EUROLEAGUE

Άλλαξαν οι ρόλοι και οι συσχετισμοί

Άλλαξαν οι ρόλοι και οι συσχετισμοί

Ο Παναθηναϊκός "πλήρωσε" τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με το ίδιο "νόμισμα" που εκείνη τον είχε... χρεώσει στα τρία πρώτα παιχνίδια. Τι εννοούμε με αυτό; Το Euroleague Greece αναλύει (VIDEOS).

Το έργο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν παίχτηκε τρεις φορές στον Παναθηναϊκό. Δύο στο Κρασνοντάρ και μία στο ΟΑΚΑ, με το αποτέλεσμα να είναι πάντοτε αρνητικό και να έχει κοινό παρονομαστή. Το "τριφύλλι" έχασε τα τρία πρώτα φετινά παιχνίδια με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γιατί κάτι... έκανε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Είτε μιλάμε για τα τελευταία έξι ή εφτά λεπτά του αγώνα, η ουσία είναι πως η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επαναλάμβανε τα ίδια λάθη, για να χάσει την επαφή με το σκορ και, εν τέλει, τη νίκη.

Είχαν κουραστεί ενδεχομένως κι οι ίδιοι οι "πράσινοι" να βλέπουν το δίποντο να ξεγλιστρά με τέτοιο τρόπο μέσα από τα χέρια τους, την ώρα που έδειχναν ικανοί για να τα καταφέρουν. Στην πρώτη περίπτωση γύρισαν στην Αθήνα με το -11 (81-70) να βαραίνει τις πλάτες τους, ενώ δύο μήνες μετά υποχρεώθηκαν στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους, με -6 (77-71). Το κακό ήρθε να τριτώσει στις αρχές του νέου έτους, όταν η Λοκομοτίβ Κουμπάν διεύρυνε το σερί της σε βάρος της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς (76-67).

Ε, αυτή τη φορά ο επίλογος γράφτηκε διαφορετικά . Δεν έχει σημασία πως πήγε το παιχνίδι μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά μόνο το πως ολοκληρώθηκε αυτό. Τι (δεν) έκαναν οι δύο ομάδες για να οδηγηθούμε στο τελικό +5 (84-79) του Παναθηναϊκού, που θα μπορούσε πάντως να είναι κάλλιστα μεγαλύτερο, αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ευστοχούσε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε στα 15.4'' για το φινάλε.

Για να καταλάβετε τι έγινε το βράδυ της Πέμπτης (17/3) στο παρκέ του ΟΑΚΑ, θα σας θυμίσουμε πως το "τριφύλλι" επέστρεψε από το -7 (67-74) του 34ου λεπτού, για να φτάσει στο τελικό +5 (84-79). Ήτοι, κάλυψε διαφορά 12 πόντων σε αυτό το διάστημα, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν όλα κι όλα ένα τρίποντο (με τον Κρις Σίνγκλετον) κι ένα κάρφωμα (με τον Άντονι Ράντολφ). Κατά τα λοιπά, έκαναν λάθη, πολλά λάθη, έχασαν σουτ κι ο Παναθηναϊκός πήρε ό,τι μπορούσε από τον καθένα που βρισκόταν στο παρκέ. Μα προπάντων από τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ηγήθηκε της προσπάθειας, έχοντας 15 πόντους .

Όλα ανάποδα, διαφορετικά, αντίθετα απ όσα έγιναν στα τρία προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, στα οποία ο θύτης ήταν η Λοκομοτίβ Κουμπάν και το θύμα ο Παναθηναϊκός.

Η ιστορία ξεκινά από τη regular season και τον αγώνα της πρεμιέρας στο Κρασνοντάρ, όπου η ρωσική ομάδα μετατρέπει το "εύθραυστο" +2 (69-67) του 36ου λεπτού στο τελικό +11 (81-70). Αν μάλιστα δεν ευστοχούσε σε σουτ τριών πόντων ο Τζέιμς Φελντέιν λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι "πράσινοι" θα έμεναν δίχως πόντο για διάστημα περίπου τεσσάρων λεπτών, δεχόμενοι από την άλλη 12 πόντους στο ίδιο διάστημα.

Κι επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, το ίδιο φρόντισε να κάνει η "Λόκο" στο ΟΑΚΑ, δύο μήνες αργότερα. Μόνο που αυτή τη φορά χάλασε το "Χ" (61-61) του 33ου λεπτού, αποκτώντας προβάδισμα οκτώ πόντων (66-74) στο 37', για να νικήσει εν τέλει με +6 (71-77). Ακόμη μία φορά που το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα "πάτησε το γκάζι" στο φινάλε, με μπροστάρη τον Μάλκολμ Ντιλέινι που παρέμενε "ζεστός" στο παιχνίδι, μετά το "ξέσπασμά" του στο τρίτο δεκάλεπτο .

Το πάθημα (δις) δεν έγινε μάθημα όμως στον Παναθηναϊκό, ο οποίος την ξαναπάτησε στο Κρασνοντάρ. Αυτή τη φορά για το Top 16. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (57-58) στο 34', ενώ τρία λεπτά μετά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (64-64 στο 37'). Πόσο έληξε; Η Λοκομοτίβ Κουμπάν νίκησε με 76-67, ήτοι πέτυχε 12 πόντους και δέχθηκε μόλις τρεις σε διάστημα τριών λεπτών. Για να το ξεκινήσουμε όμως από το 34ο λεπτό και το τελευταίο προβάδισμα των φιλοξενούμενων, θα σας θυμίσουμε ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι έχοντας 6 τρίποντα και μία βολή. Όχι κι άσχημα λοιπόν.

Κι εκεί που θα μπορούσε κανείς να περιμένει πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης (17/3) στο ΟΑΚΑ, έκανε λάθος. Γιατί; Επειδή ο Παναθηναϊκός ξέφυγε από τον ρόλο του θύματος, για να υποδυθεί αυτόν του θύτη. Το "τριφύλλι" βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 35ο λεπτό (67-74), αλλά έφερε... τούμπα το παιχνίδι, για να πάρει τη νίκη με +5 (84-79). Τι έγινε στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης κι άλλαξαν όλα;

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στηρίχθηκαν στον Δημήτρη Διαμαντίδη , οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόλις δύο φορές εντός παιδιάς (τρίποντο και δίποντο) και κάπως έτσι διαφοροποιήθηκε η κατάσταση. Μαζί, η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά σε σχέση με τις τρεις πρώτες φορές. Σα να λέμε πως άλλαξαν οι ρόλοι και οι συσχετισμοί στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Αγώνας Σκορ Τελικό Επιμέρους
Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 69-66 στο 37' 81-70 12-3 σε 4'
Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ 61-61 στο 33' 71-77 10-16 σε 7'
Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 57-58 στο 34' 76-67 19-9 σε 6'
Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ 67-74 στο 34' 84-79 17-5 σε 6'
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ