόκριση στο Final-4 όμως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα παλέψει ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στη Μόσχα!

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ισοφαρίσει τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ (21/04, 23/04) ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο ματς στο Universal Sports Hall.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε πως οι ''πράσινοι'' θα προσπαθήσουν να πάνε ως το τέλος τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ ενώ περιμένει γεμάτο ΟΑΚΑ στην αυριανή αναμέτρηση με την ''ομάδα του στρατού''.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το διαφορετικό πρόσωπο των ''πράσινων'' στον πρώτο και στον δεύτερο αγώνα της σειράς με την ΤΣΣΚΑ: "Η εικόνα δεν μπορεί να πει ποτέ ψέματα. Παίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη φορά. Το δεύτερο παιχνίδι εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά. Αυτό δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Η σειρά έρχεται στο γήπεδό μας και αυτό που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε είναι να την πάμε ως το τέλος. Να νικήσουμε στην έδρα μας και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Μόσχα".

Η ''ομάδα του στρατού'' έκανε το 2-0 στο Universal Sports Hall κι έρχεται στην Αθήνα με στόχο τη νίκη στο ΟΑΚΑ που θα της χαρίσει την πρόκριση στο Final-4 αντί των ''πράσινων''. Πόσο εύκολο είναι για τον Παναθηναϊκό να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση; ''Δεν είπαμε ποτέ ότι θα είναι κάτι εύκολο. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα προσπαθήσουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναλύσεις, για σκέψεις για οτιδήποτε άλλο. Τα παιχνίδια είναι τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που απλά πρέπει να ξεπερνάς το καθετί και να προχωράς στο επόμενο".

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ρωτήθηκε για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα κι αν αυτό ήταν οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ: "Αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Έχουν πολύ ψηλούς παίκτες και καλούς αθλητές και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις σ' αυτό και όχι μόνο σ' αυτό. Θα ετοιμάσουμε κάποια πράγματα και πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας".

Εν κατακλείδι, ο κόουτς του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ: "Αν δεν γεμίσει και αύριο.... Έχει γεμίσει πολλές φορές το ΟΑΚΑ, ο κόσμος έχει γίνει 6ος παίκτης μας τόσες φορές στο παρελθόν και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και αύριο".

Μπράμος: ''Να δώσουμε όλα όσα έχουμε!''

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος στάθηκε στη σημασία της αυριανής αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ: "Κάναμε ένα καλό πρώτο παιχνίδι, ένα κακό δεύτερο. Τώρα είμαστε στο σπίτι μας και θα κοιτάξουμε μόνο τον επόμενο αγώνα. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή προπόνηση και να δώσουμε όλα όσα έχουμε, γιατί ξέρουμε ότι μία ήττα μας πετάει εκτός Final Four. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη στην αυριανή αναμέτρηση".

Όσον αφορά την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Game 2 με την ''ομάδα του στρατού'', ο Μπράμος εξήγησε πως: "Κάναμε πολλά λάθη. Είχαμε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αφήσαμε το παιχνίδι να ξεφύγει πολύ. Αύριο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο".

Τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός; "Έχουν μεγάλα κορμιά, παίζουν πολύ καλά στην άμυνα, προστατεύουν το χώρο τους πολύ καλά. Οπότε θα πρέπει κι εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα, πιο επιθετικοί γενικότερα, αλλά και να βρούμε καλά σουτ".

Ο ομογενής φόργουορντ αναφέρθηκε στην επιστροφή στο ΟΑΚΑ και την συμπαράσταση του κόσμου του Παναθηναϊκού: "Πάντα είναι σημαντικό να παίζεις στην έδρα σου. Ειδικά όταν η έδρα για την οποία μιλάμε είναι το ΟΑΚΑ. Πάντα οι φίλαθλοι της ομάδας μας δίνουν αυτή την έξτρα ώθηση, την έξτρα ενέργεια για να παίξουμε ακόμη πιο δυνατά. Και πραγματικά ανυπομονούμε να έρθει η ώρα για τον αυριανό αγώνα".

Όσο για το αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το απόλυτο φαβορί: "Έχουν πάρει δύο νίκες. Αυτό είναι το γεγονός. Δεν ξέρω για φαβορί. Το φαβορί, η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που θα πάρει τη σειρά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ