EUROLEAGUE

Αλβέρτης: "Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω"

Αλβέρτης: "Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω"
INTIME SPORTS

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε σε εφημερίδα της Καταλονίας και μεταξύ άλλων τόνισε πως ουδέποτε σκέφτηκε να αποχωρήσει από το "τριφύλλι".

Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Επί χρόνια αρχηγός της ομάδας, πλέον βρίσκεται από άλλο πόστο στο "τριφύλλι' και συνεχίζει να προσφέρει. Στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, στο "Palau Blaugrana" μίλησε στην καταλανική εφημερίδα “L’ Esportiu” για την καριέρα του και όχι μόνο.

"Δίχως αμφιβολία, είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος για την καριέρα μου. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ, όταν ήμουν παιδί και ξεκινούσα την καριέρα μου, πως θα μπορούσα να πανηγυρίσω τόσες πολλές επιτυχίες", δήλωσε αρχικά, ενώ στο ερώτημα εάν κόλλησε με το "τριφύλλι" απάντησε "σε όλα. Είμαι πεπεισμένος πως όλα ήταν τέλεια".

Στο "τριφύλλι" έμεινε για 19 ολόκληρα χρόνια. Από το 1990 έως το 2009. Σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει, όμως; "Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Αν είναι να μιλήσω για τον εαυτό μου, όμως, πάντα περνούσα υπέροχα στον Παναθηναϊκό και ποτέ μα ποτέ δεν σκέφτηκαν να αγωνιστώ σε άλλο σύλλογο".

Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να επιλέξει κάποιον από τους πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους που κατέκτησε, λέγοντας "αδυνατώ να επιλέξω έναν. Για μένα κάθε τίτλος έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι οι τίτλοι έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Δεν θα ήταν δίκαιο να τονίσω έναν πάνω από τους υπόλοιπους", ενώ στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και όταν του ζητήθηκε να ξεχωρίσει τους πέντε καλύτερους συμπαίκτες που είχε "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε αυτή την ομάδα και δεν είμαι σε θέση να επιλέξω πέντε. Θα πω απλώς πως είχα την τιμή να έχω την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης τους".

Παρά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πρωταγωνιστής. Πού οφείλεται αυτό; "Ο Παναθηναϊκός έχει συμπαγείς δομές. Υπάρχει ένας ισχυρός ηγέτης στον σύλλογο και ο κόσμος της ομάδας στηρίζει άνευ όρων. Με αυτά τα συστατικά μπορούμε να ξεπεράσουμε οτιδήποτε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ